RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica >> Knjiga, film i muzika

Poruka

vjestica -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (30.7.2014 21:32:14)

IZVORNA PORUKA: zvončica

Bjekstvo iz harema - Darija Haron

imaš li je u pdf-u ili da tražim pravu

zvončica -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (30.7.2014 21:37:58)

IZVORNA PORUKA: vjestica

Nemam u pdf-u, ja je u biblioteci uzela...

Latinka -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (31.7.2014 15:53:54)

IZVORNA PORUKA: vjestica

Vjestice, evo ti ovdje imas u pdf http://www.crowarez.org/domace-knjige/daria-charon-bekstvo-iz-harema/

vjestica -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (5.8.2014 21:28:08)

hvala [sm=smiley1.gif]

Latinka -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (26.9.2014 19:09:36)

A, ovdje niko nista ne pise [sm=smiley1.gif]
U posljednje vrijeme, ono sto sam procitala a vrijedno je spomena jeste Bjekstvo - A.Munro, Mirni dani u Miksing Partu - Erlend Lu, Ja i ti - Nikolo Amaniti. Preporučujem ih dalje
Ono na čemu sam zapela i nakraju odustala jesu Nepodnošljiva lakoća postojanja - Milan Kundera i Otmjenost ježa - Mjuriel Barberi. Ne ponosim se time jer su obje hvaljene i smatraju se remek djelima, pogotovo prva, ali džaba - nisu mi legle.
Sad sam krenula sa čitanjem Vilin konjic u ćilibaru - Diana Gabaldon, II dio serijala Outlander.

salmy -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (26.9.2014 22:28:52)

vise i ne pisem sta sam procitala..samo je zamijenim za drugu
Seka to meni probere..zna sta volim

Alma_27 -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (27.9.2014 19:05:48)

Ja sad planiram onu novu od Elif Shafak.

Inace, preporucujem "Tvrdjavu" i "Dervis i smrt" cak i ako ste ih vec jednom citale. Nekako jos bolje "legnu" kad se ponovo citaju. Isto tako i Stepski vuk.

Volim ja i onako napete romane o rjesavanju ubistava, detektivima i sl. Samo, nisam nasla nista zanimljivo u poslednje vrijeme.

Blue rose RR -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (27.9.2014 20:07:42)

IZVORNA PORUKA: Alma_27

Ja sad planiram onu novu od Elif Shafak.

Inace, preporucujem "Tvrdjavu" i "Dervis i smrt" cak i ako ste ih vec jednom citale. Nekako jos bolje "legnu" kad se ponovo citaju. Isto tako i Stepski vuk.

Volim ja i onako napete romane o rjesavanju ubistava, detektivima i sl. Samo, nisam nasla nista zanimljivo u poslednje vrijeme.

Probaj Rizzoli and Isles by Tess Gerritsen.

Latinka -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (30.9.2014 11:08:50)

Preporucujem ti Sanctus trilogiju.

Super Beba -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (30.9.2014 12:04:45)

Nisam ljubitelj O. Pamuka, ali preporučujem njegov Snijeg (za njega je i dobio Nobela za književnost 2006).

Zanimljivo napisan roman (klasifikovan kao politički)... Govori u biti o modernizaciji Turske, o borbi između islama i sekularizma...Divni opisi (za razliku od Crvene, nisu predugački i preopširni), dovoljna doza poetske melankolije, zaljubljenosti, izgubljenosti...

MicoTico -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (30.9.2014 12:10:01)

Ja trenutno čitam, baš s tom tematikom, od Lee Child-a knjige. Baš drže pažnju. Zasad sam pročitala "Aferu" i "Kat ubojica".
Ima i film snimljen po njegovom romanu, Jack Reacher se zove sa Tom Kruzom u gl. ulozi.
Takođe , šta god da uzmeš od Ladlama nećeš pogriješiti. Super napeti trileri.

MicoTico -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (30.9.2014 12:10:52)

Eh da, Alma_27, od Ladlama imam nekoliko knjiga i u pdf formatu, pa ako budeš htjela, pošalji mi mail na pp, pa ti proslijedim[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Alma_27 -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (30.9.2014 16:14:52)

Hvala, MicoTico! Poslala sam mail. Ja sam od njega citala onu kad nekom covjeku ubiju zenu na jezeru pa on skonta da je ziva. Sto ja objasnjavam [sm=smiley36.gif] Dobra pravo.
A ovo pdf mogu citati i na ebook reader-u. Latinka i Bluerose, moram i to potraziti prvo medju ebooks pa ako ne nadjem i u knjizari.

Super Beba -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (30.9.2014 16:19:35)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Eh da, Alma_27, od Ladlama imam nekoliko knjiga i u pdf formatu, pa ako budeš htjela, pošalji mi mail na pp, pa ti proslijedim[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Haj i meni šibni. MM voli čitati L. :)
(možeš li poslati knjige preko FB?)

