jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (3.2.2013 23:21:26)
|
IZVORNA PORUKA: chuci IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: chuci IZVORNA PORUKA: jasmin Postovanje,dova i sadaka imaju svoje mjesto i vrijeme. Ja uopce nisam pisala sebi kojoj je jasno sta je legenda [sm=smiley1.gif],ni bilo kojoj drugoj koja isto razmislja,vec svima onima koji razmisljaju drugacije i `podvale` to razmisljanje vjeri...vjeri koja to najstrozije osudjuje. Bilo je u historiji islama jos 7brace,o tome i Kur`an govori,ali Kur`an i osudjuje. Ima jos uvijek...i kod kabura Poslanika se uci Fatiha,baca se i para,`postuje` se...rek`o bi insan,sta tu ima lose...? Naravno da ima...jer nije sve u logici,ima br`te i matematike...dosta matematike! Jednostavno,da ne moze biti jednostavnije. a što bi ovo podebljano bilo loše Da me se ne shvati pogresno,generalno,u Fatihi nema nista lose subhanallah... Ali kod kabura Poslanika sallallahu alejhi we selleme nema nikakvih posebnih ibadeta,jer je on to zabranio. Sve sto treba jeste nazvati mu selam,kao i Ebu Bekru i Omeru i donose se salavati na njega,sallallahu alejhi we selleme. jasnije hvala mislim i od kuće proučimo fatihu za razne umrle kao dovu što kaže treće do nijeta je. a bolje da se ne uči nego da neko ko nije siguran prouči i pogrešno pomisli zašto to uči Ja,u biti,ne ucim Fatihu mrtvima,nego dovu. Puno je efikasnije svojim rijecima reci:O Uzviseni oprosti grijehe tom i tom,uvedi ga u dzennetske odaje i spasi ga Vatre...-nego prouciti Fatihu. U prvom jasno i precizno dovis ono sto treba mrtvacu,a Fatiha je dova zivima i zivi je trebaju uciti sebi. U njoj se trazi uputa,a nema upute nakon smrti.
|
|
|
|