RE: Problemi u braku (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Galicia -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 22:22:55)

a ovo za mudrovanje u braku...pa neznam bas...ja izvalim-pa sta Bog da...ne volim se smarat jos i sa tim...da ja pretpostavljam kad je pametno da nesta kazem ili da ga gladim nesta...

Ma ista sam ti.
Ne oblijecem ja oko njega, i jos da kontam, jel skontao nije, jel mu po volji, nije.
A mm je isti.

jasmin -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 22:30:06)

IZVORNA PORUKA: Galicia

a ovo za mudrovanje u braku...pa neznam bas...ja izvalim-pa sta Bog da...ne volim se smarat jos i sa tim...da ja pretpostavljam kad je pametno da nesta kazem ili da ga gladim nesta...

Ma ista sam ti.
Ne oblijecem ja oko njega, i jos da kontam, jel skontao nije, jel mu po volji, nije.
A mm je isti.

Meni je smaranje i njega i sebe da izvaljujem tek tako.
Nista ne pretpostavljam,ja znam sta trebam u datom trenutku. Nije mudrost da glumis filozofa,mudrost je da ljubazno postignes ono sto zelis,a da oboje budete zadovoljni. Ja se drugacije ne m`Rem zamisliti. I znam da on zna sta ima i da to cijeni.
I meni samoj puno znaci kad mi kaze:.....,je li ti tesko da mi dohvatis malo vode?-nego da mi izvali:Daj mi vode!
Mozda bi u obje situacije dobio vodu,ali u prvoj bi je sigurno ljepse dobio [sm=jezicek.gif].

MAMA MA -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 22:38:53)

IZVORNA PORUKA: jasmin

Ma ista sam ti.
A mm je isti.

Nista ne pretpostavljam,ja znam sta trebam u datom trenutku. Nije mudrost da glumis filozofa,mudrost je da ljubazno postignes ono sto zelis,a da oboje budete zadovoljni. Ja se drugacije ne m`Rem zamisliti. I znam da on zna sta ima i da to cijeni.
I meni samoj puno znaci kad mi kaze:.....,je li ti tesko da mi dohvatis malo vode?-nego da mi izvali:Daj mi vode!
Mozda bi u obje situacije dobio vodu,ali u prvoj bi je sigurno ljepse dobio [sm=jezicek.gif].

Meni muz nikad nije rekao da mu dohvatim vodu...ustane i napije se...sto bi mu ja donosila...pa nije na samrti da mu ja vodu prinosim...OK kad je bolestan al da sjedi i gleda tv i da mu ja donosim vode ili bilo sta,malo morgen[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]...

hatepsut -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 22:40:07)

Kompromis, naravno.
Ali ja donosim odluke o rucku, o pranju, ciscenju, peglanju, kupovanju namirnica itd. A vjerujem da je i kod tebe tako. Sto bi se mm sjetio da ode u kupovinu ako mu zafali luka ili mrkve u kuci. Malo morgen.

Isto tako donosim odluke kako cu okrenuti namjestaj u kuci. I slicno tome.

Zajedno donosimo odluke o godisnjim odmorima zajednickim. Zajednicke odluke su nam oko nekih velikih zivotnih pitanja. Savjete uredno trazimo jedno od drugoga, tipa koje auto kupiti, koje osiguranje uzeti, itd.

Mi zene mislimo malo vise na neke stvari nego muskarci, htjeli mi to priznati ili ne. Samim tim, ja sebi dajem za puno pravo da kazem da sam gazda u svojoj kuci.
Kad mm bude kontao jel mu ves opran i ispeglan, jel ima mlijeka u frizideru, jel kupatilo oprano, jel usisana kuca a gosti trebaju doci, onda cu mu ja dati ogromno pravo da misli da je gazda.

