|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koliko ste se udebljale?
20.9.2011 13:10:33   
Hannica
IZVORNA PORUKA: Gift

34 sedmice +14 kg
vrag odnio salu, obecala sam sama sebi - od danas na dijetu..

32 sedmice a isto kg tj.14
Nista sebi nisam obecala....ustvari jesam...obecala sam da cu biti zadovoljna ako ne predjem + 20 kad odem u porodiliste.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 2051
20.9.2011 13:11:06   
star
IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: star

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: star

8 dana do termina +19kg i nije me SRAM user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

nema na porod dok ne zaokruzis na 20user posted image

sad ce to spastiuser posted image

koliko jedem ne bi me cudilo user posted image a da me vidis...ne bi nikad rekla..samo stomak kilometar ispred mene user posted image user posted image

pa pisala si da ti je krupan stomo i imas vise pl vode, to je to 100%, kad se javis za koji dan da si na -15kg u startu ostavilauser posted image

akoBogda user posted image user posted image user posted image ma nek je on meni ziv i zdrav a ja cu to skinuti dok budem trckarala za njim...ako bude zivahan kao sto je sad u pupi...ne gine mi brzo skidanje kilauser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2052
20.9.2011 13:12:04   
Bebica11
ako Bog da staruser posted image

(odgovor članu star)
Neposredna veza do poruke: 2053
20.9.2011 13:18:36   
Gift

IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: Gift

34 sedmice +14 kg
vrag odnio salu, obecala sam sama sebi - od danas na dijetu..

32 sedmice a isto kg tj.14
Nista sebi nisam obecala....ustvari jesam...obecala sam da cu biti zadovoljna ako ne predjem + 20 kad odem u porodiliste.user posted image

pa ti si ipak 3u1user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2054
20.9.2011 16:40:54   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: Alma_27

jesam li ja spomenula da se obavezno vagam ujutro cim ustanem. ne popijem ni casu vode prije vaganja user posted image da se malo zavaram user posted image

za sada je na punih osam mjeseci 11kg. bilo bi i manje da nisam za bajram a i poslije pocela jesti sve zivo. kao izbjegavam baklavu a ovamo jedem druge kolace :) mene je strah sad dobitka tezine zbog vode u devetom mjesecu. to mi se desilo u prvoj trudnoci. al i to se brzo ispiski poslije poroda user posted image

jest malo sutra 11... jutros na kontroli u plusu 12kg. 36 sedmica. ispade da sam se udebljala 4kg za mjesec. doktor ocitao bukvicu i sad na dijetu user posted image

eh, kad bih i sad na porodu ostavila deset kg kao prvi put... user posted image

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 2055
21.9.2011 8:17:53   
emma.L
Sa 34+2 sam imala 14 više. Ne čini mi se to strašno, ali otkako sam na mirovanju pojedoh i kolač i tepsiju, čak mi MM sinoć kaže 'nemoj molim te to sebi raditi'. Danju sam donekle i ok, ali iza 5 me takva glad spopadne da umirem ako ne jedem. A šta jedem - milku. čips, ostatke svega što nađem, smoki, čokolino...
Za vikend smirila tepsiju hurmašica i u subotu uvečer mi MM u 2 donio hambuger. Uredno ga zalila kompotom i nastavila spavati user posted image . Stid me je sebe i ljuta sam na sebe i od danas ručnu povlačim.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 2056
21.9.2011 13:35:26   
Selminja
Joj emma legenda si user posted image čuj u 2h hamburger user posted image Vjeruj da se sama sebi čudim kako sam ušla u 8.mi mjesec glad kad me spopadne, ne gledam sta jedem...
Ja nisam od onih koje će reci samo jedi sto ti ćeif, kile će spast same poslije poroda. Svako od nas je drugacijeg metabolizma, neko ce na porodu izgubit 6 neko 12kg, ja znam dosta zena koje se dojenjem udebljaju, jer dijete izvuče sve živo iz tebe, i ti onda vazda gladan... Nisu kile ni jednoj majci stvar fizickog izgleda, nego zdravlja, lakšeg poroda, zdravije bebe... Tako da, zajedno cemo da se zdravo hranimo, za naše user posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 2057
22.9.2011 15:19:54   
plava72
na današnjem vaganju (31+1) ista kilaža od prošli put +5kg user posted image a jedem normalno ko i dosad..

