ananas_ze -> RE: koju školu odabrati? (26.2.2013 15:12:04)
|
IZVORNA PORUKA: kolacic ja opterecena svojom mukom, tek vidim kakve se polemike kod mladih mama desavaju[sm=smiley1.gif] ja vam eto, mogu reci iz licnog iskustva kad je u pitanju vrtic kako stvari se cine idealnim da je djetetu primaran vrtic i sama sam bila ubjedjena u to, ali nazalost na primjeru kakva sam ja osoba nastala i pored vrtica u kojem sam boravila od 3 do 6 godine, nazalost moram vas razocarati. Sve su mi mame ok, i one za vrtic i one protiv njega, jeste vrtic ustanova koja samo malo daje vise slobode djeci u ponasanju ali da ga usmjerava kroz njegov zivot, to nije tacno, to rade njegovi roditelji. Dakle stvar je izbora hoces, neces vrtic, imas para, nemas, ali nista ne gube one mame koje djecu ostavljaju kuci i povremeno odvode u igraonice ili park. Tako ja mislim iz licnog iskustva, jer da je nesto uticao vrtic na mene, ne bih imala sad probleme u zivotu sa kojima se susrecem.. A skola privatna/drzavna, i ostalo i sad prepirka oko toga, nema se tu sta ko ubjedjivati, po meni, svako nek radi kako misli da je najbolje za njegovo dijete.. to privatna mi je puno vise bitnije i vaznije na zapadu nego kod nas, i ko planira buducnost djeteta van ove zemlje jer ja u njoj ne vidim perspektivu, i ko vidi svoje dijete vani, 100% ima moju podrsku za privatnu[sm=smiley1.gif] i bacite pare ovdje i ulozite u svoje dijete i u fax ga upisite, opet kad sve prodje vi cete isti ganajti stele i davati mito i pored svog ulaganje u nase obrazovanje. Zato, na zapad i da vidite sta je uspijeh. e vidis, ja sam isla u vrtic 2 godine(5 i 6) i sve navike, osobine licnosti koje sam tu i tada stekla, nosim i dan danas i itekako su me kao osobu okarakterisale,pozitivno naravno, ja svoj vrtic u dusi nosim, tamo sam naucila mnogo toga sto mi sada u zivotnim situacijama mnogo znaci(imamo mi svi problema u zivotu,ali nije problem u problemu vec u pristupu problemu),i uvijek ce biti razlicitih iskustava po pitanju i vrtica i skole, ne bih duljila post, al sam se morala javiti[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|