Hoces li mi povjerovati kada kazem da je mm glavni za kupovinu namirnica? Ali zaista. Ja ne volim da kupujem namirnice,idem s njim samo kada mi treba neka kozmetika i sl. ili prosto da proset_am. Covjek se sjeti sitnica koje treba kupiti,krupne stvari ne trebam ni spominjati. To je inace nasljedno,takav mu je otac,a takav mu je bio i djed. Kuca mi je mali magacin,to ne podnosim,a mnoge zene mi kazu :Blago tebi...
Kod nas nema gazde,ima samo dogovor. To sto je vecina mojih prijedloga uvazeno ne znaci da sam ja gazda [sm=jezicek.gif].

[sm=bravo.gif] Jasmin za tm ,moj veze nema.jednom sam bilal juta na njega i otisao s K. kao u kupovinu,auuuu.pa donio same mazalice i neke slatkise nidje veze.da je bar ulje kupio.

E ovo je bila OT,izvinjavam se.begam s ove teme ja neJmam probleme u braku [sm=smiley1.gif]

jasmin -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 22:43:04)

IZVORNA PORUKA: MAMA MA

Ma ista sam ti.
A mm je isti.

Meni muz nikad nije rekao da mu dohvatim vodu...ustane i napije se...sto bi mu ja donosila...pa nije na samrti da mu ja vodu prinosim...OK kad je bolestan al da sjedi i gleda tv i da mu ja donosim vode ili bilo sta,malo morgen[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]...

Meni moj je,i ja sam njemu. I vodu i bilo sto. Sto bih ja ustala ako je on blizi. I obrnuto [sm=smiley1.gif].

Medić* -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 22:46:41)

IZVORNA PORUKA: MAMA MA

Ma ista sam ti.
A mm je isti.

Nece me podici da mu donesem vode. Ako sam u blizini kuhinje i na nogama zasto da mi ne zatrazi. I ja njemu isto.

Galicia -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 22:49:55)

Ma ista sam ti.
A mm je isti.

Opustis se, ko u svojoj kuci [sm=jezicek.gif] stavis muza na mjesto da ga nista ama bas nista ne moze uvrijediti i tako kroz zivot.

Cickolini -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 22:57:49)

Citam i nekad zaista ne vjerujem sta procitam... Svaki brak je drugaciji. Ono sto ja sebi nikad ne bi dozvolila (uslovno receno) bi mozda neka druga zena dozvolila i obrnuto.

Brak je kompromis, postovanje, dogovor... i cine ga lijepi i ponekad ruzni trenutci. Ni jedan nije savrsen te ga je stoga jako glupo savrsenim prikazivati. To sto smo sretni u svom braku i stonam je lijepo ne znaci da je savrsen nego da preovladavaju lijepi trenutci i da kad sve saberemo i oduzmemo nista ne bi mijenjali.

Mogu reci da sam sretna u svom braku i da mi je jako lijepo, ali to ne znaci da nemamo jako cesto razlicite poglede na razlicite situacije, da ne dodje nikad do rasprava, da smo uvijek nasmijani raspolozeni za ideje onog drugog.

Dajte molim vas... ja isto smatram da svojoj mami treba da idem kad ja hocu, ali mm ima pravo rijeci. Ako on smatra da iz nekog razloga ne trebam tad ici nego neki drugi dan i pokusa mi to objasniti sa svoje tacke gledista zasto ja to mozda ne bih prihvatila. Kakva finansijska samostalnost zene... ja imam svoj novac hvala Bogu, ali ako mm smatra da nam u datom momentu ne trebaju dodatni troskovi i da bi se ja mogla mozda strpiti i npr ne otici kod mm ako to iziskuje veca novcana sredstva.... sta ja treba da se pokupim, lupim sakom od sto i kazem imam ja pare na svom racunu ja odo. Hallooo to jesu moje pare, ali to su i pare moje djece u ovom slucaju nase djece. Ja sam prva i jezikara i tvrdoglava, ali ako zelim da neko postuje moju rijec smatram da i ja moram njegovu. Ovo pisem o normalnim bracnim odnosima. Gdje svako pravi NORMALNE greske.

