ananas_ze -> RE: Zene sa Hidzabom (20.2.2013 23:58:46)
|
IZVORNA PORUKA: ena23 evo mene ponovo [sm=smiley1.gif] nedavno procitah u jednoj knjizi da je zena muslimanka duzna odazvati se pozivu njenog muza u krevet, "taman i da je hljeb stavila da se pece", i da ce je proklinjati meleci cjelu noc ako ona odbije i muz zaspi kivan na nju... da li je ova "naredba"zaista vjerodostojna, i sta vi mislite o njoj? znam da je pitanje skakljivo i mozda necu dobiti nijedan odgovor ali eto, cisto iz neke znatizelje pitam ... ena, ovim hadisom se zeljela ukazati na vaznost i znacaj tog odazova zene, jedna moja prijateljica je na ovu temu rekla kao da je briga ako je ona npr ima glavobolju i sl, kao vaznija joj je ona nego njegova ta potreba, ja sam joj rekla da pravi muz u takvoj situaciji nece misliti na to, nego na zdravllje svoje supruge, mnogo ljudi olahko tumaci hadise, ja se nadam da sam ti uspjela objasniti i pojasniti hadis koji si navela bez mnogo price, nego ukratko i dovoljno, jer kada je sunet u pitanju, medju muslimanima ne treba biti rasprave oko toga, neka je farz na mjestu i ok, bice nam svima dobro aBd[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|