Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 28.10.2009 16:56:31
elkina_mala
zeMske moje izbaciste me iz takta hehehehhe,ofaj,ja cjeli zivot govorim dzoger:s...iz okolice ZV sam a zaova kaze da se u TZ tako govori:s meni nije bas KUL da kazem zoger hahahahha shalim se ofaj,ma dzoger baaaaaa
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 28.10.2009 16:57:19
emma.L
Ja sam pravo 'tužna' kad čujem masu mojih prijatelja ovdje kako kažu npr. 'šta ćeš s njega' umjesto 'šta ćeš s tim/s njim'. Npr. nedavno ja govorim da zovnemo neku veselu djecu od 15/16 godina što su vikali i veselili se na ulici ispod vikendice gdje smo bili, a meni kolegica kaže 'pa šta ćeš s njih'- eto ne znam shvatate li, ali to je jedan od primjera. Ili recimo pira- pire krompir. Ili 'odvuko sam mamu do trgovine'- pa nisi je valjda vukao, zaboga!? A to gonja-ganja. Mi u Mo kažemo gOnjati, a MM mi je objasnio da će mi se smijati (na ovakvim forumima ) ako nastavim ovdje tako govoriti. Dole koliko znam gAnjati je 'seljački'. I neki dan čujem ženu kako kaže 3 puta zaredom 'u tregerama' .
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 28.10.2009 16:59:31
Nunichi
IZVORNA PORUKA: elkina_mala
zeMske moje izbaciste me iz takta hehehehhe,ofaj,ja cjeli zivot govorim dzoger:s...iz okolice ZV sam a zaova kaze da se u TZ tako govori:s meni nije bas KUL da kazem zoger hahahahha shalim se ofaj,ma dzoger baaaaaa
Boga mi u Tz je zoger-zoger. A dzoger je cista zezancija, poput sako-sakao i slicno.
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 28.10.2009 17:00:08
Suzana
IZVORNA PORUKA: emma.L
A to gonja-ganja. Mi u Mo kažemo gOnjati, a MM mi je objasnio da će mi se smijati (na ovakvim forumima ) ako nastavim ovdje tako govoriti. Dole koliko znam gAnjati je 'seljački'.
Baš se nasmijah emma.L! Romali haveru moj, ja prihvatam tvoje GONJATI (iako mi još nijesi napisala u mailu) i ne mislim da si seljoberka hahahah. Sorry cure na OT. Ali neka se malo zezamo na ovoj temi.
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 28.10.2009 17:02:28
tea lana
A to gonja-ganja. Mi u Mo kažemo gOnjati, a MM mi je objasnio da će mi se smijati (na ovakvim forumima ) ako nastavim ovdje tako govoriti. Dole koliko znam gAnjati je 'seljački'
u Sa je obrnuto gonjati je neispravno i gramaticki koliko znam,a mozda i grijesim jer je mene godine kostao ispit iz bosanskog jezika kad sam profesoru rekla da pijem kafu.Oborio me.A prije toga sam polozila sve sto me pitao. vezano za ispit.Ovo me je s vrata vratio da me eto onako priupita,sta pijem kad izadjem sa drustvom.Tad sam se naucila da na to kazem Fantu.
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 28.10.2009 17:19:12
acudesa
IZVORNA PORUKA: tea lana
A to gonja-ganja. Mi u Mo kažemo gOnjati, a MM mi je objasnio da će mi se smijati (na ovakvim forumima ) ako nastavim ovdje tako govoriti. Dole koliko znam gAnjati je 'seljački'
u Sa je obrnuto gonjati je neispravno i gramaticki koliko znam,a mozda i grijesim jer je mene godine kostao ispit iz bosanskog jezika kad sam profesoru rekla da pijem kafu.Oborio me.A prije toga sam polozila sve sto me pitao. vezano za ispit.Ovo me je s vrata vratio da me eto onako priupita,sta pijem kad izadjem sa drustvom.Tad sam se naucila da na to kazem Fantu.
a, ja ovo ne razumijem? zašto?
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 28.10.2009 17:35:05
ivana st
Para mi uši kad se koristi u govoru puno poštapalica poput,ovaj,onaj,ovoga,ono...Često čujem kako se djeca goje umjesto odgajaju, pa netko na nekog liči umjesto sliči.A najbolje izvale su mi pečeni prijatelji naravno cura je mislila ne novopečene,a ta ista je izjavila kako je nekima obrazovanje bitno samo kako bi bili mr.dr.sr. .
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 28.10.2009 17:55:26
Romali
IZVORNA PORUKA: Suzana
Romali haveru moj, ja prihvatam tvoje GONJATI (iako mi još nijesi napisala u mailu) i ne mislim da si seljoberka hahahah. Sorry cure na OT. Ali neka se malo zezamo na ovoj temi.
Gonjam ja tebe već danima na fb, ali nikako da se 'upratimo'. E ovaj izraz baš volim! I mi u Mo.igramo žmure,a ne žmire
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 28.10.2009 19:18:20
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Romali
IZVORNA PORUKA: Suzana
Romali haveru moj, ja prihvatam tvoje GONJATI (iako mi još nijesi napisala u mailu) i ne mislim da si seljoberka hahahah. Sorry cure na OT. Ali neka se malo zezamo na ovoj temi.
Gonjam ja tebe već danima na fb, ali nikako da se 'upratimo'. E ovaj izraz baš volim! I mi u Mo.igramo žmure,a ne žmire