I molim vas mm ne treba biti na samrti da bi mi trazio casu vode. Dovoljno je da mu je nekad mrsko ustati, kao sto je i meni vise puta. Znam da mrzi da pravi cedevitu pa ipak dok oboje lezimo ja dignem njega da mi je napravi samo zato sto mi je lijeno. I on to uradi iz ljubavi kao sto bih i ja za njega.

Mi se dogovaramo i oko najsitnijih detalja iako vam zvuci cudno, glupo ali to je tako. Ne dogovaramo se tako sto cemo sjesti i raspravljati nego precutno, pogledima, u skladu sa situacijama... Nekad on kaci ves, nekad pegla, nekad kuha. Ne moram mu to ni reci. Jednostavno ne smatram da trebam plan i program za brak. Situacije rijesavamo u toku. Nema masnica, ali nema ni saspem ti pa ti se s tim bori. Cijenim misljenje svoga muza kao sto i on cijeni moje. Na kraju krajeva izabrali smo jedno drugog za zivotnog partnera kakva bi to bio odnos kad bi jednom drugom lupali sakama (pa makar to bilo i uslovno receno) i sasipali u lice sve sto nam padne na pamet.

Galicia -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 23:03:14)

Cicko, nije moguce da se libis svog bracnog druga pa mu ne mozes sasuti u lice neke stvari, ili nesto sto ti je tog momenta na pameti?

visnjica1 -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 23:23:57)

Cickolini slazem se s tobom u potpunosti to i jeste svrha braka sto si ti navela, neka zlatna harmonija [sm=bravo.gif]

Galicia -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 23:29:50)

Dajte molim vas... ja isto smatram da svojoj mami treba da idem kad ja hocu, ali mm ima pravo rijeci. Ako on smatra da iz nekog razloga ne trebam tad ici nego neki drugi dan i pokusa mi to objasniti sa svoje tacke gledista zasto ja to mozda ne bih prihvatila.

Nadam se da ovo nikad nece biti kod mene u praksi.
Mene kad mama nazove da trebam da dodjem, ja sve ostavljam, ne pitam nikoga, sjedam u auto i picim pravac mami. Jedini razlog da ne odem svojoj mami je ili da su mi djeca bolesna ili sam ja bolesna. Nema nista drugo izmedju mene i moje mame.

visnjica1 -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 23:31:58)

Galicia nisi svi ljudi isti 100 ljudi 100 cudi [sm=smiley1.gif]

Cickolini -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 23:34:08)

Cicko, nije moguce da se libis svog bracnog druga pa mu ne mozes sasuti u lice neke stvari, ili nesto sto ti je tog momenta na pameti?

Saspem ja njemu svasta u lice. I sama sam navela da sam i jezikara i tvrdoglava, ali to ne smatram uopste svojom vrlinom. On meni ne saspe nikad nista i iskreno smatram to jako lijepom osobinom. I ovo ne znaci da je mm savrsen i da nema svojih bubica

Ono sto meni nekad padne na pamet nije uvijek ni najpametniije ni najbolje. Ja vrlo cesto za svoje odluke smatram da su najbolje i tad progovara lavica u meni i dolazi do gore navedenih situacija, ali vecinom ipak sve zavrsimo dogovorom. Ja sam i previse temperamentna, ali iskreno malo koga bih se usudila savjetovati da tako sasipa svom muzu i da je to najbolja opcija. Jer niko nije isti i niciji brak nije isti. I nece svaki muz reagovati kao moj. Moj reaguje jer me poznaje, a ja se nadam da cu svoju narav znati obuzdati.

To je ono sto sam gore zeljela reci. Neciji muz ne bi trpio ni jednom da mu zena nesto saspe u lice, ali ne znaci da je los. Mozda je samo ubijedjen da se dogovorom sve moze postici. Mozda on za svoju zenu cini neke stvari sto moj za mene nece nikad.

