Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 21.10.2009 11:29:40
reallove
IZVORNA PORUKA: pahuljica farah
IZVORNA PORUKA: reallove
ja ostajem na fildzanu
I ja sam, findzan mi je nekako...hm...bezz Ali eto da znamo da je ispravno!
a jesi li pimjetila kako kada izgovoris na arapskom nije tako bezz..a ima puno rijeci arapskog koje se koriste i kod nas samo nasi ljudi to malo"otegnu "pa izgleda bezz npr.. furen(kod nas stare zene kazu FURINA )pecnica tundzera(po nasem TENDZERA)serpa itd..
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 21.10.2009 11:36:48
salmy
IZVORNA PORUKA: maida_sa
Neznam da li je napisano ako nije evo jedan od mene Gonja-Ganjala kad se vade dokumenta
Ma mi smo narod super dusa nam izmijeniti neku rijec,slovo ili dodati nesto svoje Recimo avtobus, frejzbuk ( moja komsinica tako kaze) da me ne bi acudesa ispravljala.
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 27.10.2009 22:08:11
acudesa
IZVORNA PORUKA: salmy
IZVORNA PORUKA: maida_sa
Neznam da li je napisano ako nije evo jedan od mene Gonja-Ganjala kad se vade dokumenta
Ma mi smo narod super dusa nam izmijeniti neku rijec,slovo ili dodati nesto svoje Recimo avtobus, frejzbuk ( moja komsinica tako kaze) da me ne bi acudesa ispravljala.
kad se vratiš na forum fasovat ćeš za stalno prozivanje
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 28.10.2009 14:37:23
SelmaK
Suzana, karakteristicno je za određena podrucja istocne Bosne, naročito ruralna,ali i šire Znači ne za cijelu Istočnu Bosnu! Ja sam iz Istočne Bosne porijeklom, pa znam da se u kod nas nikada nisu izgovarale tako navedene rijeci! Mada i meni iskreno paraju usi!
Tu bih mogla ubaciti takodjer rijec televizija, koja mi strasno zvuci kada je tako izgovara neko!
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 28.10.2009 15:03:22
Suzana
IZVORNA PORUKA: SelmaK
Suzana, karakteristicno je za određena podrucja istocne Bosne, naročito ruralna,ali i šire Znači ne za cijelu Istočnu Bosnu! Ja sam iz Istočne Bosne porijeklom, pa znam da se u kod nas nikada nisu izgovarale tako navedene rijeci! Mada i meni iskreno paraju usi!
Tu bih mogla ubaciti takodjer rijec televizija, koja mi strasno zvuci kada je tako izgovara neko!
Selma bona, znam odakle si, "nijesam" te mislila uvrijediti, i moji nose porijeklo iz istočne Bosne, PEACE! I ja sam mislila na ruralnu polulaciju koje ima i u srcu Sarajeva, džaba što su rođeni tuJ!
PS: I sa ovim NIJESAM ne mislim nikoga vrijeđati, meni to simpa, a potpuno je ispravno i književno ako ćemo već o tome.
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 28.10.2009 15:25:18
/MMK/
Najupečatljivije su mi tuj him zaključila ( nije ocjene, nego vrata) sjedem, uz napomenu da se radi o osobama sa VSS
Kod neke nene mi uopšte ne smeta, kada tako govori, ali neko od 25 god. Kada smo već kod regija ( pala- upala), možemo i o džoger - zoger. Ja čitav život govorim džoger. Ima nas sa raznih strana, tako da bi te raznolikosti trebale predstavljati bogatstvo, dok su u nekim granicama.
Ovo gore je bilo kod verbalne komunikacije, a kod pisane, nisam bolesna za gramatikom, mislim da znam pogriješiti ( ovo dajem komentar na anketu), ali da neko ne konta Da li Ja bih Odmah Najljepše
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 28.10.2009 15:25:51
hanabanana
IZVORNA PORUKA: w.pooh
SVIJU je neispravno i ne pojavljuje se u gramatici..naravno da će se reči pozdravi sve ili misliš li na njih sve a ne sviju to sviju nam je došlo sa određenom populacijom
Sviju je itekako gramatički ispravno.
To je genitiv množine za neodređenu zamjenicu sav. ( množina svi )
Ili... nominativ: svi genitiv: svih, sviju dativ: svim ( svima )......
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 28.10.2009 16:21:07
D_K
IZVORNA PORUKA: sanjica
pčela -čvela frekvencija- prekvencija
Ne dirajte mi čvele.. Ja sam prvo mislila da se raja zeza sa čvelama pa mi se svidjelo i sada kad god trebam reći pčela ja izvrnem u čvela i bas mi se svidja :))
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 28.10.2009 16:42:37
elkina_mala
IZVORNA PORUKA: /MMK/
Najupečatljivije su mi tuj him zaključila ( nije ocjene, nego vrata) sjedem, uz napomenu da se radi o osobama sa VSS
Kod neke nene mi uopšte ne smeta, kada tako govori, ali neko od 25 god. Kada smo već kod regija ( pala- upala), možemo i o džoger - zoger. Ja čitav život govorim džoger. Ima nas sa raznih strana, tako da bi te raznolikosti trebale predstavljati bogatstvo, dok su u nekim granicama.
Ovo gore je bilo kod verbalne komunikacije, a kod pisane, nisam bolesna za gramatikom, mislim da znam pogriješiti ( ovo dajem komentar na anketu), ali da neko ne konta Da li Ja bih Odmah Najljepše
AUUU,ja se bila tek udala,i pitam zaovu pred nekim "konama" gdje je dzoger,kad ona mene zeMska napade,kao sto se ja sramotim,pa rekoh zasto bona sta ti je?kaze ovde nitko negovori dzoger nego ZOGER ,ja zabezeknula se...