Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
30. sedmica i + 19 kg. Ali super se osjecam. Jeste da se malo vise gegam kad hodam, ali dobro je. Puno mi je otislo u stomak. Svi misle da mi je vec termin za porod a meni jos 2,5 mjeseca ostalo.
23 sedmice i vec 7kg u plusu... Doduse, uz Arsenal-Barcelonu su se jele palacinke, ja 4 komada u narednom periodu moram pripaziti definitivno. Svecano si obecajem
dobro vam jutro ja sam u prvojh trudnoći prije 7 godina dobila bila ukupno 13 kg ali pošto je beba bila 5 kg nije to bilo ni tako mnogo ;) sad sam trudna 11+2 i dobila sam nekih 2 kg budući da mnogo povraćam i da mi ej muka od svega mislim da ni ovaj put neće biti mnogo debljanja :) inače sadjedem mnogo zdravije nego prošli put čuvajte se i budite mi lijepe i zdrave i
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede. Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.
Dijana30, pocnes dobivati odmah ako se ne pazis. Ja sam recimo u prvih 20 sedmica dobila 10 kg sto je bilo potpuno nepotrebno. Ja sam jela kao i prije, a morala sam mirovati, a prije sam trenirala barem tri puta sedmicno. Dakle,budi pametna i pazi se. Jako je bitno da jedes zdravo. Za vecericu napravi sebi supicu domacu od raznog povrca i to jedi. Sve skupa idealno se udebljati izmedju 11 i 16 kg, a pred kraj se stvarno dosta debljas, zato pazi na pocetku, jer prvih 5 mjeseci se ne bi trebala udebljati puno uopste.
ja se i ne pazim ali i ne dobivam na tezini jos sto me malo i brine, nemam mucnima, ne povracam, ali dobila sam tek nekih 800grama na tezini... vidjecu sta ce mi reci dr. na narednoj kontroli...
Ja sam sad u 28 sedmici i imam trenutno 56 kg...Ko me zna od prije - zna da sam dobila već 11 kg,( i to 8 u prva tri mjeseca)a tek sam ušla u sedmi ... Ja sam doduše imala 45 kg prije trudnoće pa se za sad na meni ništa ne vidi ali kako sam krenula...naguraću ja do 30 kg najmanje do poroda :( Nema veze,samo nek su nam dobro
Još uvijek sam u ranoj trudnoći, 12+2, ali ni grama se nisam udebljala. Sa 70kg zatrudnila i toliko i sad imam. Ne pazim se uopšte i užasno puno jedem. Pola kile pite je ništa za mene al isto tako užasno puno povraćam!!! Ja se nadam da će jednog dana hrana počet ostajat u meni , makar da mi se obrazi zaobliče
ja sam se udebljala 23kg za tu 41 sedmicu ne znam sta mi bi jer stvarno prije trudnoce nisam bila neka velika izjelica (zene drage, oni multivitamini stvarno otvaraju apetit). valjda me je zeznulo i to sto sam vecinu vremena u trudnoci bila na strogom mirovanju. nakon poroda kuci sam dosla sa 9 kg manje, sedmicu nakon toga otislo je jos 2kg a sada (4 mjeseca poslije) imam jos samo 3 kg da skinem . samo sam se odrekla slatkisa i jela kao i prije trudnoce. meni je problem sad sto sam sva mlitava. ma katastrofa! dok sam lezala opustilo mi se i ono malo misica sto sam imala setnja je setnja ali nema nista bez ozbiljnog znojenja u fitnes centru...
Ja sam u 26 nedelji trudnoce i ugojila sam se oko 11kg i jaaaaaaaaaaaaaako sam tuzna zbog toga, mislim da je to bas puno...
jos si mozes pomoci :) meni je doktor znao zabraniti da jedem bilo sta masno ili slatko (ukljucujuci voce) i tih nekoliko sedmica sam stvarno drzala tezinu pod kontrolom. jednostavno sam jela puno povrca i hranu kuhanu ili pecenu na malo masnoce. hljeb ionako ne volim.
iako dosta sklona debljanju,dobila sam 12 kila!imala sam srece sto me uhvatilo ljeto,voca koje obozavam u izobilju,setnjice...
30 sedmica, udebljala sam se 6 kg,ali imala sam zaliha od prošle trudnoće, zatrudnila sada sa 72kg, a sada imam 78. Jedem normalno, trudim se da ne jedem kolače, slatko i puno kaloričnu hranu. Poslije prve trudnoće nisam mogla baš tako lako vratiti stare kilograme (ostalo još 6 kg viška) i loše sam se osjećala, tako da sada vodim računa o tome. Ipak najbitnije je da nam djeca budu zdrava, a kilograme ćemo nekako istopiti.
Drage cure tek sam u 10 sedmici a vec sam se udebljala 2,5 kg..stomak mi se već primjeti pa ne znam jeli to od debljine ili od trudnoće imam 62 kg tako da sam pravo zabrinuta ..ako se nastavim debljat ovim tempom imat cu 100 kila.