Slazem se da svaka zena treba da bude prvenstveno izgradjena licnost, sa svojim stavovima i cvrstim karakterom, ali spremna na kompromis, dogovor, da prihvati razlicitost jer to je cini i pametnijom i intelogentnijom i mudrijom.

Cickolini -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 23:39:12)

Dajte molim vas... ja isto smatram da svojoj mami treba da idem kad ja hocu, ali mm ima pravo rijeci. Ako on smatra da iz nekog razloga ne trebam tad ici nego neki drugi dan i pokusa mi to objasniti sa svoje tacke gledista zasto ja to mozda ne bih prihvatila.

Mene kad mama nazove da trebam da dodjem, ja sve ostavljam, ne pitam nikoga, sjedam u auto i picim pravac mami. Jedini razlog da ne odem svojoj mami je ili da su mi djeca bolesna ili sam ja bolesna. Nema nista drugo izmedju mene i moje mame.

Jedno je da me mama nazove i da mi kaze da me treba, a drugo je odoh kod mame da se ispricamo koja je udaljena ne znam ni ja koliko stotina kilometara, Mene kad moja mama treba mm bi prvi poletio da mi pomogne da se sto prije nadjem njoj pri ruci.

Ali da nam je teska situacija, kao npr mi fino zivimo hvala Bogu, ali svaki mjesec placamo terapije nasem djetetu i logicno je da ce mi nekad kad me uhvati tuga i kad hocu po svaki cijenu u BiH reci ljubaci strpi se malo, znas da moramo terapiju platiti. Mozemo mi mozda oboje prezivjeti, ali strpi se ako nije sta hitno. I s ovim bi se uvijek slozila. Cak da nije moje dijete u pitanju. Da je u pitanju nesto drugo sto je relativno ozbiljno, a ne njegov egoizam.

bananica -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 23:40:22)

IZVORNA PORUKA: koka i po

postovanje je jedno,sloboda govora i misljenja drugo,a sloboda stvarnog djelovanja trece.
ako u braku postoji ovo prvo( i to uzajamno)ove dvije naredne stavke se podrazumjevaju.

bravo

Galicia -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 23:41:45)

Da slazem se. Svi mi imamo svoje nacine i rutine komunikacije sa svojim partnerom.
Kad kazem saspem u lice, ne mislim na neke psovke, ili ruzne rijeci, ali kazem uvijek ono sto mislim. Kod nas nema vrijedjanja ni u kakvom smislu, nema nazivanja imena i tako to. Ali komotno mu dajem do znanja kad mislim da nesto nije u redu ili ako za nesto nije donijeo dobru odluku. Eh sad, dal ce to on uzeti u obzir ili ne, to je do njega.

Cickolini -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 23:45:24)

Ja nekad mislim da mi sve mislimo isto samo imamo razlicit nacin izrazavanja tj pisanja.

I Znate sta zene moje meni ce ovaj RR napraviti probleme u braku [sm=jezicek.gif] Evo mm strpljivo ceka da mu se malo posvetim... jel sad onaj dio kad mu ja treba da saspem u lice da moram da tipkam na RR [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Salim se... Uzivajte u svojim lijepim i hvala Bogu sretnim brakovima, a ja odoh muzu da se posvetim poslije 6 dana bolnice [sm=smiley36.gif]

teacher75 -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 23:46:56)

mi bogami saspemo svasta jedno drugom u lice kad se svadjamo, ne mislim da je to lijepo al obicno je on taj koji burno reaguje a ja mu onda ne ostanem duzna. zna i on da to ne valja pa poslije spusti lopticu, al djaba kad je takav, ne moze da broji do 10, ja mu jednom rekla da bi trebao ici na onu terapiju kontrole bijesa ko u filmovima americkim[sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 23:48:08)

IZVORNA PORUKA: Cickolini

Jedno je da me mama nazove i da mi kaze da me treba, a drugo je odoh kod mame da se ispricamo koja je udaljena ne znam ni ja koliko stotina kilometara, Mene kad moja mama treba mm bi prvi poletio da mi pomogne da se sto prije nadjem njoj pri ruci.

