RE: Problemi u braku (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Hanady RR -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:24:38)

IZVORNA PORUKA: bananica

tvoj muz jasno dokazuje da ne postuje niti tebe niti tvoju familiju

upravo...

ja ovo ne bih dozvolila sebi...zaista...
izvini ženo al ako nemaš ništa svoje rpavi sebi il kupi i idi odatle...
ako neda da se vidite u domu a ti fino nek dođu uzmi pare i odvedi ih negdje u lokal na ručak...
a nejgovoj famijiliji nit hodaj nit služi...budi i ti đubre kao on pa da vidi kako je to...
i kad ljudi budu pitali reci...kako on tkao i ja...ja smislila biće drugačije al ćemo kako on voli...a on vam vako voli[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Black Rose -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:25:59)

mene interesuje u koji dio Bosne si se ti udala

U Visoko

Black Rose -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:29:55)

Zene drage , meni je to jasno da on moje ne postuje al guram pod tepih pravim se da ne vidim , ne cujem , ne znam zato me jasi ko stigne ( izvinite na izrazu )

bananica -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:31:29)

pa sta je tebi onda problem??? ustvari sta bi ti da uradis? imas li ti namjeru nesto da promijenis ili zelis samo da se malo ispuses?

bananica -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:32:40)

IZVORNA PORUKA: Black Rose

Zene drage , meni je to jasno da on moje ne postuje al guram pod tepih pravim se da ne vidim , ne cujem , ne znam zato me jasi ko stigne ( izvinite na izrazu )

zato sto to sama sebi dopustas

Hanady RR -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:33:06)

ti si ličnost individua kao i svako od njih...molim te varti sebi samopouzdanje...pa nisi repa bez korijena...
halooooooo

de ti malo sa sobom rkeši...kakav tepih hebo ga tepih...
nisi ti dužna ništa trpiti

kiki82 -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:33:41)

Ti to sa mužem moraš raščisti , jer živiš sa njim, a ne sa njegovim roditeljima. Moj muž i moj brat nisu bili baš u nekim odnosim,zbog nekih ružnih riječi,al ja sjela sa jednim pričala, pa sa drugim, i eno ih mašala.

Black Rose -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:34:56)

Jedino sto ja mogu uraditi jest pokupiti stvari i otici , a ja ( sad me osudite , nazovite kako hocete ) nemam hrabrosti za to . A i mislim da bi se nekima tek svanulo kad bih to uradila

animagical -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:36:48)

ja sam strasno osjetljiva na svoju rodbinu, posebno na roditelje...oni jesu divni ljudi, ali sve i da nisu, glavu bih nekome otkinula da ih u negativnom kontekstu prokomentarise i to u mojoj kuci....[sm=hudicek1.gif] koliko ti imas postovanja prema sebi i svojoj rodbini, toliko ce i drugi ljudi imati, iako u tom konkretnom slucaju mislim da se tvoj daidza trebao ljudima izviniti i mnogo vise paziti sta prica, pa nisu ovce skupa cuvali...

animagical -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:37:23)

Jedino sto ja mogu uraditi jest pokupiti stvari i otici , a ja ( sad me osudite , nazovite kako hocete ) nemam hrabrosti za to . A i mislim da bi se nekima tek svanulo kad bih to uradila

vjerovatno tebi, ali hajde...

kiki82 -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:38:43)

Draga moja, sve se može riješit ako se hoće. Moj muže je sreća na mojoj strani,jer dobro zna kakva je njegova majka. To što je tvoj dajdža rekao je ništa za one riječi koje su pale između mog muža i mog brata.

Black Rose -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:39:55)

Vjerujte da sam s muzem pokusavala svo ovo vrijeme da rijesim , molila ga ma jok ba taj je reko svoje i gotovo , pa ga moja mam pitala mogu li samo na zalost doci njoj reko moze pa kad smo ostali sami meni podvukao da ga se za to vise ne tetosi. Sve ostale koji su dolazili je ispostovao stvarno nemam rijeci i obilazimo mi i moju drugu rodbinu , amidzu babine amidzice , sve samo dajdza i njegova kuca ne dolsze u obzir .

Sad mi recite je li to razlog da ga ostavim . A drugog izlaza nema

bananica -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 13:47:28)

a sta je njega vezano za dajdzinu salu najvise povrijedilo?? jel on licno bas uvrijedjen ili igra zajedno sa mamom, eto njoj krivo pa da i njemu bude

Hanady RR -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 14:03:33)

hej tri godine ste zajedno u braku...
zamisli da ostaneš još ''30'' i onda skontaš da ga ostaviš...
mada ne navijam ja da ti s ekupiš i odeš...ja navijam da si vratiš samopouzadanje, imaš stav svoj i zahtjevaš poštivanje...

amra_sa -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 14:09:27)

Površno sam pročitala prvi post od Black Rose. Prvo, daidža je baš pretjerao sa tom neukusnom šalom.
Nego, ako budeš ispravljala tuđe greške i stidila se tuđeg stida, možeš samo u ludnici završiti. Ne opterećuj se, ti fino sa svojim mužem i djecom i ne razmišljaj previše o greškama drugih, šta bi bilo kad bi bilo itd. Ja bih sjela pa svima kulturno sve fino i direktno u lice, to, to,to, i to mi smeta -pa ako vidiš da se može razgovarati dobro i jeste, a ako vidiš da se ne može razgovarati i da taj razgovor nebi vodio ničemu ti samo svoj posao, nek se ljuti ko god hoće. Naravno, gledaj da ne oštetiš i povrijediš druge, da ih se uopšte ne dotičeš. Ato što tebi neko nešto ružno kaže, o'ladi - samo se sjeti da ta ista osoba govori o sebi. U većini slučajeva svako je sam sebi najveći prijatelj i neprijatelj i skoro pa uvijek imamo dva izbora, pa ti izaberi onaj koji ti više paše.

