Daliyah92 -> RE: Zene sa Hidzabom (7.2.2013 16:01:29)
|
IZVORNA PORUKA: ljubičica 28 IZVORNA PORUKA: medic slatki Moj maleni ima 4,4 godine. Muz je haf Kurana, tako da je maleni poceo uz njega. Ima svoju sufaricu, sva slova ( harfove) tecno i jasno izgovara, sva ih pepoznaje. Jos pisanje ne ucimo. Deset___ak Kuranskih sura zna, jednostavno to nam je ritual pred spavanje, ponovimo one koje znamo i idemo na novu. Imamo i Kuranske price za djecu, pa to citamo. Sto se namaza tice, abdest zna uzeti kako treba, zna redoslijed, milina ga gledati, ima svoju malu sedzadicu donio mu deda sa hadza i nikom je neda. Uglavno uci se polako. Ide sa babijem na dzumu ako petkom nije u vrticu, ide na aksam namaz najcesce. Nista ga ne forsiramo, razgovaramo o vjeri, objasnjavamo jezikom koji razumije i onoliko koliko moze razumjeti. Ne zna klanjati, klanja ali gleda od nas sta mi radimo, zna samo nabrojati koje namaze imamo, zna sartove, ponekad se zapetlja pa se naljuti [sm=smiley36.gif] Za svoje male godinice koliko zna, mi smo zadovoljni :) Ellahmdulilah. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Da ovim tempom i nastavi aBd [sm=rozica.gif] A moj dječak zasad ne surađuje puno [sm=smiley36.gif] Babo i daidže ga zovu kad krenu u džamiju, kaže neće on kanjat. Planirala sam da ga aBd na proljeće i ljeto pođem voditi na namaz, bar na akšam da jer je tada najmanje svijeta a i kratko je. U kući mene uvijek ometa, sjeda mi u krilo i tako... A za učenje, zasad nam je praksa da navečer pred spavanje učimo rabbi jessir i subhaneke. Zasad uči rabbi jessir (becij tacij temim haj amin [sm=jezicek.gif]) i sa mnom subhaneke prouči (pola ja, pola on). U zadnje vrijeme neće becij, samo aneke [sm=smiley36.gif] Oplakah [sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif] Ma dusa draga, pametna.
|
|
|
|