aazra -> RE: knjiga za citati-preporucite (29.8.2013 13:34:43)
|
IZVORNA PORUKA: Amrino Meni je, recimo Hanif Kureishi super. Za one koji nisu čitali prvo bi trebalo pročitati "Buda iz predgrađa" jer mu je to ipak napoznatija (po njoj je snimljena istoimena serija). "Intimnost" i "Tijelo" su mi takođe odlične a trenutno čitam "Da ti nešto kažem". Ko nije čitao Harukija Murakamija- toooplo preporučujem Meni je njegov stil pisanja jednostavno čaroban i kada on piše nije toliko bitna ni radnja. "Južno od granice, zapadno od sunca" i "Norveška šuma" su mi možda i najbolje. Za one koje ne znaju- ja radim u Biblioteci Sarajeva tako da ukoliko nekome nešto zatreba slobodno neka mi se obrati [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]. Amrino, hvala na ovim prijedlozima...vec mi je ponestalo ideja...[sm=smiley36.gif] Takodjer znam da si tamo po stranici koju sam lajkovala na fb [sm=smiley2.gif] Eh, sad nisam se uclanjivala, jednostavno ne volim one rokove za vracanje sjecam se kad sam u osnovnoj dobivala zbog toga opomene [sm=smiley9.gif] Ali, ima knjiga koje je tesko naci uprkos knjizarama, sajmovima, kao i pdf - izdanjima na netu..tako da super sto imamo nekoga tamo [sm=smiley31.gif] Hosseinijeve "Planine" su me se bas jako dojmile, odusevljena sam njegovim stilom pisanja, dubinom likova, koji izgledaju vise nego stvarni, radnjom...[sm=smiley20.gif]
|
|
|
|