RE: Problemi u braku (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

jasmin -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 18:15:18)

Brak moze biti skladan,pozeljan. Mozete naci partnera koga ludo volite i koji vas ludo voli,s kojim se razumijete i zrelo rijesavate nesuglasice,trzavice i td. Ali brak nikada ne moze biti savrsen,bas kao sto covjek ne moze nikada biti savrsen [sm=smiley1.gif].
No,ovdje se cesto takvim pretstavlja. Zato razumijem sta je nasa ena23 htjela reci.

rerica -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 18:21:22)

Tema se zove Problemi u braku i naravno da nista ne moze biti savrseno,ni brak,ni mi....

Zna se ko je Savrsen...

Sloboda govora za svakoga [sm=smiley1.gif]

Galicia -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 18:24:35)

IZVORNA PORUKA: jasmin

Brak moze biti skladan,pozeljan. Mozete naci partnera koga ludo volite i koji vas ludo voli,s kojim se razumijete i zrelo rijesavate nesuglasice,trzavice i td. Ali brak nikada ne moze biti savrsen,bas kao sto covjek ne moze nikada biti savrsen [sm=smiley1.gif].
No,ovdje se cesto takvim pretstavlja. Zato razumijem sta je nasa ena23 htjela reci.

Kad je nekome nesto po njegovom onda znaci da je savrseno. Znaci kad je sve okej, kad sve ide super, onda je po meni to savrseno. Ne uzimam u to bolesti. Eh sad, pricam u svoje ime, meni kad nesto ne bi bilo po mom, ili nasem, sto smo mi zamislili, onda ja to ne mogu nazvati savrseno. A kad nesto nije onako kako treba biti, zasto onda uopste i biti u braku. Pokusati popraviti okej, ali ako zasto biti u necemu kad nisi zadovoljan.
Kod mene je princip, ako nije kako treba, nece biti nikako.

Galicia -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 18:28:15)

IZVORNA PORUKA: rerica

Tema se zove Problemi u braku i naravno da nista ne moze biti savrseno,ni brak,ni mi....

Zna se ko je Savrsen...

rerice, problem je sto se ljudi zamaraju glupostima, i svasta im predstavlja problem. Treba da uzivamo u zivotu punim plucima, da se radujemo malim stvarima, da nas usrecuje svaki dan zivota, a ne da se fokusiramo na neke sporedne stvari. Psiha je cudo. Neke zene polude zbog ostavljenih carapa u dnevnoj sobi, a meni to ne predstavlja problem.

jasmin -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 18:50:45)

Brak ne cini savrsenim da bude nesto po mom,ili nesto po volji mm. Ako bude po volji samo jednog onda je to patnja za drugog.
Brak je kompromis. Da se razgovarati i dogovoriti.
A ovdje se cesto napominje kako je bitna volja zene,a muz se svakako mora sloziti,i tu se nekako predlaze vojnicki nastup:Slusaj covo,tako ti je pa pjevaj borbene!!! Najmanje mi ovo lici na savrsenstvo.
Po prvi put u zivotu sam pozeljela da se na ovaj forum,tacnije na ovakve teme jave muzevi forumasica,prosto da procitam kako oni gledaju na sve ovo. Imaju li oni pravo na svoje misljenje ili je bitno samo kako zence misli. Ponavljam da zena treba biti mudra,jer ce mudroscu postici puno bolji efekat nego kada nesto postigne naredjivackim tonom. Covjek s kojim zivim je covjek koga volim. Ko treba razumjeti-razumjece!

Galicia -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 19:01:40)

Kompromis, naravno.
Ali ja donosim odluke o rucku, o pranju, ciscenju, peglanju, kupovanju namirnica itd. A vjerujem da je i kod tebe tako. Sto bi se mm sjetio da ode u kupovinu ako mu zafali luka ili mrkve u kuci. Malo morgen.

Isto tako donosim odluke kako cu okrenuti namjestaj u kuci. I slicno tome.

Zajedno donosimo odluke o godisnjim odmorima zajednickim. Zajednicke odluke su nam oko nekih velikih zivotnih pitanja. Savjete uredno trazimo jedno od drugoga, tipa koje auto kupiti, koje osiguranje uzeti, itd.

Mi zene mislimo malo vise na neke stvari nego muskarci, htjeli mi to priznati ili ne. Samim tim, ja sebi dajem za puno pravo da kazem da sam gazda u svojoj kuci.
Kad mm bude kontao jel mu ves opran i ispeglan, jel ima mlijeka u frizideru, jel kupatilo oprano, jel usisana kuca a gosti trebaju doci, onda cu mu ja dati ogromno pravo da misli da je gazda.

jasmin -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 19:13:08)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Kompromis, naravno.
Ali ja donosim odluke o rucku, o pranju, ciscenju, peglanju, kupovanju namirnica itd. A vjerujem da je i kod tebe tako. Sto bi se mm sjetio da ode u kupovinu ako mu zafali luka ili mrkve u kuci. Malo morgen.

