mama2009 -> RE: Nesposobnost na GAK-u ju je zamalo kostala zivota! (31.1.2010 16:27:05)
|
IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: enisa_sara E ne znam Å¡ta bih na sve ovo rekla. Meni je dr. Murtezić, sa KoÅ¡eva, vodio zadnji mjesec trudnoću i nadavali smo mu se brdo love i poklona prije poroda. I Å¡ta se desilo?? Desilo se to da se dr. žurilo da sve okonÄa, pa me je zatvorenu (ni mm nisam bila otvorena), bez apsolutno ikakvih bolova smjestio u salu u 10:30 i ukljuÄio drip, dao 7 koktela u kukove za otvaranje , Enisa_sara, grozno je tvoje iskustvo, ali meni nije jasno zaÅ¡to si dozvolila da te smjesti u bolnicu a ti nisi imala ni trudove?? Ja sam prvu kćer rodila vaginalno, i doÅ¡la sam u bolnicu kada su mi trudovi doÅ¡li na 7 minuta. Nisam imala nikakvu Å¡telu, a dežurni je bio upravo ljekar kojeg pominjeÅ¡. ( meni je zadnjih mjesec dana trudnoću vodio drugi ljekar koji je pomenuo: Ja sam dežurni iduće nedelje, pa može tada zavrÅ¡iti posao. Ja sam samo rekla: ja ću se poroditi kada dobijem trudove! a u sebi sam dodala - Ne kad ste vi dezurni. ) Dakle, Murtezić me primio neÅ¡to prije devet, u salu sam uÅ¡la u 21.30 a rodila sam nepun sat nakon toga. Isto tako me nije Å¡io on, i to je normalno. Taj posao radi anesteziolog. DoÅ¡la je nakon nekih 40 minuta, prekontrolisala posteljicu ( meni je izaÅ¡la odmah nako Å¡to je izaÅ¡la beba ), provjerila da nije Å¡ta ostala, dala mi lokalnu i zaÅ¡ila me. Zbog osmjeha i pozitive koju mi je ulio, ja sam ga tražila da mi on vodi i drugu trudnoću koja je zavrÅ¡ila carskim rezom jer je malena iÅ¡la zadkom. Isto tako se ponaÅ¡ao pozitivno, a nisam mu dala niti jednu marku. I moje iskustvo je zaista pozitivno jer je pravilno ocijenio koliko beba može ostati u stomaku a da ne krene normalan porod. Porodio me sa punih 40 sedmica. Isto tako kod nekih žena postaljice izaÄ‘e sat - dva nakon poroda, jer se maternica joÅ¡ grÄi. Kod nekih ni ne izadje, i onda je moraju vaditi ruÄno. ( Äula sam da to jako boli, i da ako se ima Å¡tela onda pacijenticu uspavaju ) ne znam za ovu info prvi put czjem, i ja sa dr i sigurno ti tvrdim da ANESTEZIOLOG NE Å IJE rane pacijenata..........
|
|
|
|