Medić* -> RE: Zene sa Hidzabom (15.10.2015 10:07:14)
|
IZVORNA PORUKA: dambolina IZVORNA PORUKA: canim Kad se najranije djeca mogu upisati u mekteb u Sarajevu ? Ja gledala neke slicice iz Istiklal dzamije pa vidim imaju bas male djece, jeli imaju oni neku grupu za djecu koja jos nisu krenula u skolu ? U nase vrijeme su isli samo skolarci pa se nisam ni raspitivala na tu temu, kontam, rano mi, ali ako ima za djecicu od 4,5 god to bi bilo super a ako nema, ima li negdje neko dodatno druzenje za djecu u tom uzrastu ? canim, moji su oboje krenuli sa 5 godina. efendijama je bilo jedino bitno da su djeca mirna i da ne ometaju drugu djecu i sam nastavni proces, jer su to djeca koja nisu naviknuta na klupu i ucitelja. Ako imaju sta da nauce on im to lijepo zapise u teku i onda sa nama mogu nauciti kuci. Mi smo imali srece sa nasom dvojicom efendija, ne znam kako je u drugim dzamijama. Raspitaj se kod lokalnog imama. I moje je u Istiklal krenuo s 5 cini mi se. Crtaju, boje, uce dove, slusaju i gledaju islamske price, dersove kratke. Sad je sa 7 prebacen u vecu grupu, sufara [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|