treće -> RE: Zene sa Hidzabom (9.2.2013 11:57:07)
|
djeca imaju svoje faze , možda je on tad preumoran prouči ti nešto ili jedno veče suru drugo veče dovu mi nekad puštamo kratke sure u autu, ali ne predugo da im ne dodije, nekad ponovimo dok šetamo ili pripremamo ručak meni je super kad vidim koliko se s njima radi, puno mi srce aazra ma nije tek , i sa 4 g. to je super, ja sam čula djece znaju sve reklame, pjesme napamet , pa mogu i ovo postepeno a da ne izgube od djetinjstva, pogotovo od 4-6 g djeca nekako im to kao obaveze pred školu IZVORNA PORUKA: malena sharena MasaAllah za malu raju [sm=smiley27.gif] Moj svrco ima tri i po godine i zasad zna uciti Rabijesir, Ihlas i suru Nas uz moju pomoc. Mi to pred spavanje ponavljamo, jer mu inace ucim ove zadnje sure pred spavanje. Ispocetka mu je bilo zanimljivo, a sad vec izbjegava, sinoc mi govori, necu uciti, ja to ne volim [sm=zmeden.gif] Ne znam sad kako da se postavim, ne bih da ga tjeram, ali ni da odustajem od ucenja. Sinoc ga nisam forsirala vec sam ja proucila naglas umjesto njega. Inace mu nekad citam prevod Kur'ana kad on izrazi zelju da slusa, voli slusati ucenje Kur'ana, sve ruknove namaza zna, ponekad za mnom klanja, prije jela kaze Bismillah, jede desnom rukom i tako, sukladno uzrastu, postepeno mu usadjujemo neke navike. Pjesme i pjesmice ne gotivi narocito, osim sevdalinki i pokoje ilahije, jer i mi cesto slusamo i pjevamo, pa onda poslije i on dok se igra pjeva [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|