Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
20.sedmica, bila sam smrsala 5 kg, pa ih sve vratila i dobila jos 3-4. tako da sada imam 3-4 viska moram malo usporiti jer cu biti ko tenk ako ovako nastavim
ametist, ne mora da znaci.... neke zene "buknu" odmah na startu, a neke u zadnjem trimestru, sto ja za sebe ocekujem, jer sam pocela sve da metem :-) a i ako bude koja kilica viska, sve cemo to istopiti nakon poroda aBd, samo dojenje i eto linije ;-)
ametist, ne mora da znaci.... neke zene "buknu" odmah na startu, a neke u zadnjem trimestru, sto ja za sebe ocekujem, jer sam pocela sve da metem :-) a i ako bude koja kilica viska, sve cemo to istopiti nakon poroda aBd, samo dojenje i eto linije ;-)
nazalost, ne mora znaciti, ja sam u prosloj trudnoci imala pred porod samo 12 kg viska, kada sam rodila odmah sve otislo, imala isto kila kao prije trudnoce, da bih tokom dojenja nabacila 4-5kg a dojila sam 14 mjeseci
Utjesne rijeci, daj boze da bude tako al nazalost i ja kao i teacher mislim da kod mene to nece biti slucaj. Proslu trudnocu sam dobila 11 kg, poslije poroda imalla 6 kg viska, dojila 6 mjeseci, izgubila tih 6 +3, da bih na proslavi prvog rođendana imala tacno 7 kg vise u odnosu na tezinu prije trudnoce.
20 sedmcia + 4, 5 dana ... prvo sam smrsala dvije kg pa se udebljala te dvije i evo sad za mjesec ipo skoro 4 kg gore .. ne znam ni ja kako..... a stomak mi je sad ko s dz kad sam bila trudna u osmom mjesecu. prosli put sam se u drugom tromjesecju najvise debljala po 3-4 kg po mjesecu pa s enadam da je iovo sad tako i da nece ici i vise. Sta cu ne jedem nesto sad kolicinski puno al imam potrebu da cesce nesto pojedem pomalo i ne mogu protic toga. Prosli put se udebljala ukupno 15 kg na porodu nije puno otislo al sam za 6 mjeseci bila na skoro istoj kilazi kao sto sam i zatrudnila iako sam dojila samo 2 mjeseca. Al sva strka oko bebe i nisam nekako stigla puno d amislim na sebe jos uvijek u pokretu. Pa s etjesim sad da ce opet otici sto uopste ne mora da znaci. Nekad mi bas bude krivo kad vidim da se debljam i kontam necu se vlajda razvaliti ono pravo sto mrzim .. onda ma vala briga me .. trudna sam svasta me spopalo necu jos i zbog toga unaprijed da se sekiram
Čitam ove vaše komentare tipa "20sed.+4 kg a joj majko moja debela sam"-dajem samo primjer.
Drage moje trudnice pa niste vi manekenke pa da držite tu nekakve dijete i bojite se dobiti više od 10 kg za cijelu trunoću. Normalno ne treba ni pretjerivati i dobijati po 20-25kg i rizikovati dijabetes,masnoću i visok pritisak.ali sve do nekakvih 13-17 kg je podnošljivo(zavisi od uhranjenosti majke prije trudnoće).Nije zdravo ni po dijete a ni po vas držati se nekakvih dijeta samo da bi bile zgodne trudnice i šlang majke čim rodite dijete.Morate znati da se te "nakupljene kilice"dobro dođu u periodu dojenja. Lično poznajem par žena koje su htjele da budu zrodne i fit trudnice pa su rodile djecu ispod 3kg i naravno nisu mogle da doje jer bebe bile isuviše slabašne da doje a i sam kvalitet mlijeka je bio jako slabtj.vodenast. Ja sam se lično u predhodnoj trudnoći udebljala +15(rodila u 37 ned),pa sam "nakupljene kg"a skinula za 40 dana-dojila sam malenu 6 mj.Ispočetka sam imala toliko mlijeka da sam pored redovnih podoja izmuzala dnevno po 1l mlijeka. Zato se nemojte bojati kg,,jer sada vi niste više same same,tu je još jedno malo stvorenje koje treba sve da bi imao normalan rast i razvoj.
Izvinjavam se zbog malo dužeg posta i što sam išla OT ali sam samo htjela skrenuti pažnju budućim majkama da ne prave greške -jer sve će te kilice na kraju spasti u periodu dojenja ili kad prohoda.
Drage moje trudnice pa niste vi manekenke pa da držite tu nekakve dijete i bojite se dobiti više od 10 kg za cijelu trunoću. Normalno ne treba ni pretjerivati i dobijati po 20-25kg i rizikovati dijabetes,masnoću i visok pritisak.ali sve do nekakvih 13-17 kg je podnošljivo(zavisi od uhranjenosti majke prije trudnoće).Nije zdravo ni po dijete a ni po vas držati se nekakvih dijeta samo da bi bile zgodne trudnice i šlang majke čim rodite dijete.Morate znati da se te "nakupljene kilice"dobro dođu u periodu dojenja. Lično poznajem par žena koje su htjele da budu zrodne i fit trudnice pa su rodile djecu ispod 3kg i naravno nisu mogle da doje jer bebe bile isuviše slabašne da doje a i sam kvalitet mlijeka je bio jako slabtj.vodenast. Ja sam se lično u predhodnoj trudnoći udebljala +15(rodila u 37 ned),pa sam "nakupljene kg"a skinula za 40 dana-dojila sam malenu 6 mj.Ispočetka sam imala toliko mlijeka da sam pored redovnih podoja izmuzala dnevno po 1l mlijeka. Zato se nemojte bojati kg,,jer sada vi niste više same same,tu je još jedno malo stvorenje koje treba sve da bi imao normalan rast i razvoj.
