RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Galicia -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:25:07)

Tvom djetetu jeste strina, ali je ona tebi nista. Sto ne znaci da je ne postujes i ne pijes kafu s njom.

O tome pricamo.

Mirkica -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:25:42)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Hanady, zar je tebi stalo da te neko istice, tj od muzevih da te istice i da ti govori ti si strina/tetka/snaha & Co?
Jel to tebi uopste bitno u zivotu?

pa nije nikome stalo , ali valjda to je neki znak postovanja , ja sam tetka mopm braticu mmoze on mene zvati i Amira , ali sam mu tetka Amira ne neka tamo Amira iz komsiluka, i da i ja ucim soju djecu da svakog zove kako mu pripada , cak da imenom oslovi starije ljude ne volim niti sam ikada iz postovanja sam uvjek govorila teta/cika ili nana /djede stranim ljudima , iz komsiluka sta ja znam , za mene je to znak kulture .

Hanady RR -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:28:56)

Hanady, zar je tebi stalo da te neko istice, tj od muzevih da te istice i da ti govori ti si strina/tetka/snaha & Co?
Jel to tebi uopste bitno u zivotu?

jako mi je bitno da moja djeca imaju tetke...koje im sutra mogu biti oslonac u životu...
i jako mi je bitno da me cijene djeca moje sestre i mojih zaova i da znaju da u dajdžinici i tetki imaju druga...
titula u tom smislu ništa ne znači zvanjem svojim..može me i loncem zvati....ali mene kao teteku i dajdžinicu vole i poštuju i meni je drago da moja sestra i moje zaove to svojoj djeci ne osporavaju ničim...isto tako ja ničim ne umanjujem važnost zaova u našem familijarnom smislu u odnosu na moju sestru u našoj porodici.

Galicia -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:29:22)

Izvinjavam se, ali ja nigdje nisam napisala da ja mrzim muzevu familiju, daleko od toga.
Samo zato sto ih ne smatram dio familije, ne znaci da ih mrzim. Svasta.

jasmin -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:30:19)

Ma to je druga stvar. Ali da će dolaziti do nesuglasica između moje kćeri i svekrve itekako hoće,da će biti pogleda,hoće,baš kao što dođe između mene i moje kćeri,ali ću je naučiti da bude pristojna i kulturna u svakoj situaciji,da ih poštuje i da bude nasmijana. I to je ono što je bitno u odgoju.
A što se tiče stvari kao što je očisti frižider i sve slično,to mi ni moja mama ne govori,pa neće niko.

jasmin -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:32:32)

Tvom djetetu jeste strina, ali je ona tebi nista. Sto ne znaci da je ne postujes i ne pijes kafu s njom.

O tome pricamo.

Ona je majka bratića od mm,i to znači da smo familija po tazbini.
I da sutra bude supruga nekome drugome,ona će uvijek i zauvijek ostati dio naše familije preko ovo dvoje djece koje je rodila.

Galicia -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:34:02)

IZVORNA PORUKA: jasmin

O tome pricamo.

I da sutra bude supruga nekome drugome,ona će uvijek i zauvijek ostati dio naše familije preko ovo dvoje djece koje je rodila.

Hehhehe, znaci njena je vrijednost veca jer ima djecu. A sta da nema djece?

jasmin -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:36:17)

O tome pricamo.

Lipa,djeca čine familiju. Nisi čula za izraz 'prekid loze'.
Ali to je već druga tema.

Mirkica -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:37:11)

O tome pricamo.

moja svekrva uvjek kaze dok se nema djece niste mi nista [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] cak mene i jetrvu niej htjela na jednoj familijarnoj slici koja joj stoji u sobi jer tada nismo imale djece [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] kaze dokle god nema djece niste mi nista akd dodju djeca onda ste mi i da niste s mojim sinovima familija . A inace ima moja svekrva bisera [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Galicia -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:37:38)

Nisi mi odgovorila.

Hanady RR -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:39:10)

Ma to je druga stvar. Ali da će dolaziti do nesuglasica između moje kćeri i svekrve itekako hoće,da će biti pogleda,hoće,baš kao što dođe između mene i moje kćeri,ali ću je naučiti da bude pristojna i kulturna u svakoj situaciji,da ih poštuje i da bude nasmijana. I to je ono što je bitno u odgoju.
A što se tiče stvari kao što je očisti frižider i sve slično,to mi ni moja mama ne govori,pa neće niko.

pričamo o istom...
a frižider je bio samo parafraziranje i na ''ima li beba mlijeka'' itd...
poenat je da na iste stavri koje nam kaže majka i svekrva ne gledamo isto...samo zato što ih ne smatramo ničim...pa ni širom familijom[sm=smiley36.gif]

jasmin -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:40:09)

Nisi mi odgovorila.

