RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica >> Knjiga, film i muzika

Poruka

aazra -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (5.4.2014 23:49:57)

IZVORNA PORUKA: aidana

IZVORNA PORUKA: aazra

IZVORNA PORUKA: Merylin

Je li koja od vas čitala Četrdeset pravila ljubavi: Roman o Rumiju ?
Čula sam da je dobra, pa me zanima vaše mišljenje[sm=smiley1.gif]

Ja sam baš više puta pitala isto [sm=smiley36.gif]

Zanimljiva i neobična ljubavna priča u sadašnjem vremenu isprepletena s mnogim detaljima iz Rumijevog zivota i zivotom u 13. vijeku...ja sam je trazila na netu u e - izdanju, na kraju kad je nisam mogla naci kupila sam je i nisam se pokajala... [sm=smiley1.gif]

Ja sam je kupila i nisam previse ocekivala jer nisam ljubitelj ljubavnih prica...medjutim ispade bas zanimljiva i definitivno se ni ja se nisam pokajala

Ja je ponekad otvorim sad kad je imam u svojoj biblioteci i pročitamjednu stranicu...na svakoj se može naći bar po jedna poruka... [sm=smiley1.gif] Inače, posebno me se dojmio mada u knjizi sporedan lik "Pustinjske ruže" [sm=rozica.gif]

Sad čitam od Amina Maloufa "Svjetlosne vrtove", prije toga sam dugo bila kao izgubljena, čitajući "Nigdje, niotkuda", Bekima Sejranovića...[sm=smiley13.gif]

elmaL -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (6.4.2014 14:12:11)

Ja procitah "Tragom mrtve prinzece", iskreno nijr mr ono bas odusevila, kad sumiram sve prica jest znaimljiva, ali je za moj ukus preobimna, ima vise od 500 str, mnostvo historijskih podataka, imena, dogadjaja, malo zbunjujuce, neke stranice sam preskakala, a ne volim to raditi kad nesto citam, ono sto ne procitam u dahu, za mene nije odlicna knjiga...al naravno svi imamo razlicite ukusa i sta nam godi...

sad citam Kopile Istanbula Elif Shafak, pocela danas, al djeluje mi zanimljivo, pa vidjecemo[sm=smiley1.gif]

Imate li neku preporuku sta da uzmem poslije [sm=zmeden.gif] uclanila sam se u bibliotku iam 2 mjeseca, jer sam procitala skoro sve iz nase kucne biblioteke, pa da malo promijenim, a ubrzala sam ritam, dok imam vremena do poroda [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (6.4.2014 17:09:54)

IZVORNA PORUKA: elmaL

IZVORNA PORUKA: R&T@

Je li to Ogledam se u tebi?

Nju imam u pdf

haj posalji mi je ako ti nije tesko, saljem mail u pp [sm=smiley1.gif]

ja imam sva 3 dijela. Hoces?

elmaL -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (15.4.2014 9:25:39)

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

IZVORNA PORUKA: R&T@

Je li to Ogledam se u tebi?

Nju imam u pdf

haj posalji mi je ako ti nije tesko, saljem mail u pp [sm=smiley1.gif]

ja imam sva 3 dijela. Hoces?

Procitala vec sve, hvala ti [sm=smiley2.gif]

chantal -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (15.4.2014 12:08:52)

Imate li neku preporuku sta da uzmem poslije

Waris - Pustinjski Cvijet
Betty Mahmoody - Ne dam svoje dijete
obje autobiografske,ako nisi čitala eto prijedloga.
Zatim i Crna duša A.M.Rahmanovic -ratni roman,jako zanimljiv...

aazra -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (15.4.2014 12:12:42)

Ja procitah "Tragom mrtve prinzece", iskreno nijr mr ono bas odusevila, kad sumiram sve prica jest znaimljiva, ali je za moj ukus preobimna, ima vise od 500 str, mnostvo historijskih podataka, imena, dogadjaja, malo zbunjujuce, neke stranice sam preskakala, a ne volim to raditi kad nesto citam, ono sto ne procitam u dahu, za mene nije odlicna knjiga...al naravno svi imamo razlicite ukusa i sta nam godi...

sad citam Kopile Istanbula Elif Shafak, pocela danas, al djeluje mi zanimljivo, pa vidjecemo[sm=smiley1.gif]

