Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
+13 i dobili smo pohvale od dr, a kako jedemo ovih dana ne gine nam još koja kg do kraja
Za ovu trudnoću ja se odjavljujem
Konačna kilaža je bila +15 a evo sedam dana poslije poroda imam 17kg . manje. Sreća moja pa je sve na bebe otišlo
ja sam u 19-om tjednu trudnoce udebljala sam se vec 6 kg ne znam koliko je to dobro..ali jednostavno kile same idu gore i volim jesti i ne mogu si pomoci..
ne sekiraj se, samo gledaj da jedes zdravo i koliko mozes umjereno
ima nas i bucmastih ovdje samo se vecina buca ne javlja na ovu temu, jedino ja, ja sam evo 27. sedmica i u plusu sam 10kg mozda i kilu vise, ovo je od zadnjeg vaganja....tako da je i to ok SVE DOK TI JE PRITISAK OK,beba lijepo napreduje(sto je najbitnije) a kilice ce spasti....vidis kako zenice izgube po 15kg poslije poroda a kamoli jos period dojenja
Silverko to je ispravan metod jer na svakim kalkulatorima te pita za kilazu u momentu prije spoznaje trudnoce. i ja sam smrsala 2-3 kg u prvim mjesecima ali to ne pikam, tako i moja dr isto tvoj metod je pravi metod
Silverko to je ispravan metod jer na svakim kalkulatorima te pita za kilazu u momentu prije spoznaje trudnoce. i ja sam smrsala 2-3 kg u prvim mjesecima ali to ne pikam, tako i moja dr isto tvoj metod je pravi metod
ja sam u 19-om tjednu trudnoce udebljala sam se vec 6 kg ne znam koliko je to dobro..ali jednostavno kile same idu gore i volim jesti i ne mogu si pomoci..
sve isto
s tim sto sam bas bila zgodnica prije trudnoće, mislim da nije velika promjena..kazu mi da sam se "zaokružila u licu", ali dr kaže da pazim, jer ima još sedmica ..a ovo boldirano..istttoooooooooo
zadnju sedmicu se trudim
< Poruku je uredio gerberka -- 15.9.2011 15:08:35 >
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
Ja mislim da je svaka trudnoća individualna i da svaki porod je drugačiji...Sa prvim djetetom(dječak) bila sam ko tenk, nagurala 18 kg i bila puna vode, sva se izobličila, natektnute noge , japanke br42 nosila, ma užas.Porodila se u oktobru , spalo na porodu 8 kg i 10 sam nosila zajedno sa sobom narednih 10 mj, što znači da ni grama nisam spala, još sam dojila bebicu godinu, znači svi su me dovodili u zabludu da ću se " istopiti " za pola godine.Tek sam malo počela ispuhivati pred povrtaka na posao nakon godinu i nikad nisam vratila svoju kg pred porod, tako da se mnoge ne zavaravaju, nisam jela ništa puno nego inače i nisam izgubila kg. Sad sam trudna 8 mj (djevojčica) (32 +4), i upola manja nego sa prvom trudnoćom, sad mi je termin početkom novembra, nisam dobila svega 8-9 kg, nisu mi nateknute noge kao u prvoj, mogu čak i u štiklama da hodam ha ha da nije stomaka!!!! e sad ćemo vidjeti kako i hoće li kile spadati kao što se priča, budu li, javljam se da se pohvalim i pridružim u klub mama koje su brzo skinule kg poslije poroda.Inače sam jako aktivna, hodam ,krečem se, radim ...i uvijek sam bila okretna i u pokretu, ali kile su stajale. Sve je to individualno...
Đenifer sve je individualno i dobivanje kg i mrsanje. Npr neko ne jede puno al je skloniji debljanju, neko ima potrebu da jede jer ima posljedice ako smanji kolicinu hrane i jacu hranu (kao ja npr) imam hipoglikemiju(2 nalaza pokazala) ako ne jedem slatko i hljeb i nesvjesticu...
al neko je nizak i njegovih 5-6kg je kao nekome 10kg, sve je to individualno, isto tako ne treba se sad praviti takmicenje ko ce manje dobiti jer imam zenica kojima se svidja kako ja otvoreno pisem koliko sam dobila i salju mi pp da im je stanje isto al valjda se ne smiju javiti
jesam li ja spomenula da se obavezno vagam ujutro cim ustanem. ne popijem ni casu vode prije vaganja da se malo zavaram
za sada je na punih osam mjeseci 11kg. bilo bi i manje da nisam za bajram a i poslije pocela jesti sve zivo. kao izbjegavam baklavu a ovamo jedem druge kolace :) mene je strah sad dobitka tezine zbog vode u devetom mjesecu. to mi se desilo u prvoj trudnoci. al i to se brzo ispiski poslije poroda