RE: knjiga za citati-preporucite (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica >> Knjiga, film i muzika

Poruka

teacher75 -> RE: knjiga za citati-preporucite (26.8.2013 18:53:36)

IZVORNA PORUKA: Alma_27

IZVORNA PORUKA: teacher75

ja jos uvijek cekam da malo padnu cijene pa da je kupim na engleskom, ne cita mi se prevod

gdje se moze kupiti na engleskom?

e bay

Amrino -> RE: knjiga za citati-preporucite (26.8.2013 19:02:17)

Meni je, recimo Hanif Kureishi super. Za one koji nisu čitali prvo bi trebalo pročitati "Buda iz predgrađa" jer mu je to ipak napoznatija (po njoj je snimljena istoimena serija). "Intimnost" i "Tijelo" su mi takođe odlične a trenutno čitam "Da ti nešto kažem".
Ko nije čitao Harukija Murakamija- toooplo preporučujem Meni je njegov stil pisanja jednostavno čaroban i kada on piše nije toliko bitna ni radnja. "Južno od granice, zapadno od sunca" i "Norveška šuma" su mi možda i najbolje.
Za one koje ne znaju- ja radim u Biblioteci Sarajeva tako da ukoliko nekome nešto zatreba slobodno neka mi se obrati [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif].

Marija13 -> RE: knjiga za citati-preporucite (26.8.2013 19:26:36)

IZVORNA PORUKA: Amrino

Meni je, recimo Hanif Kureishi super. Za one koji nisu čitali prvo bi trebalo pročitati "Buda iz predgrađa" jer mu je to ipak napoznatija (po njoj je snimljena istoimena serija). "Intimnost" i "Tijelo" su mi takođe odlične a trenutno čitam "Da ti nešto kažem".
Ko nije čitao Harukija Murakamija- toooplo preporučujem Meni je njegov stil pisanja jednostavno čaroban i kada on piše nije toliko bitna ni radnja. "Južno od granice, zapadno od sunca" i "Norveška šuma" su mi možda i najbolje.
Za one koje ne znaju- ja radim u Biblioteci Sarajeva tako da ukoliko nekome nešto zatreba slobodno neka mi se obrati [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif].

Zavidim!!! [sm=bravo.gif]

aazra -> RE: knjiga za citati-preporucite (29.8.2013 13:34:43)

IZVORNA PORUKA: Amrino

Amrino, hvala na ovim prijedlozima...vec mi je ponestalo ideja...[sm=smiley36.gif]

Takodjer znam da si tamo po stranici koju sam lajkovala na fb [sm=smiley2.gif]

Eh, sad nisam se uclanjivala, jednostavno ne volim one rokove za vracanje sjecam se kad sam u osnovnoj dobivala zbog toga opomene [sm=smiley9.gif] Ali, ima knjiga koje je tesko naci uprkos knjizarama, sajmovima, kao i pdf - izdanjima na netu..tako da super sto imamo nekoga tamo [sm=smiley31.gif]

Hosseinijeve "Planine" su me se bas jako dojmile, odusevljena sam njegovim stilom pisanja, dubinom likova, koji izgledaju vise nego stvarni, radnjom...[sm=smiley20.gif]

leona81 -> RE: knjiga za citati-preporucite (29.8.2013 13:48:15)

procitala I planine su odjekivale, i odusevljena sam...divan kao i uvijek...

uzela sam jednu novu knjigu pa javim utiske[sm=smiley1.gif]

leona81 -> RE: knjiga za citati-preporucite (1.9.2013 13:05:39)

odusevljena sam
http://tisakmedia.hr/Artikl/Knjige-Beletristika-Bestseler-Celija-8.html?q=cGdcMzcscHJcMTI1NTc%3D

Lalali -> RE: knjiga za citati-preporucite (1.9.2013 13:22:15)

amrino, zavidim ti. Hvala na ovim prijedlozima. moja preporuka Djavolja kraljica, Dzin Kalogridis. Odlicna knjiga

Neca xxx -> RE: knjiga za citati-preporucite (1.9.2013 14:23:20)

IZVORNA PORUKA: leona81

odusevljena sam
http://tisakmedia.hr/Artikl/Knjige-Beletristika-Bestseler-Celija-8.html?q=cGdcMzcscHJcMTI1NTc%3D

Gdje si kupila ovu knjigu?

sabinos -> RE: knjiga za citati-preporucite (1.9.2013 19:25:41)

Lovac na zmajeve je meni tako tuzna.ja se isikirala ziva citajuci[sm=smiley19.gif]

Pikapolonica -> RE: knjiga za citati-preporucite (1.9.2013 23:18:05)

Procitah na moru Brown-ov "Inferno". K'o i ove ostale njegove, "klasika" koja ce vjerovatno vrlo brzo biti ekranizovana.
I procitah dvije trecine "I planine su odjekivale". Ovu preostalu cu do sutra "posamarati" :)

Mirkica -> RE: knjiga za citati-preporucite (2.9.2013 8:20:38)

ja sma kupila neki dan Aleph od Paulo Coelho i od Lucinda Riley Dvoriste od Lavende (tako nekako ) pa cu vidjeti kako djeca dadnu vremena da se cita .

aazra -> RE: knjiga za citati-preporucite (2.9.2013 12:39:35)

IZVORNA PORUKA: Pikapolonica

Procitah na moru Brown-ov "Inferno". K'o i ove ostale njegove, "klasika" koja ce vjerovatno vrlo brzo biti ekranizovana.

