Daliyah92 -> RE: Zene sa Hidzabom (3.2.2013 15:55:23)
|
IZVORNA PORUKA: canim IZVORNA PORUKA: Daliyah92 IZVORNA PORUKA: canim Hvala Dalija , imamo mi ovdje kupiti curekota u zrnu, to jako cesto koristim kao i druge sjemnke. Ulje isto ima kupiti ali pretpostavljam da ga ipak tamo malo drugacije pripremaju zato sam i pitala koje je najbolje. A zemzem of course [sm=jezicek.gif] gdje ce doci bez toga. Pa eto, nista ti drugo ni ne treba [sm=smiley1.gif] Curekot (u zrnu ili ulju), zemzem, i med i to je to. Nsto si spominjala ima li kakav pekmez ili sto, to mozda ima ali vjeruj mi da ja ne znam, nisam nikad kupovala takvo sto. Isto tako i kremice, mozda imaju ali ja ne znam. Ne znam zna li tm arapski, ali ako zna neka potrazi nesto sto tebe zanima, kremice u apotekama a ako zelis kakav pekmez ili nesto ima veliki market zove se carrefour, tu neka potrazi i mozda nesto nadje. Ja inace tu sve od hrane kupujem. Kad ce on ovamu i koliko ce biti? Ako nece jos, ja cu mozda uskoro u market pa da vidim ima li pa da ti javim, mozda tm nece imati vremena traziti, ako dolazi poslom. Ako te jos sta zanima reci [sm=smiley1.gif] Ma dosta mi je zem zem i hurme a mm kaze da curekot dolazi iz Egipta tako da je najbolje od tamo da trazimo. Med nebih jer mi imamo super zelenilo u Bosni tako da nam je med odlican. Vidjela sam na TV da u Turskoj ima neki pekmez od hurmi, pa rekoh mozda tamo ima neki bolji , ali nije problem kad dodju hurme aBd mogu ja to napraviti, domace [sm=jezicek.gif] Mm zna arapski tako da mu nije problem ni pitati ako bude sta trebalo, tebi hvala na preporukama i sto si se ponudila da skoknes do marketa [sm=rozica.gif] Nego glavni razlog sto sam ja pitala sve ovo je jer me moja mala curica brine sto nece da jede, pa ja sve mislim da nema negdje neka tajna u prirodnim preparatima kod zena u drugim zemljama pa da mi je to kupiti i da se projede [sm=sad.gif] [sm=smiley36.gif] Iman ako budes dolazila u Sa ako hoces ostavit cu ti hurmi da imas za poroda [sm=nosecka.gif][sm=smiley1.gif] Ma ovdje ni nema meda. Mm je donosio iz Bosne nekim poznanicima ovdje jer je bas od nas pravi med [sm=smiley20.gif] Samo ti njoj ulja i meda daj da pije, po malu kasikicu ulja (2-3 puta na dan,zavisi kolika je ona) i poslije toga med razmucen u toploj vodi. Poslije meda u vodi nece joj se uzrigivati od ulja. Probaj tako pa vidi, nadam se da ce biti bolje. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|