Skvo RR -> RE: koju školu odabrati? (27.2.2013 10:28:19)
|
Kada vas citam jos sam u vecoj dilemi..a mislila sam da dileme i nemam...rasprava se opet pretvara u privatno vs. drzavno.... Zavržila sam drzavne skole...u totalu lijepo mi bi...bilo je boljih, losijih profesora...ali eto...nazalost ti losi, sada iz ove perspektive nisu bili dobri pedagozi...u njihove ekspertize ne ulazim..ono sto je cinjenica je da vecina njih iz osobnih frustracija (losijeg statusa, nepriznanosti) se na djecu istresaju...zalosno...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]..malo je njih koji svoj poziv, jer to je zaista "poziv" vole i uzivaju u njemu...evo ja mogu 2-3 osobe nabrojati u citavom "skolskom" stazu, koji su ostavili pozitivan dojam na mene, naucili me nesto, kojih se sjecam sa osmijehom na licu,,,ostalim sam zaboravila face, imena...jednostavno nisu bili dovoljno upecatljivi ili neupecatljivi..pa opet hB sve sam stigla, zavrsila..to me nije omelo...i kod mene je bilo i djece kulturne, i ovakve i onakve i problematicne i to je jednostavno tako..ovo govorim...jer nerealno je ocekivati ili neocekivati da se bečki prater, školstvo i osoblje očekuje ovde...kultura, nekultura učenika, ponašanje, neponašanje je odraz današnje situacije u BiH društvu...i svejedno je da li je državno ili privatno...tako je....i ranije su se ljudi odavde recimo kada mi je vec primjer školovali u Beču...moja prababa je zavšila bečku školu...i ja bi bila sretna em zadovoljna da mogu obezbjediti mojoj djeci nesto od prije 100 godina....kada škola nije bila samo puko obrazovanje, vec i kulturološka ustanova...
|
|
|
|