Ja sam čitala samo Anđele & Demone.. [sm=smiley1.gif] I mada mi je iz pocetka bila malo dosadna, poslije je nisam ispustala iz ruku, uz to se osjecam kao da sam proputovala Rim [sm=smiley36.gif]

Poslije mi je film bio pravo razocarenje [sm=smiley13.gif]

aazra -> RE: knjiga za citati-preporucite (2.9.2013 12:46:03)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

ja sma kupila neki dan Aleph od Paulo Coelho

Najbolja njegova knjiga, prvi put istinski biografska opisuje svoje poznanstvo s jednom djevojkom i putovanje u Sibir...[sm=smiley1.gif]

Za vas koje trazite Hosseinijeve Planine na engleskom ima je za kupiti u Bybooku, tacnije vidjela sam je u izlogu njihove knjizare u Kosevskoj, ne znam koja je cijena [sm=smiley31.gif]

Mirkica -> RE: knjiga za citati-preporucite (2.9.2013 13:18:11)

IZVORNA PORUKA: aazra

Najbolja njegova knjiga, prvi put istinski biografska opisuje svoje poznanstvo s jednom djevojkom i putovanje u Sibir...[sm=smiley1.gif]

Za vas koje trazite Hosseinijeve Planine na engleskom ima je za kupiti u Bybooku, tacnije vidjela sam je u izlogu njihove knjizare u Kosevskoj, ne znam koja je cijena [sm=smiley31.gif]

ozbiljnooo e bas mi je dragoo ja inace volim njegove knjige nacin kako pise obozvam :))) i bas mi je drago da je dobra knjiga

aazra -> RE: knjiga za citati-preporucite (2.9.2013 13:50:00)

Mirkice, neces se sigurno pokajati sto si kupila Aleph...ja imam i njegovu knjigu Zahir, kao i Vjesticu od Portobella od ovih novijih i Aleph mi je ubjedljivo najbolja [sm=smiley1.gif]

Pikapolonica -> RE: knjiga za citati-preporucite (2.9.2013 13:54:22)

IZVORNA PORUKA: Pikapolonica

Ja sam čitala samo Anđele & Demone.. [sm=smiley1.gif] I mada mi je iz pocetka bila malo dosadna, poslije je nisam ispustala iz ruku, uz to se osjecam kao da sam proputovala Rim [sm=smiley36.gif]

Poslije mi je film bio pravo razocarenje [sm=smiley13.gif]

Citala sam i ja Andje&Demone i jeste malo dosadna, dok se ne razvije radnja. Sto se filma tice, proklela sam sama sebe po sto puta sto sam ga uopste gledala. Ubistvo zivo!
Citala sam i Da Vincijev kod i gledala i film koji cak moze i proci.
A sto se Inferna tice s njim covjek upozna Firencu (i jednim dobrim dijelom Istanbul) i fakat se moze uziviti isto k'o da je tamo :)

daris -> RE: knjiga za citati-preporucite (11.9.2013 12:52:54)

da li znate mozda da li negdje ima tema na forumu o literaturi o odgoju djece.Nesto za preporuciti

ena23 -> RE: knjiga za citati-preporucite (11.9.2013 22:24:28)

IZVORNA PORUKA: sabinos

Lovac na zmajeve je meni tako tuzna.ja se isikirala ziva citajuci[sm=smiley19.gif]

ja sam je citala u postporodjajnom periodu i ubila me toliko u pojam.. nisam mogla danima sebi da dodjem..

inace, zadnje sto sam procitala je HArry Potter, svih sedam knjiga, i jos uvjek sam odusevljena i ne cita mi se nista drugo

leona81 -> RE: knjiga za citati-preporucite (12.9.2013 12:07:57)

IZVORNA PORUKA: Neca xxx

odusevljena sam

Gdje si kupila ovu knjigu?

ovo su one Konzumove knjige, nasla je u malom granapu kod Druge gimnazije, kod Dervoza:)

teacher75 -> RE: knjiga za citati-preporucite (12.9.2013 21:36:22)

odlicno[sm=bravo.gif]

aazra -> RE: knjiga za citati-preporucite (17.9.2013 13:54:55)

Teacherko, samo da se ispravim, to nije bybookova knjizara vec Sahinpasica, ali mislim da ces je u svakom slucaju prepoznati na vrhu je Kosevske, kod Ganićeve vile [sm=smiley36.gif]

U izlogu ima zaista dosta izdanja na engleskom, od Meše Selimovića do Hosseinija, nikada ne prođem tuda da ne zavirim bar kroz izlog sta ima novog ako zelis mogu pitati i za cijenu [sm=smiley1.gif]

Ja trenutno čitam jednu laganiju knjigu francuskog pisca Gijom Musoa s tim da veceras ocekujem da mi stigne E - book reader, i da uzivam citajuci u krevetu [sm=smiley4.gif], sto je do sad bilo nemoguce a i oci su mi ispale citajuci preko laptopa [sm=smiley29.gif]

mimi_2in1 -> RE: knjiga za citati-preporucite (17.9.2013 14:15:39)

Evo jedna preporuka od mene :) sjena vjetra, carlos ruizzafon :) meni je odlicna, neobicna... Ima svega po malo ;)

damma -> RE: knjiga za citati-preporucite (17.9.2013 14:35:02)

procitala I planine su odjekivale, i odusevljena sam...divan kao i uvijek...

uzela sam jednu novu knjigu pa javim utiske[sm=smiley1.gif]

ja je procitala na moru..
predobra knjiga..

babybaby -> RE: knjiga za citati-preporucite (19.9.2013 13:21:17)

Preporucjem clanak... čitati bar jednom mjesečno!

http://www.6yka.com/novost/44206/vedrana-rudan-kad-soba-utihne

Amani12 -> RE: knjiga za citati-preporucite (24.9.2013 20:30:55)

Chevy Stevens - Nestala bez traga ,odlican triler ,preporucujem.

Trenutno citam Soba - Emma Donaghue ,neobicna,ali potresna knjiga...

Nema mi spavanja veceras...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>