aazra -> RE: Zene sa Hidzabom (21.2.2013 14:48:04)
|
IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: aazra Šta vi mislite o sufijskog literaturi, mene privlači jedna knjiga baš (Mudrosti sufijske sehare, tako nešto), ali ne znam, bojim se da ne zaglibim u to ako me bude previše zanimalo, a zanima me... [sm=smiley1.gif] P.S. Kad su "oni dani mjesecu" šta smijem učiti a šta ne? Iz Kur''''''''''''''''ana smijem li učiti sure koje znam napamet ili ne? Našla sam negdje da se u tom periodu hajza ne smije ništa učiti iz Kur''''''''''''''''ana, čak ni ono što znaš napamet, ali da mogu dove. Najbolje je da učiš dove. Ako učiš Kur`an napamet,onda smiješ ponavljati ono što već znaš kako ne bi zaboravila. Što se tiče spomenute literature,ne čitam je. Hvala Jasmin [sm=smiley1.gif] Sto se tice ovog oko bračnih odnosa...pa ne znam ako bas nisam raspolozena za to, nije ni mm neki "ćeif", hoću reći obično je obostrana inicijativa, sad ne znam svako je različit ipak ne mislim da se sve moze naci u knjigama...nesto ipak ljudi rjesavaju individualno izmedju sebe [sm=smiley1.gif] Inace, ne znam uciti hatmu (mada bi voljela), jer ne znam arapski , znam nekoliko sura napamet, kao i Ajetul Kursiju, neke ucim iz knjige (s transkriptom arapskog), inace sam ucila ono sto znam napamet dok nisam nasla jedno objasnjenje da se ni to ne bi smjelo (osim ako zena ne sprema neki ispit isl), pa sam se zabrinula iz razloga sto sam to radila... Ali opet, "Allah oprasta greske iz neznanja", ja sam sad u nedomuici smijem li prouciti Ajetul Kursiju kad sam u hajzu , ili ne, kad me uhvati nervoza ne mogu da nesto ne proucim...posto su razlicita tumacenja oko toga, mozda ipak najbolje da se drzim dova...[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|