Imate li neku preporuku sta da uzmem poslije [sm=zmeden.gif] uclanila sam se u bibliotku iam 2 mjeseca, jer sam procitala skoro sve iz nase kucne biblioteke, pa da malo promijenim, a ubrzala sam ritam, dok imam vremena do poroda [sm=smiley1.gif]

Kakva je ta nova knjiga od Elif Shafak, je li bolja od "40 pravila ljubavi" koju sam pročitala skpro pa u jednom dahu [sm=smiley1.gif]

Preporučujem ti pripovijetke Alice Munro, ljubavna tematika, lagana, s neobičnim završetcima...dobitnica Nobelove nagrade za knjizevnost [sm=smiley1.gif]

chantal -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (15.4.2014 21:33:39)

Meni lično i nije nešto...počela sam je čitati prije 3-4 mj i mislim da još nisam ni pola prošla,a sjećam se da nema baš puno str...neka,poslužiće kad nekad nestane neta pa da uz kafu koju stranicu pročitam

aidana -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (15.4.2014 22:51:58)

Ni meni nije nesto, ne moze se porediti sa "40 pravila ljubavi". Nije me vuklo da je citam i na kraju mi je ostavili nekakav ruzan osjecaj.[sm=smiley13.gif]

klemzi -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (15.4.2014 23:11:55)

Aleksandar Hemon " Knjiga mojih života"
Fantastična!
Miljenko Jergović " Srda pjeva u sumrak na duhove"

elmaL -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (16.4.2014 10:16:07)

IZVORNA PORUKA: aazra

Kakva je ta nova knjiga od Elif Shafak, je li bolja od "40 pravila ljubavi" koju sam pročitala skpro pa u jednom dahu [sm=smiley1.gif]

Preporučujem ti pripovijetke Alice Munro, ljubavna tematika, lagana, s neobičnim završetcima...dobitnica Nobelove nagrade za knjizevnost [sm=smiley1.gif]

Meni je dobra, zanimljiva prica o Istanbulu, turskoj proslosti, Armencima, i sl. ja licno volim ovakve knjige, koje imaju neku historijsku podlogu, uvijek saznam nesto novo, a ova mi je bas zanimljiva, da ti ne opisujem o cemu se radi, to sama otkrij ako citala [sm=smiley1.gif]

Meni je ovo prva njena knjiga, nisam nista do sada citala, al onda uzecu poslije ove, tu knjigu sto spominjes, ako je dobra, ali vec me osvojila svojim nacinom pisanja [sm=smiley20.gif]

Uzecu onda i Alice Munro, ako imali u biblioteci [sm=smiley36.gif]

elmaL -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (16.4.2014 10:21:22)

IZVORNA PORUKA: aidana

Ni meni nije nesto, ne moze se porediti sa "40 pravila ljubavi". Nije me vuklo da je citam i na kraju mi je ostavili nekakav ruzan osjecaj.[sm=smiley13.gif]

neka, nemoj sad da krenem s kraja citati [sm=smiley36.gif] ne volim ruzan kraj [sm=smiley13.gif]

znaci " 40 pravila ljubavi" je bolja..

Latinka -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (16.4.2014 13:15:53)

Nedavno procitala "A planine su odjekivale". Vec je dosta o njoj komentarisano pa cu je samo preporuciti dalje.
Onda sam se bacila na "Prijevremene izbore" J.K.Rowling. U pocetku mi se cinila prilicno dosadnom i sporom, umalo da nisam odustala, ali sad mi je drago sto nisam.
Sad citam "Sluzba, druzba, prosnja, ljubav, brak" Alice Munro. Na drugoj sam prici. Vidjecemo

aazra -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (16.4.2014 20:57:14)

IZVORNA PORUKA: klemzi

Aleksandar Hemon " Knjiga mojih života"
Fantastična!

I ja čitam "Book of my lifes", na engleskom, toliko me se dojmila da ovih dana pravim ruski "borscht" . [sm=smiley36.gif]. Nakon toga planiram uzeti "Sandale" [sm=smiley1.gif]

R&T@ -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (16.4.2014 21:08:18)

IZVORNA PORUKA: klemzi

Ovu bih voljela procitati...