Zajedno donosimo odluke o godisnjim odmorima zajednickim. Zajednicke odluke su nam oko nekih velikih zivotnih pitanja. Savjete uredno trazimo jedno od drugoga, tipa koje auto kupiti, koje osiguranje uzeti, itd.

Mi zene mislimo malo vise na neke stvari nego muskarci, htjeli mi to priznati ili ne. Samim tim, ja sebi dajem za puno pravo da kazem da sam gazda u svojoj kuci.
Kad mm bude kontao jel mu ves opran i ispeglan, jel ima mlijeka u frizideru, jel kupatilo oprano, jel usisana kuca a gosti trebaju doci, onda cu mu ja dati ogromno pravo da misli da je gazda.

Hoces li mi povjerovati kada kazem da je mm glavni za kupovinu namirnica? Ali zaista. Ja ne volim da kupujem namirnice,idem s njim samo kada mi treba neka kozmetika i sl. ili prosto da proset_am. Covjek se sjeti sitnica koje treba kupiti,krupne stvari ne trebam ni spominjati. To je inace nasljedno,takav mu je otac,a takav mu je bio i djed. Kuca mi je mali magacin,to ne podnosim,a mnoge zene mi kazu :Blago tebi...
Kod nas nema gazde,ima samo dogovor. To sto je vecina mojih prijedloga uvazeno ne znaci da sam ja gazda [sm=jezicek.gif].

Ella_H -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 19:18:18)

Potpisujem ovu Galiciju uz malenu izmjenu
u zadnjoj recenici a to je. Muzu dajem pravo da misli
da je gazda i da se osjeca ono muski kako to oni vole[sm=smiley36.gif],
a u tajnosti sam ustvari gazda ja pogotovo u zadnje vrjeme gdje nam je
tempo njega nema 5 dana kuci dodje 2 dana uziva, odmara s djecom,
izlazimo malo i trudimo se provesti kvalitetno neko vrijeme, a na meni
su odgovornosti tipa banka, placanje racuna, kupanje, pranje, briga o zadaci,
kupovina itd itd sve one male i velike stvari, plus praviti nekakvu zajednicku
vjersku atmosferu i da djeci puno nefali babo[sm=smiley36.gif].
On i sam kaze kad bi sve to morao da bi poludio i da mu je i previse
kad malo pregledapapir iz banke, gdje sam sve bila i sta sam kupila, platila itd
kaze zastanem malo i odustanem[sm=smiley36.gif].
Brak jeste jedan veliki kompromis ali svaki brak ima neki svoj tempo,
ja licno se sad osjecam ok u ovom, i uvijek se trudim uciniti sve oko
mene sretnima a cesto i sebe[sm=smiley36.gif]. Zeni je najbitnije biti
iskrena sa samnom sobom i onda su i svi ostali ukucani ok.

jasmin -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 19:22:57)

Gali,mi se u osnovi slazemo. Zene vecinom prevagnu u dominaciji. Ali je razlika kada ja kazem da to ne radim buntovno,vojnicki i kada kazem da to radim `vuku niz dlaku` [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif],da se mm osjeca kraljem,a da ni ne sluti (mada zna,i dobio je more `komplimenata` da niko ne voli svoju zenu kao on,da mu fali keceljica,da cuva papuce i td) da vlada kraljica [sm=jezicek.gif].
Zato navijam za mudrost u svemu,bas svemu i garantiram uspjeh na duge staze.

Ella_H -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 19:25:54)

Vazno da smo svi sretni,
a nekad ni to[sm=smiley36.gif].

rerica -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 19:45:26)

5 prstiju na ruci,pa nije ni jedan isti..

