darchi -> RE: Nesposobnost na GAK-u ju je zamalo kostala zivota! (1.2.2010 9:58:29)
|
Izvinjavam se zbog greske u slanju poruke, ali tek sam se prikljucila na forum pa dok malo skonatm funkcionisanje, mada stalno citam razlicite teme. Ovo nisam mogla vise samo citati.... Ja sam se porodila na carski u Opstoj bolnici i super prosla sa svim, ali sam jos u trudnoci supruga zaklela da me ne smiju gore na GAK odvesti ni u besvjesnom stanju! A evo zasto... naslusala sam se tolikih negativnih prica da sam i dan danas u strasnom strahu od GAK-a + sto sam jednom prilikom prije trudnoce na 2 mjeseca trebala da uradim UZ na GAK-u, cekala sam 6 sati, naravno sa mnom su sve zene bile trudnice, a vise od pola tog vremena bilo je samo cekanje da se neko od dr. pojavi. UZ su konacno poceli radili dr. Nikulin i neka doktorica (nisam joj zapamtila ime, mada je bila ok). Pred kraj rada je dr. Nikulin samo dreknuo iz ordinacije obracajuci se med. sestri: "Mala, ima li jos tih zena?????!!!!" To mi je tako ponizavajuce bilo prvo prema toj med. sestri koja je bila jako ljubazna, a zatim i prema svima nama, od kojih sam samo ja bila djevojka, ostalo su sve bile ozbiljne odrasle zene, a uz to i buduce majke koje trebaju biti zasticene i pazene kao najrjedji dragulj na planeti, to su ovosvjetski andjeli, meleci koji cuvaju nasu buducnost u svojim tijelima, a i poslije... A u tom momentu sam se osjecala nize od bilo koje zivotinje - sto rece jedna od forumasica, bolje se veterinari ponasaju prema zivotinjama! Povracalo mi se od neljudskosti, sirovosti i primitivnosti koja je nedopustiva u glavnom porodlištu/ginekologiji u drzavi! Poslije te recenice, moze on biti strucnjak najbolji na svijetu, ali on nije covjek sa postovanjem prema drugim ljudima, a specijalno zenama genralno. Samim tim, ne mogu da vjerujem ni u njegov profesionalizam i strucnost. Znaci, ja ne mogu da sudim iz licnog iskustva o strucnosti, ali o ljudskosti itekako mogu. Meni je jako drago sto ima zena kod bilo kojeg doktora, pa i dr. Nikulina, koje nisu imale trauma i losih iskustava, ali je PREVISE onih sa losim iskustvima u 21. vijeku!!! Tako mi je strasno zao tvoje prijateljice,n1kky! Ove situacije nas ostave bez komentara, samo sa zeljama za brzi i potpuni oporavak Molimo Boga dragog za nju a nakon oporavka da ima snage, volje i zelje za iznosenjem svog slucaja u javnost zvanicnim putevima, jer ovo je vise prevrsilo svaku granicu. I na kraju pozdrav i sve najbolje svim forumasicama i forumasima do slijedeceg pisanja![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|