Na što?

jasmin -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:41:51)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

pričamo o istom...
poenat je da na iste stavri koje nam kaže majka i svekrva ne gledamo isto...samo zato što ih ne smatramo ničim...pa ni širom familijom[sm=smiley36.gif]

Ja gledam potpuno isto. Štaviše,mami jednostavno kažem mamita,sorry,ali ne miješaj mi se u život [sm=jezicek.gif].
A svekrvi kažem pristojnije.

Hanady RR -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:43:15)

pričamo o istom...

Ja gledam potpuno isto. Štaviše,mami jednostavno kažem mamita,sorry,ali ne miješaj mi se u život [sm=jezicek.gif].

Pa ja i ti smo proširile familiju...
i mislimo isto...
nisma na tebe mislila ovim parafraziranjem...
ti posla onu u minsko polje[sm=smiley36.gif]o tome ti pričam...
mi smo iste ''snahe''[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:46:22)

pričamo o istom...

Pa ja i ti smo proširile familiju...
i mislimo isto...
nisma na tebe mislila ovim parafraziranjem...
ti posla onu u minsko polje[sm=smiley36.gif]o tome ti pričam...
mi smo iste ''snahe''[sm=smiley36.gif]

Evo jos jedne iste [sm=smiley36.gif]
A muzeve roditelje zovem nanom i dedom [sm=smiley36.gif]
Sada smo jedna velika udruzena porodica.

MicoTico -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:47:01)

Ma je no mogu skontati nikako to "Nije mi ništa".
ABd biću i svekrva i punica. Naravno, svoju djecu volim najviše i nikoga ne volim više do njih, pa samim tim ni njihove buduće supružnike. Ali da će biti oni biti moja familija - hoće.

jasmin -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:49:12)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

ABd biću i svekrva i punica. Naravno, svoju djecu volim najviše i nikoga ne volim više do njih, pa samim tim ni njihove buduće supružnike. Ali da će biti oni biti moja familija - hoće.

Meni sveki kaže ti si meni k''o moje dijete,s mojim sinom si rodila moju unučad.
I baš mene briga koliko je iskrena,ali ono što je sigurno jeste da mi jedni druge smatramo familijom.

Galicia -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:50:43)

Cek dok dodje vesela, ona ce vam najbolje objasniti onako kako ja mislim.

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Posto vi mene inace ne razumijete. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Medić* -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:51:15)

Meni sveki kaže ti si meni k''o moje dijete,s mojim sinom si rodila moju unučad.
I baš mene briga koliko je iskrena,ali ono što je sigurno jeste da mi jedni druge smatramo familijom.

Uravo tako.

Galicia -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:51:56)

Ali, ja samo jedno skontah, po vasem zena vrijedi samo ako radja i samo tada moze biti dio familije, ili? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

MicoTico -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:52:33)

Ma kaže i meni moja, kaže to i moja mama mm-u, ali ja sam uvjerena da se niko ne voli kao rođeno dijete. Ali sam isto uvjerena da se snaha/zet/ svekrva, svekar, punac , punica isto mohu voljeti.

Medić* -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:52:43)

Cek dok dodje vesela, ona ce vam najbolje objasniti onako kako ja mislim.

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Posto vi mene inace ne razumijete. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ma razumijemo, samo ne razmisljamo isto.
X slucajeva znam koji razmisljaju na tvoj nacin.

aazra -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:53:09)

Da smo svi zdravi živi...da nam djeca budu zdrava, završe škole, osamostale se...i još ako bude sreće da dočekamo starost poneko i penziju u ovom današnjem načinu života, najmanji problem će mi biti kako će me zvati buduća izabranica mog djeteta..
Ako budu imali sreće živjeti u inostranstvu, ne moraju me ni zvati, bar ne često...[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:54:02)

O tome pricamo.

Lipa,djeca čine familiju. Nisi čula za izraz 'prekid loze'.
Ali to je već druga tema.

Ne u tom smislu kako ti mislis, poenta je u tome da su djeca velika spona izmedju ljudi, porodica.
Npr. nisam sada ja vrednija kao covjek od tebe, koja trenutnos nemas djece.

jasmin -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (22.2.2014 20:54:09)

Ali, ja samo jedno skontah, po vasem zena vrijedi samo ako radja i samo tada moze biti dio familije, ili? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Nisi dobro skontala.
Već sam prethodno napisala. Ja i mm smo stupanjem u brak postali porodica i ujedinili dvije familije.
Rađanjem djece se porodica širi,a samim tim i familija i djeca su prvi nosioci ujedinjenja dvije familije.
Vrijednost žene nema veze s ovom temom.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>