hatepsut -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 22:40:07)
|
IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: Galicia Kompromis, naravno. Ali ja donosim odluke o rucku, o pranju, ciscenju, peglanju, kupovanju namirnica itd. A vjerujem da je i kod tebe tako. Sto bi se mm sjetio da ode u kupovinu ako mu zafali luka ili mrkve u kuci. Malo morgen. Isto tako donosim odluke kako cu okrenuti namjestaj u kuci. I slicno tome. Zajedno donosimo odluke o godisnjim odmorima zajednickim. Zajednicke odluke su nam oko nekih velikih zivotnih pitanja. Savjete uredno trazimo jedno od drugoga, tipa koje auto kupiti, koje osiguranje uzeti, itd. Mi zene mislimo malo vise na neke stvari nego muskarci, htjeli mi to priznati ili ne. Samim tim, ja sebi dajem za puno pravo da kazem da sam gazda u svojoj kuci. Kad mm bude kontao jel mu ves opran i ispeglan, jel ima mlijeka u frizideru, jel kupatilo oprano, jel usisana kuca a gosti trebaju doci, onda cu mu ja dati ogromno pravo da misli da je gazda. Hoces li mi povjerovati kada kazem da je mm glavni za kupovinu namirnica? Ali zaista. Ja ne volim da kupujem namirnice,idem s njim samo kada mi treba neka kozmetika i sl. ili prosto da proset_am. Covjek se sjeti sitnica koje treba kupiti,krupne stvari ne trebam ni spominjati. To je inace nasljedno,takav mu je otac,a takav mu je bio i djed. Kuca mi je mali magacin,to ne podnosim,a mnoge zene mi kazu :Blago tebi... Kod nas nema gazde,ima samo dogovor. To sto je vecina mojih prijedloga uvazeno ne znaci da sam ja gazda [sm=jezicek.gif]. [sm=bravo.gif] Jasmin za tm ,moj veze nema.jednom sam bilal juta na njega i otisao s K. kao u kupovinu,auuuu.pa donio same mazalice i neke slatkise nidje veze.da je bar ulje kupio. E ovo je bila OT,izvinjavam se.begam s ove teme ja neJmam probleme u braku [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|