RE: Zene sa Hidzabom (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

canim -> RE: Zene sa Hidzabom (15.2.2013 15:51:26)

Ja nisam to pročitala da je neko povezao s islamom to ljubljenje i zabrane u islamu jedino sto sam povezala je da se je jasmin izjasnila protiv pa valjda automatski se kod nekih članica veze kao islam to brani, samo još da kazem i osvrnem se na onu temu, Jasmin bas nekad znaš biti perverzna[sm=sad.gif][sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (15.2.2013 15:53:34)

IZVORNA PORUKA: canim

Ja nisam to pročitala da je neko povezao s islamom to ljubljenje i zabrane u islamu jedino sto sam povezala je da se je jasmin izjasnila protiv pa valjda automatski se kod nekih članica veze kao islam to brani, samo još da kazem i osvrnem se na onu temu, Jasmin bas nekad znaš biti perverzna[sm=sad.gif][sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ma bas me briga[sm=jezicek.gif].
Ja sam protiv i pozdravcek.

canim -> RE: Zene sa Hidzabom (15.2.2013 15:57:28)

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: canim

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ma bas me briga[sm=jezicek.gif].
Ja sam protiv i pozdravcek.

Mi sto smo protiv smo svrstani u isti klub [sm=sad.gif] pih nismo IN nikako [sm=jezicek.gif]

ananas_ze -> RE: Zene sa Hidzabom (15.2.2013 16:02:22)

[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif] koma ste, a sinoc ja objasnih i vjeru i porodicu i forum [sm=jezicek.gif]
a ne znam jesam li protiv il sam za, nemam dijete, a tudje nisam u usta poljubila, pojma nemam [sm=smiley36.gif]

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (15.2.2013 16:03:56)

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif] koma ste, a sinoc ja objasnih i vjeru i porodicu i forum [sm=jezicek.gif]
a ne znam jesam li protiv il sam za, nemam dijete, a tudje nisam u usta poljubila, pojma nemam [sm=smiley36.gif]

I masinu za ves [sm=jezicek.gif][sm=sad.gif].

treće -> RE: Zene sa Hidzabom (15.2.2013 17:59:33)

je li to nešto novo bilo danas na tu temu da je interesantno? da ne dangubim bez veze,
ananas dobra si s mašinom[sm=smiley1.gif]

ananas_ze -> RE: Zene sa Hidzabom (15.2.2013 20:28:21)

jasmin za sudje, za ves imam hB [sm=smiley1.gif]a trece danas nije bilo nista bitno[sm=smiley36.gif]

treće -> RE: Zene sa Hidzabom (15.2.2013 21:14:29)

ono preventivno zaključano,
mogu zapjevati snijeg pade i zatvoriti temu[sm=smiley36.gif]

treće -> RE: Zene sa Hidzabom (15.2.2013 21:17:25)

što je ovo super za dječicu
http://www.coolinarika.com/recept/914865/

hatepsut -> RE: Zene sa Hidzabom (16.2.2013 11:52:56)

IZVORNA PORUKA: treće

OT,gdje ti ono rece da ima onih dobrih hurmi ?Vec sam zaboravila [sm=smiley1.gif]

Bebica11 -> RE: Zene sa Hidzabom (16.2.2013 12:05:08)

dusa draga, kad aBd dobijes ljubices ga svugdje[sm=smiley31.gif]

ananas_ze -> RE: Zene sa Hidzabom (16.2.2013 12:20:08)

IZVORNA PORUKA: Bebica11

dusa draga, kad aBd dobijes ljubices ga svugdje[sm=smiley31.gif[sm=smiley1.gif]

aBd dok dodje pravo vrijeme za to,Allah najbolje zna kad je to [sm=smiley1.gif] hvala ti [sm=smiley31.gif]da te Uzviseni nagradi amin [sm=smiley1.gif]

treće -> RE: Zene sa Hidzabom (16.2.2013 16:09:11)

as supermarketi, HOŠE komerc
ima i u Bademu i jednoj iranskoj prodavnici niže Badema
IZVORNA PORUKA: hatepsut

IZVORNA PORUKA: treće

OT,gdje ti ono rece da ima onih dobrih hurmi ?Vec sam zaboravila [sm=smiley1.gif]

mama x3 -> RE: Zene sa Hidzabom (18.2.2013 22:15:20)

http://www.islambosna.ba/islam/uvod-u-islam/43334-ta-prouiti-za-ljepi-san

aazra -> RE: Zene sa Hidzabom (19.2.2013 14:01:36)

I tri puta Estagfirullah (ellezi La illahe Illa huvvel hajul Kajume ve ettubu Ilejhi) [sm=smiley1.gif] (Ko to prouči, brišu mu se grijesi...)

