mama75 -> RE: koju školu odabrati? (27.3.2013 19:45:56)
|
Imaju predškolsko, ali mislim samo 1 godinu prije škole; ne kao klasičan vrtić. Cijena je prije nekih godinu dana bila 350KM/mjesec, što je prilično prihvatljivo jer je u tu cijenu uključeno taj cjelodnevni boravak. Ja npr plaćam produženi boravak 200KM/mjesec. O ovoj školi na Vracama sam čula samo najbolje. Pošto je tema: koju školu izabrati, moj odgovor je bio i biće: onu koja je najbliža kući. Ta blizina škole nije bitna u 1. i 2. razredu, ali kad- tad dođe vrijeme kada se dijete treba osamostaliti. I drugo, što mi je takođe bilo bitno pri izboru škole, je to da dijete koje ne ide u školu koju pohađaju djeca u komšiluku nema s kim da se druži mimo škole ( opet da ponovim, dođe vrijeme kada se dijete treba i želi osamostaliti, pa djeca naših prijatelja više nisu dovoljna). A privatna ili državna škola? Isto što kažem za privatne i državne vrtiće: smatram da je osoblje i način rada puno bolji u državnom, a uslovi boravka u privatnom. Pa bujrum, izabrati prema onome što nam je prioritet. Moja mlađa kćerka ide u privatni vrtić, a starija u državnu školu [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|