RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica >> Knjiga, film i muzika

Poruka

aazra -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (22.11.2013 13:28:42)

Takav je Hosseini, mada ja sam procitala samo "Planine odjeknuše" i isplakala se kao luda a jos sam procitala u komentarima na koricama da je baš u toj njegovoj knjizi vidljiv optimizam za razliku od ostalih...pa se pitam kakve su ostale...[sm=smiley36.gif]

Ko ne voli tuzne krajeve nek ne cita teske knjige, ja zaista izbjegavam knjige koje lice na jeftine ljubice koje sam citala u tinejdzerskim danima... [sm=smiley1.gif] i ako sam u zivotu procitala neku laganu pricicu s takvim krajem po pravilu je zaboravim kao da nikad nisam ni citala dok ove druge koje ono bas izazovu emociju citavog zivota pamtis [sm=smiley36.gif]

P.S. Je li bas nijedna od vas nije citala Elif Shafak, "Četrdeset_ pravila ljubavi", znam da je knjiga dosta trazena, mada zvuci onako "sladunjavo" rekla bih u Koeljovskom stilu, voljela bi je procitati [sm=smiley1.gif]

salmy -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (22.11.2013 13:47:59)

Volim u startu kad mi sjedne..ova nije,ali sam eto da vidim bit svega nastavila i nije me odusevila..samo se shebala
Uzecu Nuru Bazdulj "ljubav je sihiribaZ" seki kaze da je super...inace sam cula da njene knjige otkidaju

teacher75 -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (22.11.2013 16:12:54)

IZVORNA PORUKA: salmy

Volim u startu kad mi sjedne..ova nije,ali sam eto da vidim bit svega nastavila i nije me odusevila..samo se shebala
Uzecu Nuru Bazdulj "ljubav je sihiribaZ" seki kaze da je super...inace sam cula da njene knjige otkidaju

divna knjiga ali isto jako tuzna posebno za nekoga ko je proveo rat ovdje[sm=smiley13.gif]mada mi se ne moze mjeriti sa hosseinijem[sm=smiley1.gif]

Latinka -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (23.11.2013 1:28:54)

IZVORNA PORUKA: teacher75

divna knjiga ali isto jako tuzna posebno za nekoga ko je proveo rat ovdje[sm=smiley13.gif]mada mi se ne moze mjeriti sa hosseinijem[sm=smiley1.gif]

Mislim da sam vec pisala o ovoj knjizi ovdje i mozda se ponavljam: knjiga jest dobra, ali je mene toliko vratila u ratno vrijeme da sam vise od 3 mjeseca provela s mislima o ratu i ponovo prezivljavajuci sve one ratne dane

salmy -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (27.11.2013 14:41:10)

IZVORNA PORUKA: Latinka

Mislim da sam vec pisala o ovoj knjizi ovdje i mozda se ponavljam: knjiga jest dobra, ali je mene toliko vratila u ratno vrijeme da sam vise od 3 mjeseca provela s mislima o ratu i ponovo prezivljavajuci sve one ratne dane

Pocela sam je citati..istina ratna tematika ali je podnosljivo

teacher75 -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (27.11.2013 14:41:57)

vidjeces na kraju[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

aazra -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (27.11.2013 22:36:14)

Sta je ovo nikoga ne zanima "40 pravila ljubavi", to mislite da sve znate...[sm=smiley36.gif]

Pa nista onda ja sam nabavila knjigu i pocet cu je citati kad se odmorim od "Inferna"...pa cu vam reci kakva je, ako vas zanima [sm=smiley1.gif]

salmy -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (28.11.2013 15:56:34)

Uvijek si bio moj sihirbaz,babo.Tvoja ruka odnijela je bol
Ostala je neka tuga koja vise ne boli
Sve je samo harmonija i sazvucje i savsren sklad
sve moje brige su nestale i sva moja strahovanja,
Samo mi ne pustaj ruku...
I nece iza mene ostati balav trag,kao iza puza,
zar ne babo?[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Merylin -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (28.11.2013 16:14:26)

Iskreno, meni "A planine su odjekivale" i nije nešto, pogotovo u odnosu na njegove prethodne knjige. On je stvarno divan pisac, ali mislim da mu je ova knjiga malo precijenjena... ali eto[sm=smiley1.gif]
Nura ima divnih knjiga, čitljiva je, dosta sam njenih knjiga pročitala...
Moja najfriškija preporuka je Svjetlo između okeana, M.L. Stedman, predivna knjiga!!!!
Ako se još sjetim pisat ću, pošto samo čitam otkad sam na mirovanju[sm=smiley36.gif]

Latinka -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (28.11.2013 23:40:20)

Ja se uhvatila u kostac sa G.R.R.Martinom i Igrom prijestolja

Hanady RR -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (28.11.2013 23:46:37)

Uvijek si bio moj sihirbaz,babo.Tvoja ruka odnijela je bol
Ostala je neka tuga koja vise ne boli
Sve je samo harmonija i sazvucje i savsren sklad
sve moje brige su nestale i sva moja strahovanja,
Samo mi ne pustaj ruku...
I nece iza mene ostati balav trag,kao iza puza,
zar ne babo?[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Ljubav je sihirbaz. Pokreće život i u život vraća. Liječi, krijepi, oplemenjuje. Sve boli, jade, tuge, gorčine potire, ne zna za prepreke. Ne priznaje zakone, norme, regule. Jedino je ona moćna, moćnija i od vremena i od smrti[sm=smiley31.gif][sm=rozica.gif]

saso -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (29.11.2013 0:09:43)