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 2058
22.9.2011 15:34:48   
Bebica11
28 plus 3

plus 11 kguser posted image

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 2059
25.9.2011 12:09:50   
Sandrich
19-ta sedmica oko 4kg se udebljala i dr mi je rekla da smanjim hranu i da je 1kg mjesecno dozvoljena..uh...a ja sad jos vise gladna user posted image user posted image user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2060
25.9.2011 16:53:24   
smajli80
22 sedmica + 6 kguser posted image

Jeste malo previše ali ću se svojski potruditi da do kraja ne naguram na više od +15kg.Pošto mi je zbog rizičnije trudnoće ograničeno kretanje.

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 2061
26.9.2011 12:32:43   
ivannna
Sadrich i ja imam min. 4 kg u plusu, a evo punih 19 tjedana, e sad to mi je sve malo čudno, jer prvo jedem isto kao što sam jela i prije trudnoće, samo jos zdravije, malo vise voća i zrnevlja kojekakvog user posted image ali vaga ide gore sve vise i vise, i jos nesto na meni se uopste ne vidi da imam i jednu kilu vise osim stomaka nigdje se nisam udebljala, osjetim i po gardarobi, samo je stomak povelik. Kontam mozda je do zadržavanja vode ili sl.user posted image

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 2062
26.9.2011 19:55:34   
Selminja
IZVORNA PORUKA: Selminja

IZVORNA PORUKA: Selminja

25+6 = 7kg  katastrofa!
Vidjet cemo sljedeci mjesec stanje, izbacila sam slatko, masno i jelo poslije 6 navecer, osim voca naravno, to navecer metem.

29+2 = 8 kg
jos me doktorica pohvalila, kaze, vidis kako moze user posted image

34+2 = 10kg

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 2063
27.9.2011 9:14:10   
Klara_
Ja se na ovom forumu osjećam kao pravi izrod.
U 13. sam tjednu i za samo mjesec i po dana sam dobila 3kg, naravno to je mom ginekologu previše, stava je da je dovoljno dobivati od 1 do 2 kg mjesečno, ali ja nikako nisam mogla da objasnim da sam protekla 3 mjeseca imala užasne mučnine po cijele dane koje su se pogoršavale ukoliko ostanem gladna....pa sam valjda zato dobila tako rano toliko mnogo kg....pomozite mi , aaaaaaaa ne želim biti kao slonica do kraja trudnoće, to je moj najveći strah!!! user posted image  

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 2064
27.9.2011 9:30:17   
pauza
klaro, jedi ti kad imas te muke, ali obicno muka prodje vec nakon par zalogaja, tako da probaj malo smanjiti obroke.... i naravno, ako bas moras toliko jesti onda neka bude bar malo manje kaloricna hrana... zeludac ce biti pun, muke biti nece a i ti ces unijeti vitamine umjesto masti i secera...
probaj tako, jer ce ti biti lakse kasnije kad je normalno da se vise debljas, mislim na kasnije mjesece trudnoce...

