mamaajna -> RE: Zene sa Hidzabom (27.1.2013 21:32:36)
|
IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: merima_s Kod BBI za štednju ne dobivaš kamatu nego hediju, u smislu raspodjele profita. Banka će tvoje pare investirati, zaraditi i dio te zarade pokloniti tebi. U suštini to rade i druge banke, samo to nazivaju kamatom. Za finansiranje tj.kreditiranje kupovine kod BBI imaš profitnu stopu, koja tokom trajanja ugovora ostaje fiksna, dok kod konvencionalnih banaka imaš kamatnu stopu, pri čemu još banke zadržavaju pravo da je koriguju zavisno od kretanja na tržištu. Za krajnjeg korisnika to na kraju dođe isto, to je po meni stvar nijeta. Danas mnoge stvari ne možeš završavati bez banke, pa barem kad imamo tu BBI, treba je i prihvatiti kao najbolje rješenje. Ma naravno...ja platu ne mogu primiti ako nemam otvoren račun u banci. I na tekućem računu imam kamatu..fening- fening ali imam je. E sad mene zanima, radim li ja ispravno ako tu kamatu, tj iznos ekvivalentan istoj podjelim kao sadaku negdje? Znam da je tako moj prijatelj uradio s kamatom puno većom od nekog sudskog utuženja...poklonio je džamiji. Imanchek,najbolje je da svoje pitanje posaljes na minber.ba. Dobro me podsjeti[sm=smiley31.gif]. Ne nađoh ništa na minberu ali na rijasetovoj stranici stoji da je jedan od načina čiščenja od kamate upravo doniranje iste u dobrotvorne svrhe, rijasetu, potrebitom itd. Hvala Bogu [sm=smiley1.gif] otvoris stednu knjizicu,i na taj ti racun uplacuju,jest da nemas kartice.ja imam u banci stednu i kad uplate ne idu kamate,stanje stoji,nemam izvode itd.raspitaj se u administraciji svoje firme i u banci
|
|
|
|