P.S. mozda nisam pravilno napisala svako slovo, ali znate na koju dovu mislim, ovako se izgovara...
A to u vezi ljubljenja nisam ni čitala, bas se zakuhalo oko sitnice kao i obično [sm=smiley36.gif]

Ovih dana nesto razmisljam o riječima Poslanika S.A. V. S. da će "Allah sigurno poslije poteškoće olakšicu dati"..na primjeru onih Roma iz Danisovog filma - šta sve jadna zena propati s mrtvim djetetom u sebi, bila se pomirila s tim i da će umrijeti, niko joj nije htio pomoći i na kraju završi na Berlinalu, muz joj dobi nagradu za glumu i uz to dobili i sina...

A svemu tome se sigurno nisu nadali kad su je doktori poslali kuci da umre...Ipak ne daj Boze nikom takve tegobe...

rerica -> RE: Zene sa Hidzabom (19.2.2013 20:38:24)

http://balkandzije.net/index.php/vijesti-iz-svijeta/215-novi-pazar-jedna-mlada-devojka-primila-islam

nesto lijepo nadjoh [sm=smiley1.gif]

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (19.2.2013 20:51:28)

IZVORNA PORUKA: rerica

http://balkandzije.net/index.php/vijesti-iz-svijeta/215-novi-pazar-jedna-mlada-devojka-primila-islam

nesto lijepo nadjoh [sm=smiley1.gif]

Još jedna Ajuš [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].

ena23 -> RE: Zene sa Hidzabom (19.2.2013 23:19:48)

kako ste zene? imam pitanje a nisam bas najbolja sa vokabularom islamskih izraza pa ne nadjoh nigdje konkretan odgovor. dakle, sta uraditi kad pogrjesis u namazu? recimo na sjedenju proucim fatihu umjesto etehijatu i odma to shvatim? ili kad shvatim tek poslje predaje selama da sam klanjala rekat viska ili manjka?

ena23 -> RE: Zene sa Hidzabom (19.2.2013 23:20:41)

i jos jedno, moze li se preko maskare uzeti abdest? znam da preko laka za nokte ne moze

ena23 -> RE: Zene sa Hidzabom (19.2.2013 23:23:21)

kad je dernek nek i hala gori, evo jos jedno: nisam klanjala duzi period svog zivota i odlucila sam sada da bih mogla uz redovne namaze naklanjati uvjek i farzove koje nisam klanjala, nesto mislim, ako sljedecih 13tak godina tako budem radila naklanjat cu sve sto sam propustila [sm=jezicek.gif] jesam li na pravom putu, sta vi mislite?

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (19.2.2013 23:25:25)

IZVORNA PORUKA: ena23

kako ste zene? imam pitanje a nisam bas najbolja sa vokabularom islamskih izraza pa ne nadjoh nigdje konkretan odgovor. dakle, sta uraditi kad pogrjesis u namazu? recimo na sjedenju proucim fatihu umjesto etehijatu i odma to shvatim? ili kad shvatim tek poslje predaje selama da sam klanjala rekat viska ili manjka?

Uradiš sehvi sedždu iliti sedžda zaborava.
Nakon što proučis ettehijjatu,salavate i dove,prije predaje selama na desnu stranu,uradiš dvije sedžde na kojima učiš isto što i inače,zatim nakon druge sedžde klasično predaš selam.

Maskaru skidam da bih uzela abdest. Abdest je valjan onda kada voda prodre do tijela,kose,dlačica.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (19.2.2013 23:29:02)

[Sadržaj poruke je obrisan]

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (19.2.2013 23:30:57)

IZVORNA PORUKA: ena23

kad je dernek nek i hala gori, evo jos jedno: nisam klanjala duzi period svog zivota i odlucila sam sada da bih mogla uz redovne namaze naklanjati uvjek i farzove koje nisam klanjala, nesto mislim, ako sljedecih 13tak godina tako budem radila naklanjat cu sve sto sam propustila [sm=jezicek.gif] jesam li na pravom putu, sta vi mislite?

Nisi dužna naklanjati ono što si propustila. Dužna si se iskreno pokajati,vjerujem da već jesi i truditi se da ustraješ na namazima do kraja svog života i da se trudiš ne propustiti sunete. Ako možes klanjaj i nafile poput duha namaza i sl,kako bi ti Allah nafilama nadoknadio propušteno.

Još o sehvi sedždi...
Što se tiče sehvi-sedžde, tj. šta je i kako se čini: Sehvi-sedžda je sedžda koju klanjač čini prije ili poslije namaza kako bi nadoknadio propust (grešku) koji mu se dogodio u namazu. Ti propusti (greške) dijele se u tri vrste: dodavanje, oduzimanje i sumnja u tačan broj rekata.

Što se tiče načina činjenja, ako se čini prije selama (zato jer je nešto oduzeto u namazu), čovjek učini dvije sedžde donoseći tekbire prilikom odlaska i povratka sa sedžde, a zatim se preda selam. A ako se čini poslije selama (zato što se nešto dodalo), na isti način se učine dvije sedžde, nakon kojih se preda selam po drugi put, bez učenja ''Ettehijjatu''.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (19.2.2013 23:33:43)

[Sadržaj poruke je obrisan]

ena23 -> RE: Zene sa Hidzabom (19.2.2013 23:33:48)

hvala vam objema

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  137 138 [139] 140 141   Sljedeća stranica >   >>