Toplo preporucujem knjige od Nure Bazdulj Hubijar,skoro sam sve procitala i svaka me na svoj nacin odusevila.
[sm=smiley20.gif]

Merylin -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (15.12.2013 21:19:26)

Moja preporuka: U dobru i zlu, Elizabeth Gilbert.
Super knjiga o braku, očekivanjima i iznenađenjima u braku, kulturalni i historijski aspekti braka. Knjga je napisana kao neka vrsta istraživanja, pri čemu su ubačena i lična iskustva autorice, primjeri iz života, priče drugih žena... Zanimljivo i poučno štivo. [sm=bravo.gif]

http://www.buybook.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=115%3Agilbert1&catid=42%3Aaktuelno&Itemid=80&lang=ba

Hanady RR -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (15.12.2013 21:24:15)

ja trenutno odmaram mozak uz laganicu
Pismo gopođe Vilme od Jelene Bačić Amipić...počastih se malo na sajmu[sm=smiley36.gif]

bebaa -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (15.12.2013 21:27:49)

IZVORNA PORUKA: Merylin

Moja preporuka: U dobru i zlu, Elizabeth Gilbert.
Super knjiga o braku, očekivanjima i iznenađenjima u braku, kulturalni i historijski aspekti braka. Knjga je napisana kao neka vrsta istraživanja, pri čemu su ubačena i lična iskustva autorice, primjeri iz života, priče drugih žena... Zanimljivo i poučno štivo. [sm=bravo.gif]

http://www.buybook.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=115%3Agilbert1&catid=42%3Aaktuelno&Itemid=80&lang=ba

ima i dio prije ovog....JEDI,MOLI,VOLI...........[sm=smiley1.gif]
u dobru i zlu je nastavak.....[sm=smiley1.gif]

Merylin -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (15.12.2013 21:29:49)

Čitala, super knjiga[sm=bravo.gif] i film je dobar, usput rečeno[sm=smiley1.gif]

bebaa -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (15.12.2013 21:32:12)

Čitala, super knjiga[sm=bravo.gif] i film je dobar, usput rečeno[sm=smiley1.gif]

[sm=zmeden.gif]gledala sam ali nema onih sitnica koje mi tačno zatitraju pred očima dok čitam,znaš ono između redova........nikako ne mogu da si predočim da je to ista knjiga kao film.....jednostavno mi svašta nešta fali...............[sm=smiley13.gif]

chantal -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (16.12.2013 9:04:10)

Bebo,nikad film ne može biti bolji od knjige,samo lošiji ili tu negdje...ništa čudno,u knjizi jedan pogled je ponekad opisan preko pola stranice,a u filmu je to jedan tren [sm=smiley1.gif] itd.

Inače,topla preporuka,najsviježije što pročitah je ljubavno-historijski roman *Tragom mrtve princeze* koji govori o otomanskoj princezi Selmi,njenom životu na turskom dvoru,a zatim u progonstvu nakon pada casrtva...zanimljivo skroz!

ena23 -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (16.12.2013 11:05:16)

Ja se uhvatila u kostac sa G.R.R.Martinom i Igrom prijestolja

ja dosla da napisem isto. volim ovaj zanr.. ne dizem glavu s knjige [sm=smiley1.gif]

Merylin -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (16.12.2013 11:20:49)

IZVORNA PORUKA: bebaa

[sm=zmeden.gif]gledala sam ali nema onih sitnica koje mi tačno zatitraju pred očima dok čitam,znaš ono između redova........nikako ne mogu da si predočim da je to ista knjiga kao film.....jednostavno mi svašta nešta fali...............[sm=smiley13.gif]

Slažem se u potpunosti, nikad film ne može nadmašiti knjigu! Ali meni je i film bio dobar, možda zato što sam ga pogledala par mjeseci nakon što sam pročitala knjigu, pa nisam obraćala puno pažnje na detalje koji fale.
Sve u svemu, mislim da vrijedi pročitati obje knjige i pogledati film (ako neko ne voli čitati[sm=smiley36.gif])

ziki -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (16.12.2013 11:29:32)

IZVORNA PORUKA: chantal

Bebo,nikad film ne može biti bolji od knjige,samo lošiji ili tu negdje...ništa čudno,u knjizi jedan pogled je ponekad opisan preko pola stranice,a u filmu je to jedan tren [sm=smiley1.gif] itd.

Inače,topla preporuka,najsviježije što pročitah je ljubavno-historijski roman *Tragom mrtve princeze* koji govori o otomanskoj princezi Selmi,njenom životu na turskom dvoru,a zatim u progonstvu nakon pada casrtva...zanimljivo skroz!

Dobra knjiga al nastavak Badalpurski vrt uzas [sm=smiley11.gif]

Anoniman -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (16.12.2013 11:33:36)

IZVORNA PORUKA: ziki

IZVORNA PORUKA: chantal

Dobra knjiga al nastavak Badalpurski vrt uzas [sm=smiley11.gif]

Ziki, slazem se.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (16.12.2013 11:57:36)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Anoniman -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (16.12.2013 12:08:01)

Iman, ja sam svoje knjige, ove ''Tragom mrtve princeze'' i ''B. vrtovi'' kupila u TC Tuš. Ko''d kasa ima neka otvorena knjizara...Davno je to bilo. Ima sigurno i 3 godine. Izdav. kuca je Rubikon, ako ti ista pomaze.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (16.12.2013 12:08:55)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>