aazra -> RE: Re. knjiga za čitati - preporučite (5.2.2015 13:25:16)
|
IZVORNA PORUKA: maja78 RR IZVORNA PORUKA: aazra IZVORNA PORUKA: Latinka A, ovdje niko nista ne pise [sm=smiley1.gif] U posljednje vrijeme, ono sto sam procitala a vrijedno je spomena jeste Bjekstvo - A.Munro, Mirni dani u Miksing Partu - Erlend Lu, Ja i ti - Nikolo Amaniti. Preporučujem ih dalje Ono na čemu sam zapela i nakraju odustala jesu Nepodnošljiva lakoća postojanja - Milan Kundera i Otmjenost ježa - Mjuriel Barberi. Ne ponosim se time jer su obje hvaljene i smatraju se remek djelima, pogotovo prva, ali džaba - nisu mi legle. Sad sam krenula sa čitanjem Vilin konjic u ćilibaru - Diana Gabaldon, II dio serijala Outlander. Ni meni se nije dalo da je pročitam, mozda jednog dana, u međuvremenu sam odgledala film prije nekoliko dana, preteča "Nijansi sivih", samo malo intelektualnija verzija svakako [sm=smiley36.gif] Trenutno čitam jednu od Stephena Kinga, misterija, paranormalne pojave sumnjam da ima još freakova koji to čitaju [sm=smiley4.gif] Ali preporučila bi od Ajše Kulin "Njeno ime, Ajlin", istinitia biografija o jednoj amerikanki turskog porijekla. Lagano, zanimljivo štivo. ja to volim [sm=bravo.gif] Ja sam izabrala Duma Key i dopala mi se, likovi posebno, nadnaravne teme, što bi rekla Latinka [sm=smiley36.gif] Ali kad je došlo do dijela s horor scenama, e tu sam se preznojila, nema šanse da ga više čitam kad ostali spavaju... [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|