Latinka -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (1.5.2014 22:30:26)

IZVORNA PORUKA: Latinka
Sad citam "Sluzba, druzba, prosnja, ljubav, brak" Alice Munro. Na drugoj sam prici. Vidjecemo

Preporucujem [sm=smiley1.gif]
Trenutno citam "Tudjinka" - Diana Gabaldon. I ovo je jedan od serijala, na ex-yu jezicima za sad su prevedena tri dijela, koliko sam upratila, a ja samo imam prvi. Da imam vremena, sjela bih i procitala je u jednom dahu, sto se kaze:stalno se nesto desava i jako je zanimljiva.

Merylin -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (5.5.2014 14:21:40)

Elif Shafak - Čast, je li ko čitao???

Latinka -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (2.6.2014 22:50:33)

Razlicita - Verinica Roth. Moram priznati da za sad neodoljivo podsjeca na Igre gladi

Adana -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (3.6.2014 0:14:14)

"Pečat u crvenom vosku" - Žaklina Kiš - Jocić [sm=smiley20.gif]

"Legenda o Lunu Levi" - Gordana Kuić

megi -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (5.6.2014 16:16:07)

znate li mozda koje je odjeljenje biblioteka sarajevo najopremljenije

ovo na dobrinji slabo ima novih knjiga dobije po jednu pa dok iscekas red nikad

aazra -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (6.6.2014 22:56:54)

IZVORNA PORUKA: megi

znate li mozda koje je odjeljenje biblioteka sarajevo najopremljenije

ovo na dobrinji slabo ima novih knjiga dobije po jednu pa dok iscekas red nikad

Nedavno sam se učlanila, ali mislim da je najveći izbor u ovoj njihovoj glavnoj kod Fisa.

Takodjer je fino opremljena jedna na Otoci, u onim neboderima preko puta Merkura...ako znaš šta trazis konkretno, onda ti je lakse [sm=smiley1.gif]

aazra -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (6.6.2014 22:58:21)

IZVORNA PORUKA: Adana

"Pečat u crvenom vosku" - Žaklina Kiš - Jocić [sm=smiley20.gif]

"Legenda o Lunu Levi" - Gordana Kuić

Vidim da si se snašla s kindleom [sm=smiley2.gif]

Alverde -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (15.7.2014 8:30:52)

Drage moje da se i ja pridružim knjigoljupcima [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] moje preporuke su sidney sheldon ( interesantna mi je bila svaka njegova, intrige, ljubav, borba za vlastiti opstanak, avanturističke prirode), nora roberts je nešto laganija, interesantna, puna nekih tajni, ljubavi i uglavnom happy endom[sm=smiley1.gif], sandra brown je po načinu pisanja slična nori, međutim, sandra voli u prvi plan staviti intrigu, borbu za opstanak porodice itd. Uglavnom sve laganije štivo[sm=bravo.gif]. Knjiga koje me dojmila i koju trenutno završavam je Igra go- Shan Sa, pomalo se razlikuje od svega što sam do sad pročitala, priča govori o sukobima japana i kine 30-tih godina, u centru zbivanja su životi dvoje mladih kojih spaja tradicionalna kineska igra go, on je japanski vojnik ona kineska srednjoškolka...kratka opisivanja (jer ne volim kad preko 10 stranica opisuju jedan cvijet ili izlazak sunca[sm=zmeden.gif], zato mi se ova i svidjela), jake emocije i vrlo interesantan splet događaja. ima je u sarajevskim bibliotekama. slijedeću njenu čitam Carica pa javim utiske. Nego ako neko ima nesto u pdf formatu da pošalje bilo suuuper jer u našim bibliotekama nema baš sve odavdje navedeno. Ispovijest iz harema na netu ne mogu da nađem [sm=smiley13.gif] pa ako je neko ima u pdf formatu nek proslijedi[sm=bravo.gif].

Latinka -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (30.7.2014 9:53:02)

Alverde, Ispovjest iz harema sam ja citala na komp., mislim da sam je nasla na 4shared. Ne kažem da je ne čitaš, ali ja sam se ubila od dosade.
Čitam Fotografija - Penelopi Lajvi. Onako.

Medić* -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (30.7.2014 17:15:45)

Cuvaj se od Edina Krehica

zvončica -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (30.7.2014 21:09:49)

Bjekstvo iz harema - Darija Haron

Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>