Alma_27 -> Knjiga za citati - preporucite! (30.9.2014 16:24:28)

IZVORNA PORUKA: Latinka

Preporucujem ti Sanctus trilogiju.

Kad smo kod trilogija, meni je dobra i Igre gladi.

Hannica -> Knjiga za citati - preporucite! (30.9.2014 16:32:41)

IZVORNA PORUKA: Super Beba

Nisam ljubitelj O. Pamuka, ali preporučujem njegov Snijeg (za njega je i dobio Nobela za književnost 2006).

Zanimljivo napisan roman (klasifikovan kao politički)... Govori u biti o modernizaciji Turske, o borbi između islama i sekularizma...Divni opisi (za razliku od Crvene, nisu predugački i preopširni), dovoljna doza poetske melankolije, zaljubljenosti, izgubljenosti...

I ja sam Snijeg nedavno pročitala...i nekako mi je teška...nije od onih knjiga koje ne možeš ostaviti,čitala sam je skoro 10 dana.[sm=smiley36.gif]
Ne sviđa mi se što neke stvari unaprijed najavi da će se desiti.
I da,svaki put sam se morala pokriti dekom dok sam čitala.[sm=smiley36.gif]
U svakom slučaju...mislim da.je ok...nije uzalud potrošeno vrijeme na čitanje.

Visnja RR -> RE: Knjiga za citati - preporucite! (30.9.2014 16:33:03)

Djevojke,

pazite da ne citirate naslov s velikim slovima

MicoTico -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (30.9.2014 20:15:31)

IZVORNA PORUKA: Super Beba

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Haj i meni šibni. MM voli čitati L. :)
(možeš li poslati knjige preko FB?)

Levat kao ja ne zna kako[sm=smiley9.gif]
Bez zeze, neki dan pokusala preko fb i ne ide.

MicoTico -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (30.9.2014 20:26:53)

SB, nadošla[sm=smiley36.gif]
Eno ti na FB.

Latinka -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (1.10.2014 0:21:46)

Alma_27, imas i ovu trilogiju i vecinu od Lee Childa na crowarezu, sve za ebook readere. Tako i ja citam :)

Visnja RR -> RE: Knjiga za citati - preporucite! (1.10.2014 7:13:24)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Djevojke,

aazra -> RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE (1.10.2014 13:23:50)

IZVORNA PORUKA: Latinka

A, ovdje niko nista ne pise [sm=smiley1.gif]
U posljednje vrijeme, ono sto sam procitala a vrijedno je spomena jeste Bjekstvo - A.Munro, Mirni dani u Miksing Partu - Erlend Lu, Ja i ti - Nikolo Amaniti. Preporučujem ih dalje
Ono na čemu sam zapela i nakraju odustala jesu Nepodnošljiva lakoća postojanja - Milan Kundera i Otmjenost ježa - Mjuriel Barberi. Ne ponosim se time jer su obje hvaljene i smatraju se remek djelima, pogotovo prva, ali džaba - nisu mi legle.
Sad sam krenula sa čitanjem Vilin konjic u ćilibaru - Diana Gabaldon, II dio serijala Outlander.

Dobro da znam, da je ne pokušavam čitati iako je imam u originalu...teško je u današnje vrijeme čitati obimne romane s puno opisa, o klasicima da ne govorim...

Za ljubitelje trilera preporučujem sve od norveškog pisca Joa Nesba...a ja sam nedavno završila s čitanjem priče o Kleopatrinoj kćerci Seleni...inače, Kleopatra mi nikad nije djelovala fascinantno, sad kad znam da je ostavila djecu na cjedilu, a ona se galantno izvukla, cini mi se jos gorom [sm=smiley36.gif]

Ako koga zanima, knjiga se zove "Lotos s Nila" [sm=smiley1.gif]

Visnja RR -> RE: Knjiga za citati - preporucite! (1.10.2014 13:56:29)

Joše jednom da zamolim/opomenem [sm=smiley1.gif]

Djevojke,

aazra -> RE: Knjiga za citati - preporucite! (1.10.2014 14:00:36)

Velikim ili boldiranim... [sm=smiley13.gif] ? Ma, najbolje zakljucati temu [sm=smiley36.gif]

R&T@ -> RE: Knjiga za citati - preporucite! (2.10.2014 21:22:05)

IZVORNA PORUKA: aazra

Velikim ili boldiranim... [sm=smiley13.gif] ? Ma, najbolje zakljucati temu [sm=smiley36.gif]

Ne misli na naslov knjige, vec naslov/naziv teme Knjiga.... ( a ne KNJIGA...) U ovom prozoru gdje pisete...

Ako citiras pogledaj kako je na vrhu posta...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>