(odgovor članu Klara_)
Neposredna veza do poruke: 2065
27.9.2011 9:30:45   
senka27
uh i ja sam u prvoj trudnoci nenormalno puno kg dobila...do 11 sedmice 5 kg iz istog razloga kao Klara...user posted image

nedaj se Klaro dalje slatko izbaci i previse kaloricno...jer poslije ce ti biti zao...

ja se bila previse opustila...

ali sada u dr trudnoci sutra punim 28 sedmica dobila sam 5 kg dakle mnooogo bolje nego prvi put...sad sam i pazila i nisam udovoljavala svim svojim prohtjevima kao prvi put user posted image

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Klara_)
Neposredna veza do poruke: 2066
27.9.2011 10:21:44   
Alma_27
klaro, meni je dr rekao da moze mesa i povrca koliko zelim (nemasno a ne u saftu user posted image ). mesa ionako ne mozes puno pojesti a zasiti te pravo. dok ne sredis tezinu nemoj jesti nista slatko pa cak i voce izbjegavaj. i malomasni mlijecni proizvodi su odlicni. i jaja naravno. sve to zasiti. meni je protiv napada gladi pomagalo da uzmem desetak badema ali ne vise. bas fino zasite. ako imas dobru krvnu sliku, nemoj uzimati multivitamine. meni je apetit u prvoj trudnoci od njih bio ogroman a bezveze ih uzimala. samo folna kiselina i omega 3 ti trebaju. probaj do 7-8 mjeseca da dobijes malo kg jer poslije moras dobijati vise (2kg mjesecno)

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 2067
27.9.2011 17:44:29   
stefania
evo da se i ja malo pohvalim, 4 mjeseca od porodjaja ostalo jos pet viska a otisla na porod sa +20kg u odnosu na prije trudnoce..ja nisam nezadovoljna uglavnom....dala sebi rok da aBd do prvog rodjendana dovedem se u red :)

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 2068
27.9.2011 21:23:49   
Anica1
IZVORNA PORUKA: stefania

evo da se i ja malo pohvalim, 4 mjeseca od porodjaja ostalo jos pet viska a otisla na porod sa +20kg u odnosu na prije trudnoce..ja nisam nezadovoljna uglavnom....dala sebi rok da aBd do prvog rodjendana dovedem se u red :)

Daj nam i recept za skidanje kilica user posted image

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 2069
27.9.2011 22:06:19   
Teddy Bear
Da se i ja javim, 4 mjeseca poslije poroda +4 kg, a na porod otisla sa +20(mislim da je bilo malo vise user posted image )... a recept, hmmmm..... ma nema recepta kilice jednostavno idu sameuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 2070
28.9.2011 13:11:14   
stefania
ma nema recepa sto neko rece...jednostavno na porodu je odmah otislo deset pvih a onda jos tri za prvi mjesc dana a sad dvije ne znam ni ja kako jednostavno nestaleuser posted image ..e sad istina je da ja jos skoro nista svoje od prije trudnoce ne oblacim jer mogu obuci te stvari ali brate nekako vulgarno u njima izgledamuser posted image ...mislim da su sve kile otisle u sklopu kampanje konstantnog dojenja, skakanja i nespavanja...plus vukljanje kolica gore-dole, nosanje mog J i slicno...ne brinite nista uskoro cete vidjeti i sameuser posted image

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu Teddy Bear)
Neposredna veza do poruke: 2071
29.9.2011 8:19:16   
gerberka
21 + 1      + 7,5 kg  doktor kaze da je za 5 mjeseci trudnoce to ok..po kg i po mjesecno i da mi je tempo ok user posted image  meni se cini puno, al nista se na meni ne vidi..stomo i okruglije lice user posted image  user posted image  

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 2072
29.9.2011 10:13:12   
pauza
i meni se lice nekako zaokruglilo, tj ovaj dio ispod brade koji ne podnooooosim:-) a tezina je +3kg, 23+2 user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2073
29.9.2011 10:16:03   
gerberka
pauza svaka čast user posted image  meni je rekao da je normalno dobiti po 1.200 gr mjesecno..a ja sam prestala i pušiti..uglavnom ne vidi se, pa neka kilica ako mi idu u bebu:)))

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 2074
29.9.2011 10:54:36   
pauza
ma iskreno receno, ja sam tacno +5kg user posted image , er sam prvo izgubila 2kg, pa dobila 5 i sad sam ukupno +3kg.... tako da....user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *