hanabanana -> RE: Nesposobnost na GAK-u ju je zamalo kostala zivota! (31.1.2010 15:56:55)
|
IZVORNA PORUKA: enisa_sara E ne znam šta bih na sve ovo rekla. Meni je dr. Murtezić, sa Koševa, vodio zadnji mjesec trudnoću i nadavali smo mu se brdo love i poklona prije poroda. I šta se desilo?? Desilo se to da se dr. žurilo da sve okonča, pa me je zatvorenu (ni mm nisam bila otvorena), bez apsolutno ikakvih bolova smjestio u salu u 10:30 i uključio drip, dao 7 koktela u kukove za otvaranje , Enisa_sara, grozno je tvoje iskustvo, ali meni nije jasno zašto si dozvolila da te smjesti u bolnicu a ti nisi imala ni trudove?? Ja sam prvu kćer rodila vaginalno, i došla sam u bolnicu kada su mi trudovi došli na 7 minuta. Nisam imala nikakvu štelu, a dežurni je bio upravo ljekar kojeg pominješ. ( meni je zadnjih mjesec dana trudnoću vodio drugi ljekar koji je pomenuo: Ja sam dežurni iduće nedelje, pa može tada završiti posao. Ja sam samo rekla: ja ću se poroditi kada dobijem trudove! a u sebi sam dodala - Ne kad ste vi dezurni. ) Dakle, Murtezić me primio nešto prije devet, u salu sam ušla u 21.30 a rodila sam nepun sat nakon toga. Isto tako me nije šio on, i to je normalno. Taj posao radi anesteziolog. Došla je nakon nekih 40 minuta, prekontrolisala posteljicu ( meni je izašla odmah nako što je izašla beba ), provjerila da nije šta ostala, dala mi lokalnu i zašila me. Zbog osmjeha i pozitive koju mi je ulio, ja sam ga tražila da mi on vodi i drugu trudnoću koja je završila carskim rezom jer je malena išla zadkom. Isto tako se ponašao pozitivno, a nisam mu dala niti jednu marku. I moje iskustvo je zaista pozitivno jer je pravilno ocijenio koliko beba može ostati u stomaku a da ne krene normalan porod. Porodio me sa punih 40 sedmica. Isto tako kod nekih žena postaljice izađe sat - dva nakon poroda, jer se maternica još grči. Kod nekih ni ne izadje, i onda je moraju vaditi ručno. ( čula sam da to jako boli, i da ako se ima štela onda pacijenticu uspavaju )
|
|
|
|