Black Rose -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 14:39:44)

a sta je njega vezano za dajdzinu salu najvise povrijedilo?? jel on licno bas uvrijedjen ili igra zajedno sa mamom, eto njoj krivo pa da i njemu bude

Pa kaze da ga njegov stav povrijedio , i sve sto je izgovrio tokom ta dva sata kao sve je bilo pljuvanje po njemu i njegovoj familiji a najvise kad je pitao cije je dijete da nije od mm .

minie -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 14:40:45)

Prvo sto sam skontala da tvoja sveki ne voli izgleda n isama sebe, a tek da nekog drugog postuje. A i tm, mozda dajdza i jeste malo pretjerao, ali vala ja mogu svakog istrpiti 3-4 sata, pa da mi i na glavi sjedi.

Ako on ne postuje moje (ma kakvi god bili) ne bih n ija njegove, nit bi vise kome njegovom otisla da se on tako ponasa. A stvarno bi mi bila uvreda da mi kaze da neko moj ne dolazi, jer ne visi ti niko stalno. Jos pogotovo sto su tako daleko, mislim stvarno.

Popricaj ti sa njim jos jednom i fino mu sve podvuci. Tacno bih ga natjerala da nazove covjeka i da se izvine!

Black Rose -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 14:43:35)

Hvala vam svima na komentarima i odvojenom vremenu . Otvorile ste mi oci i dokazale na neki nacin nesto sto ja sebi nisam htjela priznati a to je da sam ja za sve kriva . Uvijek sam isla linijom manjeg otpora , nek je svima potaman a meni kako bude zato mi sad i jest tako . Nadam se da cu zadrzati ovo samopouzdanje koje sam " stekla " citajuci vase savjete i da cu ubuduce imati hrabrossti braniti sebe i svoje

mala_sa -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 14:47:31)

Izvini, mozda sam brutalna ali draga tok ti sama sebe ne postujes, nemoj ocekuvati da te neko drugi postuje.
I jedno pitanje, zasto kada si vidjela vec da im tvog dajdje sala smeta, nisi doticnog uputila na to. Ili si mogla objasniti dajdji da treba nazvati tm i objasniti mu da se samo salio, i izvinuti se za svoje neukusne sale? Sad je kasno za ovo, ali sigurna sam da bi ovim postupkom u samom pocetku sve izgladila.

bananica -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 14:54:03)

Hvala vam svima na komentarima i odvojenom vremenu . Otvorile ste mi oci i dokazale na neki nacin nesto sto ja sebi nisam htjela priznati a to je da sam ja za sve kriva . Uvijek sam isla linijom manjeg otpora , nek je svima potaman a meni kako bude zato mi sad i jest tako . Nadam se da cu zadrzati ovo samopouzdanje koje sam " stekla " citajuci vase savjete i da cu ubuduce imati hrabrossti braniti sebe i svoje

samo ti ne daj na sebe, odmah ce se svi okrenuti
kad pustis da te jasu, ne popustaju te cijelog zivota, stavi tacku na to i hrabro guraj naprijed

bananica -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 14:54:56)

Pa kaze da ga njegov stav povrijedio , i sve sto je izgovrio tokom ta dva sata kao sve je bilo pljuvanje po njemu i njegovoj familiji a najvise kad je pitao cije je dijete da nije od mm .

taj tvoj neki tezak tip, ja bih nakon toliko godina zaboravila i da je bio dajdza[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

bananica -> RE: Problemi u braku (23.3.2013 14:55:35)

Popricaj ti sa njim jos jednom i fino mu sve podvuci. Tacno bih ga natjerala da nazove covjeka i da se izvine!

potpisujem

Besanaaa -> RE: Problemi u braku (24.3.2013 15:14:04)

Black Rose
nemas ti sta s njim pricati odmah pokreni brakorazvodnu parnicu i tacka.[sm=duda.gif]

chuci -> RE: Problemi u braku (24.3.2013 17:08:26)

ja ne znam da je iko ovdje ikad savjetovao ovako nešto, osim za slučaj udarca.
često neko napiše ja bi se razvela, ali baš se ne sjećam da je neko napisao nekome ti se razvedi.

Besanaaa -> RE: Problemi u braku (24.3.2013 17:12:35)

Pricam vezano za moj slucaj meni su svi paetovali na svoj nacin pa eto valjda ni ova zena nije dovoljno luda da slijepo vjeruje savjetima preko interneta.Svak saslusa savjet i tuje misljenje ali radi po svom nahodjenju a to nije razlog da nekoga vrijedjamo i govorimo da je glup.
Draga moja uradi kako ti mislis da je najbolje ipak je to tvoj brak.Ti najbolje znas sta je najbolje za tebe .

Stranica: <<   < Prethodna stranica  110 111 [112] 113 114   Sljedeća stranica >   >>