mama75 -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (24.2.2014 14:34:23)
|
IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: mama75 IZVORNA PORUKA: medic slatki IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: veeseelaa moja Ajša je tako na upit jednog prodavača rekla da ima sestru i dva brata, čovjek ostao u čudu [sm=smiley36.gif] sad je već skužila da je u biti Esma njena prava sestra a oni da su joj braća i sestra od daidže :-)) kako god trebaju da se vole i paze ko da ih je jedna majka rodila :-)) Naravno. I kod nas je takav slučaj. Djecu svog djevera doživljavam kao i svoju, naravno da ih ne volim kao rođenu djecu, ali ih mnogo volim. Iman ih uvijek spominje kao brata i seku. Moja rođena sestra kaže da sam svoju djecu rodila njoj[sm=smiley36.gif] Nego, Vesela...hoće li biti isto i kada tvoja jetrva buduća rodi svoju djecu?[sm=smiley36.gif] Ja imam djeversku djecu ali nije nekako isto, F je vise vezan za djecu mog brata. Valjda slican uzrast. Od djevera su veca djeca, ali ih isto tako jako voli. Kod mene, na zalost, takodjer nije isto. Mozda zato sto se s jednom tetkom cesce vidjaju, idu kod nje na konak i sl. Tako da su i one napravile raziku pa imaju: tetku i tetkicu. Mada se recimo moja mladja puno ljepse igra sa malom od zaove (jer je razlika medju njima 6 mjeseci), voli je puno, ali nikad ne kaze da joj je sestra. I da, imam jednu drugaricu s kojom se bas cesto vidjam, moja starija kcerka je do 3. godine mislila da joj je i ona tetke [sm=smiley36.gif] E o tome govorim. Nema ljubavi na silu. A djeca osjete ko ih voli, ko im ugađa, pazi ih i mazi. Tako je meni slučaj bio s par tetaka od mnogih koje imam [sm=smiley36.gif] Ma nije to kod nas. Njih i ova druga tetka bas voli, samo je ona drugi tip, nema potrebu da se stalno vidja s bratom, bratovom djcom. Jednostavno takva. Moja starija kcerka je moju svekrvu rahmetli vidjala vikendima, i to ne svaki vikend jer zena nije zivjela u istom gradu. A moje roditelje je vidjala makar 2x sedmicno. A opet imam osjecaj da je vise voljela svekrvu, ili makar da je radije s njom provodila vrijeme.
|
|
|
|