Anoniman -> RE: LJubomora na supruga? (14.1.2010 13:39:06)
|
Kad bismo razmišljale kakvih sve žena ima osim nas, pa sve bismo bile polulude. Šta me briga! Ja dijelim život sa njim. Previše sam umišljena da bi nešto drugo umišljala, možda je to greška, ali meni je lijepo, mozak mi rahat. Rekla sam mu na početku, ovo što si ti dosada vidio to je samo prividna slika žena, ja sam prava žena koja je sad uz tebe u svim svojim izdanjima. Kad se probudiš pokraj mene čupave, i izađeš na ulicu punu žena skockanih, ne misli ništa već imaj na umu da su i one iste kad se probude bez opreme, zamazane i nikakve. A pitanje je možeš li ispod te fasade naći ono što mi imamo? I znam da me ne voli radi mog tijela ili očiju već radi stava. Treba prvo biti zadovoljan sobom da bi drugi bili. Nisam klaun svome mužu, ali nisam ni strašilo, držim do sebe iz nekog stečenog osjećaja za estetiku. Oboje znamo nepristrasno i objektivno komentarisati nečiji izgled, ponašanje i sl. i ne vidim problem u tome. Zovu ga raznorazne i privatno i poslovno, kao i mene kolege s faxa, prijatelji, komšije... Ako će se nešto desiti-neće sigurno preko telefona, tako da ni ja tu ne mogu ništa. Ako vjeruješ u njegov karakter opusti se! A misice, ja bih se uvrijedila da mi kaže da sam "fina"! Pa nisam ja tetka da budem fina.
|
|
|
|