Hannan -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (28.6.2012 11:01:00)
|
IZVORNA PORUKA: mama75 IZVORNA PORUKA: Emica_sa IZVORNA PORUKA: selebriti I dalje niko nije objasnio zasto zove nekog sekrvu mama [sm=zmeden.gif] Kad se udaš ona je sad tvoja mama ili [sm=zmeden.gif] Svekar ti tata [sm=zmeden.gif] Ispadose muz i zena ko brat i sestra [sm=sad.gif] Ne zamjerite, al moram se malo ibretiti [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] NI ja ovo ne kontam,ja ni svoju mamu ne zovem mama nego ZiZi[sm=smiley36.gif] Ja pretpostavljam da to zato sto npr ne mozes zvati imenom, nekako ti nezgodno bude odmah na pocetku, pa onda "teta" i "ciko" je onako ... prehladno, i onda dodje to mama i tata. Ja sam vec pisala kako sam ja jedva cekala da se rodi moje prvo dijete jer je tada svekrva i mani postala "nana" (do tada sam je zvala imenom i bas mi nekako bilo beza). Ja mislim da je to dio nekadasnjeg vakta kad je zena bila sve samo ne zena i supruga.Trebalo je dobro pritisnuti i njen identitet ukinuti, pa otuda muzeve roditelje zove ocem i majkom, pa otuda ona vise Zehra nego je Mujinica i milion nekih drugih primjera, jer ona pripada toj kuci i zasto da ima veze sa svojom rodjenom kucom i familijom. Ja svog svekra i svekrvu zovem kako stignem, nekad ih zovem djede i neno, nekad imenima, nekad mati i babo ( s tim da svoje nikad nisam zvala tako nego mama i baba )nekad i svekre i svekrvo , ne persiram ih...oni mene opet nekad imenom, nekad snajka, nekad nadimkom...puno nam je vaznije da imamo slogu, da se postujemo i cijenimo od toga kako cemo se zvati jer hvala Bogu imamo jedan jako fin i opusten odnos i ti ljudi su mi tako dragi, ma sigurno jedni od najboljih SiS na svijetu.
|
|
|
|