Ali da nam je teska situacija, kao npr mi fino zivimo hvala Bogu, ali svaki mjesec placamo terapije nasem djetetu i logicno je da ce mi nekad kad me uhvati tuga i kad hocu po svaki cijenu u BiH reci ljubaci strpi se malo, znas da moramo terapiju platiti. Mozemo mi mozda oboje prezivjeti, ali strpi se ako nije sta hitno. I s ovim bi se uvijek slozila. Cak da nije moje dijete u pitanju. Da je u pitanju nesto drugo sto je relativno ozbiljno, a ne njegov egoizam.

To o cemu pricas je stavljanje prioriteta.
Ne znam mozda se ja ovdje gubim kad je rijec o tom nekom postovanju i prioritetima. Meni se to sve podrazumijeva kao normala. Ne moram elaboraciju vrsiti o postovanju partnera jer da toga nema, ne bi ni nas bilo. Prioriteti zivotni isto tako. Novac koji zaradjujem, zna se za sta ide, ne moram sad pisati eseje sta treba prvo da platim, sta ne.

Galicia -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 23:50:20)

IZVORNA PORUKA: teacher75

mi bogami saspemo svasta jedno drugom u lice kad se svadjamo, ne mislim da je to lijepo al obicno je on taj koji burno reaguje a ja mu onda ne ostanem duzna. zna i on da to ne valja pa poslije spusti lopticu, al djaba kad je takav, ne moze da broji do 10, ja mu jednom rekla da bi trebao ici na onu terapiju kontrole bijesa ko u filmovima americkim[sm=smiley36.gif]

Zdravo je i to nekad, posvadjati se momacki. Mi to ne znamo. Ja se naljutim 5 minuta, i onda kao da nista nije bilo. Bik sam, lako se ljutim, lako odljutim.

teacher75 -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 23:52:07)

i ja sam takva, al on moze bit ljut danima, doduse tako je bilo u pocetku ,sad vec ne traje to durenje tako dugo[sm=smiley36.gif]postavili smo granice[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Problemi u braku (6.10.2012 0:41:47)

Ono sto meni nekad padne na pamet nije uvijek ni najpametniije ni najbolje. Ja vrlo cesto za svoje odluke smatram da su najbolje i tad progovara lavica u meni i dolazi do gore navedenih situacija, ali vecinom ipak sve zavrsimo dogovorom. Ja sam i previse temperamentna, ali iskreno malo koga bih se usudila savjetovati da tako sasipa svom muzu i da je to najbolja opcija. Jer niko nije isti i niciji brak nije isti. I nece svaki muz reagovati kao moj. Moj reaguje jer me poznaje, a ja se nadam da cu svoju narav znati obuzdati.

[sm=smiley36.gif]

ja pomislih ja napisala...a onda skontam nigej nema permutovanih slova[sm=smiley36.gif]

U pricipu te shvatam i u potpunosti slažem sa tobom....u napisanom...
a ovo izdvojeno...znači to je tako lavicama grah pao...druga polovina skonta da ušuti kad mi režimo[sm=smiley36.gif]

teacher75 -> RE: Problemi u braku (6.10.2012 0:49:13)

mm nije lav a ko da jeste, ko da njega opisaste kad ste o sebi govorile, dakle kod mene obrnuta situacija, ja sam ta koja smirujem[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Problemi u braku (6.10.2012 0:58:59)