H.Bogu na ovom,ja zadovoljna.on zadovoljan [sm=smiley1.gif]

Tako evo vec godinama...[sm=smiley4.gif]

bananica -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 20:16:27)

Brak ne cini savrsenim da bude nesto po mom,ili nesto po volji mm. Ako bude po volji samo jednog onda je to patnja za drugog.
A ovdje se cesto napominje kako je bitna volja zene,a muz se svakako mora sloziti,i tu se nekako predlaze vojnicki nastup:Slusaj covo,tako ti je pa pjevaj borbene!!! Najmanje mi ovo lici na savrsenstvo.
Po prvi put u zivotu sam pozeljela da se na ovaj forum,tacnije na ovakve teme jave muzevi forumasica,prosto da procitam kako oni gledaju na sve ovo. Imaju li oni pravo na svoje misljenje ili je bitno samo kako zence misli. Ponavljam da zena treba biti mudra,jer ce mudroscu postici puno bolji efekat nego kada nesto postigne naredjivackim tonom. Covjek s kojim zivim je covjek koga volim. Ko treba razumjeti-razumjece!

eto trebao bi mi odredjivati kad cu posjetiti roditelje [sm=zmeden.gif], mi npr o tome nismo nikada raspravljali, logicno je da cu ici kad mi je volja, pa isto tako i njemu logicno bilo dok nismo diskutovali o tome
trebala bih ga pitati kad cu kucu napustiti i gdje cu ici[sm=zmeden.gif], pa nije mi otac,a nisam ni maloljetna i to nam je hvala Bogu oboma bilo logicno pa nema natezanja
itd
tako da je logika veoma bitna[sm=smiley36.gif]

bananica -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 20:17:35)

Kompromis, naravno.

potpis

jasmin -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 20:29:52)

IZVORNA PORUKA: bananica

eto trebao bi mi odredjivati kad cu posjetiti roditelje [sm=zmeden.gif], mi npr o tome nismo nikada raspravljali, logicno je da cu ici kad mi je volja, pa isto tako i njemu logicno bilo dok nismo diskutovali o tome
trebala bih ga pitati kad cu kucu napustiti i gdje cu ici[sm=zmeden.gif], pa nije mi otac,a nisam ni maloljetna i to nam je hvala Bogu oboma bilo logicno pa nema natezanja
itd
tako da je logika veoma bitna[sm=smiley36.gif]

Naravno da mi nece odredjivati kao kakav diktator,udala sam se za covjeka koga smatram najboljim muskarcem na svijetu,koji odlicno zna mjesto roditelja u zivotu svakog covjeka. No isto tako,on je ozenio zenu koja je svjesna da on nije obican cvijet cije poskorpljivanje mogu preskociti (mada i biljka zasluzuje zamjensku njegu),pa otici bez rijeci,pogotovo u drugi grad ili drugu drzavu. Uvijek mu kazem ako cu izaci van kuce,ako ne stignem prije,javim mu se u putu da sam izasla. To mi je posve logicno [sm=smiley1.gif].
Isto tako i on kaze da ode do svojih iako smo vrata do vrata. Ocito smo razliciti i razlicito shvatamo postovanje.

bananica -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 20:32:30)

naravno da kazem gdje idem, i meni je to logicno[sm=smiley36.gif], samo ne pitam mogu li, na to sam mislila

salmy -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 20:58:10)

Postovane forumasice,
mislim da ste zaboravili osnovni vokabular bracne zajednice a to je uzajamno postovanje ili na engl. respect. Naime, kad bi se muskarci ponasali u smislu "idem ja gdje mi je volja" i "sta me briga za zenino misljenje, nije mi ona mama", kuda bi nas to odvelo.
Odvelo bi nas u razlicite pravce gdje bi svako od partnera furao svoj film i na kraju bi to bilo rasulo.
Zato nemojte izigravati velike "macke" i ubjedjen sam da svaka od vas postuje svog supruga i dogovara se do najsitnijih detalja kada su izlasci u pitanju, a ako se ponasate suprotno navedenom, onda nemate nimalo mudrosti u svojim glavama, da ne upotrijebim drugi izraz.
Pozdrav od supruga Vase Salmy [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] 

Galicia -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 21:03:34)

dogovara se do najsitnijih detalja

Jel u to ide i koje gacice, carapice, koliko love, kojim putem vozimo, itd itd? Ma daj.
Mozda ce tako biti za jedno 40 godina, kad nam se zivot bude sveo na te tako gluposti, ali sada ne.

madam x -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 21:06:10)

IZVORNA PORUKA: salmy

Postovane forumasice,
mislim da ste zaboravili osnovni vokabular bracne zajednice a to je uzajamno postovanje ili na engl. respect. Naime, kad bi se muskarci ponasali u smislu "idem ja gdje mi je volja" i "sta me briga za zenino misljenje, nije mi ona mama", kuda bi nas to odvelo.
Odvelo bi nas u razlicite pravce gdje bi svako od partnera furao svoj film i na kraju bi to bilo rasulo.
Zato nemojte izigravati velike "macke" i ubjedjen sam da svaka od vas postuje svog supruga i dogovara se do najsitnijih detalja kada su izlasci u pitanju, a ako se ponasate suprotno navedenom, onda nemate nimalo mudrosti u svojim glavama, da ne upotrijebim drugi izraz.
Pozdrav od supruga Vase Salmy [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] 