Izvinjavam se zbog malo dužeg posta i što sam išla OT ali sam samo htjela skrenuti pažnju budućim majkama da ne prave greške -jer sve će te kilice na kraju spasti u periodu dojenja ili kad prohoda.
kao sto napisah, ja u prosloj trudnoci nisam nista viska kila zadrzala nakon poroda ali sam zato otkom dojenja dobila cak 5! od tih 5 sam jedva 2 skinula nakon nekih godinu i po nakon poroda, i to zahvaljujucic aerobiku-zumbi 2 puta sedmicno u prosjeku i kretanju, nisam bila nikad tip za dijeta, ni sad se ne mogu suzdrzati niti to namjeravam, ali me doktorica zabrinula jer je rekla da je 3.5kg koje sam dobila za mjesec dana puno i da moram paziti ubuduce, a valjda dr najbolje zna kako to ide ja sam u prosloj trudnoci dobivala maximalno 2 kg mjesecno, s tim sto sam u prvih 5 mjeseca izgubila 4-5 kg, tako da sam na kraju pred porod imala samo 12-13 vise nego prije trudnoce. a tada sam nenormalno povracala i nisam imala apetita, uz to sam zadnje mjesece trudnoce provela ljeti pa samim tim sam se vise kretala i manje jela, a sad me strah da cu dobiti najmanje 20kg jer mi se otvorio apetit, manje se krecem a ide zima poucena proslim vlastitim iskustvom, ne racunam da cu tako lako skinuti kile nakon poroda, pa da mi je da sto manje dobijem sada tokom trudnoce.da dodam da je moja beba imala 3.2 kg, znaci sasvim prosjecna beba koja je fino dojila i napredovala bez obzira sto ja u trudnoci nisam nista jela i sto sam bila relativno"mrsava"trudnica
< Poruku je uredio teacher75 -- 21.10.2011 19:19:36 >
Očito si me pogrešno shvatila jer mi nije bila namjera da uvrijedim lično tebe ili bilo koju drugu forumašicu.I ja sam takođe trudna po drugi put(jako rizična trudnoća)i moram da strogo mirujem. Ovo su moje riječi;
Normalno ne treba ni pretjerivati i dobijati po 20-25kg i rizikovati dijabetes,masnoću i visok pritisak.ali sve do nekakvih 13-17 kg je podnošljivo(zavisi od uhranjenosti majke prije trudnoće).Nije zdravo ni po dijete a ni po vas držati se nekakvih dijeta samo da bi bile zgodne trudnice i šlang majke čim rodite dijete.Morate znati da se te "nakupljene kilice"dobro dođu u periodu dojenja.
Htjela sam samo skrenuti pažnju budućim majkama da par kg viška u trudnoći bije toliko strašno. Žao mi ako sam slučajno nekog uvrijedila jer mi to stvarno nije bila namjera.
ma nisam skontala to ko uvredu nego samo navodim svoj primjer, ja se samo bojim da cu dobiti vise od tih 17kg, buduci da jedem nezdravo i jedino za sta imam apetita u ovoj trudnoci je tjestenina i slatko, nista drugo ne jedem, povrce mi se gadi, varivo pogotovo a od voca imam kiselinu, nekidan pojela 2-3 mandarine i sve ispovracala pa se bojim ako ovako nastavim da cu imati preko 20 a onda ne znam kako skinuti poslije jer definitivno nisam karakter za dijete, nema sanse ja da odolim kad mi zijevne g -gladne oci
< Poruku je uredio teacher75 -- 21.10.2011 19:47:24 >
a ovaj mjesec me zeznula i bolnica jer sam s malom gore lezala 2 sedmice, nisam se kretala a pila puno sokova kupovnih (sami secer) koje inace ne pijem cesto i od nervoze i sekiracije stalno nesto jela
Ja sam u trudnoci dobila 23 kg, i ne znam kako to da vratim prvo mi kazu dok dojim da cu smrsati, ali nista ne spada, pa mi kazu kad pocnem opet dobivati tad ce poceti mrsanje... pocela dobivati ali nista
20.sedmica, bila sam smrsala 5 kg, pa ih sve vratila i dobila jos 3-4. tako da sada imam 3-4 viska moram malo usporiti jer cu biti ko tenk ako ovako nastavim
draga teachet 75 nemoj da se sikiras od sikiracije i razmisljanja ce ti se samo jos vise otvoriti apetit!!! a sto se tice dobevinih kg u trudnoci da te malo utjesim ja sam uspjela skinuti a dobila sam 26,5 kg ostala trudna sa 56a na porod otisla sa 82,5 i evo sada nakon dvije godine imam 57-58 kako kad a ti kilazu imam vec od proslog ljeta!!!!!!!!!!!!!!
evo 19 sedmica i +7 kg A od toga sam preko vikenda dobila 1 kg kad sam sva napuhala, pa se sve tjesim da je od vode jer do prije 2 dana sam regularno nosila prstenje, a danas mi ne moze ni ono prstenje koje mi je prije trudnoce bilo veliko... Znaci do kraja trudnoce imam jos toliko fore, a sta mu ja mogu, stvarno se ne prezderavam, al tempo debljanja je bas ubrzan i stvarno je sve u stomaku koji je veeeliki, pa se tjesim da bebac ima komociju da pliva kako zeli :):))