IZVORNA PORUKA: teacher75

mm nije lav a ko da jeste, ko da njega opisaste kad ste o sebi govorile, dakle kod mene obrnuta situacija, ja sam ta koja smirujem[sm=smiley36.gif]

valjda se to tako ''spoji'' sudbinom..jedno vatra drugo voda....[sm=smiley36.gif]
da nije tako...gdje bi nam kraj bio[sm=jezicek.gif]
zamišljam...i taj mi s ekarj uopće ne sviđa...
ovako je bolje...

kako godine rpolez i ja manje eklozije proizvdim...bar sam na neke stavri i navikla...tako je kako je...
dok on opet skontao je...ne treba me škorpio repom žicati...pa ode kafu pristavi...
šta će...pusti me da se sitresem...zna on i odgovoriti nije tupav...
al samo moj glas ispred vrata se čuje[sm=jezicek.gif]

malena sharena -> RE: Problemi u braku (6.10.2012 1:05:09)

Citam i nekad zaista ne vjerujem sta procitam... Svaki brak je drugaciji. Ono sto ja sebi nikad ne bi dozvolila (uslovno receno) bi mozda neka druga zena dozvolila i obrnuto.

Brak je kompromis, postovanje, dogovor... i cine ga lijepi i ponekad ruzni trenutci. Ni jedan nije savrsen te ga je stoga jako glupo savrsenim prikazivati. To sto smo sretni u svom braku i stonam je lijepo ne znaci da je savrsen nego da preovladavaju lijepi trenutci i da kad sve saberemo i oduzmemo nista ne bi mijenjali.

Mogu reci da sam sretna u svom braku i da mi je jako lijepo, ali to ne znaci da nemamo jako cesto razlicite poglede na razlicite situacije, da ne dodje nikad do rasprava, da smo uvijek nasmijani raspolozeni za ideje onog drugog.

Dajte molim vas... ja isto smatram da svojoj mami treba da idem kad ja hocu, ali mm ima pravo rijeci. Ako on smatra da iz nekog razloga ne trebam tad ici nego neki drugi dan i pokusa mi to objasniti sa svoje tacke gledista zasto ja to mozda ne bih prihvatila. Kakva finansijska samostalnost zene... ja imam svoj novac hvala Bogu, ali ako mm smatra da nam u datom momentu ne trebaju dodatni troskovi i da bi se ja mogla mozda strpiti i npr ne otici kod mm ako to iziskuje veca novcana sredstva.... sta ja treba da se pokupim, lupim sakom od sto i kazem imam ja pare na svom racunu ja odo. Hallooo to jesu moje pare, ali to su i pare moje djece u ovom slucaju nase djece. Ja sam prva i jezikara i tvrdoglava, ali ako zelim da neko postuje moju rijec smatram da i ja moram njegovu. Ovo pisem o normalnim bracnim odnosima. Gdje svako pravi NORMALNE greske.

I molim vas mm ne treba biti na samrti da bi mi trazio casu vode. Dovoljno je da mu je nekad mrsko ustati, kao sto je i meni vise puta. Znam da mrzi da pravi cedevitu pa ipak dok oboje lezimo ja dignem njega da mi je napravi samo zato sto mi je lijeno. I on to uradi iz ljubavi kao sto bih i ja za njega.

Mi se dogovaramo i oko najsitnijih detalja iako vam zvuci cudno, glupo ali to je tako. Ne dogovaramo se tako sto cemo sjesti i raspravljati nego precutno, pogledima, u skladu sa situacijama... Nekad on kaci ves, nekad pegla, nekad kuha. Ne moram mu to ni reci. Jednostavno ne smatram da trebam plan i program za brak. Situacije rijesavamo u toku. Nema masnica, ali nema ni saspem ti pa ti se s tim bori. Cijenim misljenje svoga muza kao sto i on cijeni moje. Na kraju krajeva izabrali smo jedno drugog za zivotnog partnera kakva bi to bio odnos kad bi jednom drugom lupali sakama (pa makar to bilo i uslovno receno) i sasipali u lice sve sto nam padne na pamet.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  108 109 [110] 111 112   Sljedeća stranica >   >>