Bravo za javljanje [sm=bravo.gif]

Medić* -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 21:11:23)

IZVORNA PORUKA: zinanina

Postovane forumasice,

Bravo za javljanje [sm=bravo.gif]

[sm=bravo.gif]

koka i po -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 21:12:14)

postovanje je jedno,sloboda govora i misljenja drugo,a sloboda stvarnog djelovanja trece.
ako u braku postoji ovo prvo( i to uzajamno)ove dvije naredne stavke se podrazumjevaju.

salmy -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 21:15:46)

Jel u to ide i koje gacice, carapice, koliko love, kojim putem vozimo, itd itd? Ma daj.
Mozda ce tako biti za jedno 40 godina, kad nam se zivot bude sveo na te tako gluposti, ali sada ne.
Nemoj biti bukvalista , i jos cu samo reci da je ovo Balkan i da govorimo o uzajamnom postovanju partnera koje postoji u vremenu kada nismo bili rodjeni, a za 40 godina ovo ce drustvo biti toliko izopaceno i perverzno da mi je drago sto to necu doziviti. 

draguljče -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 21:17:47)

Nemoj biti bukvalista , i jos cu samo reci da je ovo Balkan i da govorimo o uzajamnom postovanju partnera koje postoji u vremenu kada nismo bili rodjeni, a za 40 godina ovo ce drustvo biti toliko izopaceno i perverzno da mi je drago sto to necu doziviti. 

Nadam se da neću ni ja, ali nažalost hoće naša djeca.

Galicia -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 21:23:28)

Pa kako da ne budem bukvalista kad si tako i rekla do najsitnijih detalja. Meni je to to.

Postovanje se podrazumijeva, valjda. Il' se mora i o tome extra.

Samo meni nije postovanje ako ce me zvati svakih sat vremena i govoriti mi gdje ide, skim je, sta radi, sta jede, sta ne jede. Smaranje. Ali mi jeste postovanje kad mu u ponedeljak najavim da u petak izlazim sa jaranicama, da ne racuna na mene.

Anoniman -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 21:26:33)

da je ovo Balkan i da govorimo o uzajamnom postovanju partnera koje postoji u vremenu kada nismo bili rodjeni, a za 40 godina ovo ce drustvo biti toliko izopaceno i perverzno da mi je drago sto to necu doziviti.

[sm=smiley20.gif]

MAMA MA -> RE: Problemi u braku (5.10.2012 22:01:06)

IZVORNA PORUKA: rerica

Zna se ko je Savrsen...

rerice, problem je sto se ljudi zamaraju glupostima, i svasta im predstavlja problem. Treba da uzivamo u zivotu punim plucima, da se radujemo malim stvarima, da nas usrecuje svaki dan zivota, a ne da se fokusiramo na neke sporedne stvari. Psiha je cudo. Neke zene polude zbog ostavljenih carapa u dnevnoj sobi, a meni to ne predstavlja problem.

potpisujem...
da obracam paznju na gluposti davno bi na psihijatriji lezala[sm=jezicek.gif]

Inace ja nisam u braku smor....samo volim da mi kaze gdje ide ako je neki konkretan izlazak a ovo ostalo ma zaboli me briga sta jedes sta pijes dje hodas s kim kafe pijes kojem ti je jaranu zena trudna ili s kojom si se kolegicom zakacio...Inace nevolim glupe informacije u svom mozgu..samo ono sto je nuzno....Isto tako mm nema veze s kojom jaranicom danas izlazim niti ima pojma koja je udata a koja ne...Niti jednoj ime nezna...neku noc ja izlazila sa ovom jednom mojom i dosla i pocela mu pricat dje smo bile a on kaze "de pomakni se malo ne vidim tv"[sm=jezicek.gif]...uopste ga to ne zanima...takva sam i ja...kad mi stane pricat i smarat me nekim likovima koje ja ni ne znam,ja mu kazem " 'nas kake sam cizme vidjela"[sm=jezicek.gif] ili "treba pogledat cesmu u wc-u, nesto kapa"[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

a ovo za mudrovanje u braku...pa neznam bas...ja izvalim-pa sta Bog da...ne volim se smarat jos i sa tim...da ja pretpostavljam kad je pametno da nesta kazem ili da ga gladim nesta...[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

a i on me zacas provali kad krenem sa "mudrovanjem i politikom"...namah pita "sta ti treba?"[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  107 108 [109] 110 111   Sljedeća stranica >   >>