Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 29.10.2009 0:30:57
Suzana
IZVORNA PORUKA: ivana st
Para mi uši kad se koristi u govoru puno poštapalica poput,ovaj,onaj,ovoga,ono...Često čujem kako se djeca goje umjesto odgajaju, pa netko na nekog liči umjesto sliči.A najbolje izvale su mi pečeni prijatelji naravno cura je mislila ne novopečene,a ta ista je izjavila kako je nekima obrazovanje bitno samo kako bi bili mr.dr.sr. .
Draga, kod nas u Bosni se kaze da neko lici na nekog.
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 29.10.2009 9:41:12
/MMK/
Za Tz ne znam u Zenici je džoger i nije zezancija. A kaže neko jel" se s njim može džogirati. Ja ne znam engleski toliko dobro da bih znala korjen i etimologiju riječi džogirati, ali ako npr. predstavlja neko pomjeranje ( micanje) to je ono što i džoger čini- meni skroz logično. Da čujemo za zoger??
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 29.10.2009 11:05:47
Suzana
IZVORNA PORUKA: /MMK/
Za Tz ne znam u Zenici je džoger i nije zezancija. A kaže neko jel" se s njim može džogirati. Ja ne znam engleski toliko dobro da bih znala korjen i etimologiju riječi džogirati, ali ako npr. predstavlja neko pomjeranje ( micanje) to je ono što i džoger čini- meni skroz logično. - Ima smisla, ima... Da čujemo za zoger??
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 30.10.2009 13:28:46
Suzana
IZVORNA PORUKA: Romali
Suzi, hajde pohiti,nastavila sam na vodu za kafu!
Je li vi kuhate ili pečete kafu? Mi kuhamo ,a čujem često- ispekla sam nam kafu
Eto me! Ja kuham. Mislim da "ispekla" koriste starije nane npr. to je čini mi se neki starinski izraz. Jutros kad sam ti pisala onaj mail imala sam jednu riječ za ovu temu, al' sad ne mogu da je se sjetim da me ubiješ.
< Poruku je uredio Suzana -- 30.10.2009 13:29:40 >
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 30.10.2009 13:36:30
hanabanana
Meni je pristavi super asocijacija na stare nene iz majkinog komšiluka. Moja prijateljice i ja smo to zadržale, pa znamo smo poslati poruku jedna drugoj: Pristavi, eto me...
Meni je to super riječ jer me asocira na divne dane djetinjstva.
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 30.10.2009 14:04:02
Suzana
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Meni je pristavi super asocijacija na stare nene iz majkinog komšiluka. Moja prijateljice i ja smo to zadržale, pa znamo smo poslati poruku jedna drugoj: Pristavi, eto me...
Meni je to super riječ jer me asocira na divne dane djetinjstva.
Mislim da moj post nisi razumjela najbolje. Pristavila je sasma ispravno, slažem se - skoro svako jutro napišem kolegici u sms-u "pristavi nam" iako je ne pristavlja, nego naručimo espresso kod konobara. Ja sam mislila na nastavila. Ne vjerujem HB da prijateljici pošalješ poruku pa napišeš "nastavi nam jednu".