|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
13.5.2012 18:06:43   
azra I ADI
Moj je sa nepunu godinu imao upalu pluća, tura je bila i smirila se dan-dva,a onda kašalj-nije uvlačio jezika cijelu noć, ujutro opet dr.-snime mu pluća i kažu da je jednostrana upala, srećom liječili smo kod kuće.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1476
   [Obrisana poruka]
13.5.2012 18:31:45   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu azra I ADI)
  Neposredna veza do poruke: 1477
13.5.2012 18:38:49   
bebacha
nazalost moze al nadam se da nije upala pluca
Alenu se uvijek cuje to skripanje u plucima i kod obice jace prehlade

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1478
13.5.2012 19:45:16   
henna ze
čula sam se sa niki..N opet ima 39 temperaturu..vodila ju je doktoru ali su došli 20 do 3..radno vrijeme do 3 i vratili ih možete misliti :(((((

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1479
13.5.2012 21:33:31   
niki83
Evo nas..
Bili smo u hitnoj, evo veceras..Slusala dr. pluca, kaze nije nista alarmantno..ona nista ne cuje..
Grlo je opet malo crveno..kao i prosle sedmice kad god su je pogledaliuser posted image ..
Problem je sad ta temperatura i kasalj..pa da skidamo veceras nju i za kasalj Bisolvon kapi nam dala..
Ujutro opet pedijatru da se javimo..
A nalazi su bili poviseni leukociti i sedimentacija..a CRP bio 26,6 u utorak..eto tako..
Odoh joj opet mjeriti turu, hvala vam svima na savjetima i podrsci!user posted image

N&N

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 1480
13.5.2012 21:38:00   
reallove
Bas mi je zao mila,da ozdravi sto prije aBd,hvala Bogu pa nisu pluca

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1481
13.5.2012 21:47:45   
niki83
Ma nadam se da nisu stvarno..i da cemo se brzo oporaviti, jer evo desetu noc (s malim pauzama) se s turom borimo, vise nam je na vrh glave..user posted image
Nego svratih opet da pitam bebachu nesto..
Znam da si nekad spominjala puter i med da dajes djecici..Zasto je to dobro? Ja dobila nekog domaceg putera..pa mi naumpade mozda ga mogu iskoristiti sad za N!?! Hvala

N&N

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1482
13.5.2012 21:49:54   
Lady26
Niki, puter i med je za izbacivanje slajma, za iskasljavanje...
1:1, znaci kasika meda i kasika smeksanog puter, promijesas i dati djetetu..

Nadam se da ce curica biti bolje, bas se mucite user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1483
   [Obrisana poruka]
13.5.2012 21:51:07   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu henna ze)
  Neposredna veza do poruke: 1484
13.5.2012 21:52:37   
bebacha
evo Lady ti odgovorila
nemoj da te prepadam al Alena su tako vukli danima,temp,kasalj a nista se ne cuje na plucima.na kraju kad sam insistirala snimanje pluca pokazalo se jaka upala na oba plucna krila.
nadam se da to nije kod vas slucaj al et budi oprezna

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1485
13.5.2012 21:59:36   
hatepsut
IZVORNA PORUKA: niki83

Evo nas..
Bili smo u hitnoj, evo veceras..Slusala dr. pluca, kaze nije nista alarmantno..ona nista ne cuje..
Grlo je opet malo crveno..kao i prosle sedmice kad god su je pogledaliuser posted image ..
Problem je sad ta temperatura i kasalj..pa da skidamo veceras nju i za kasalj Bisolvon kapi nam dala..
Ujutro opet pedijatru da se javimo..
A nalazi su bili poviseni leukociti i sedimentacija..a CRP bio 26,6 u utorak..eto tako..
Odoh joj opet mjeriti turu, hvala vam svima na savjetima i podrsci!user posted image

A dusica malena...molim te insistiraj sutra da joj snime pluca.nekad se upale jednostavno "ne cuju",znam iz iskustva.a sirupici bi djelovali nevjerovatno da se tako brzo prehladila ili joj izvadite nalaze.

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1486
13.5.2012 22:30:28   
niki83
Hvala vam jos jednom na svemu..sad je trenutno temp. 38,2.. valjda nece biti visoka veceras..Ona spava, a ja je slusam i cujem dok dise da joj skripi negdje..user posted image

N&N

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 1487
13.5.2012 22:44:44   
teacher75

IZVORNA PORUKA: bebacha

evo Lady ti odgovorila
nemoj da te prepadam al Alena su tako vukli danima,temp,kasalj a nista se ne cuje na plucima.na kraju kad sam insistirala snimanje pluca pokazalo se jaka upala na oba plucna krila.
nadam se da to nije kod vas slucaj al et budi oprezna

i ja sam napisala gore da je to i kod nas bio slucaj, nista nisu culi slusalicama a na rentgenu upala na oba krilauser posted image nadam se da nije i kod N.

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1488
14.5.2012 8:31:13   
henna ze
Niki javi se...da vidimo šta kaže dr danas...nadam se da si me poslušala za slikanje pluća..pusa za vas dvije

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1489
14.5.2012 9:10:18   
damma
Sinoc kad sam kupala starijeg djecaka, primijetim mu iza uha ko da je zlijezda otekla. Ne znam jel se to javljalo kod vase djece?
Kontam ga odvest dr, cekat cu sutra, ponedjeljkom su nesnosne guzve.

2004.
2008.

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 1490
14.5.2012 9:12:13   
Lady26
Niki kako je Naima, kako vam je prosla noc?

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 1491
14.5.2012 9:17:00   
mea29
Moja beba ima 7 mjeseci i poceo je da udara desnom rukicom sve sto drzi lijevom, ili da udara siku dok doji. I to samo desnom rukom, da li je neka od mama imala slicna iskustva. Hvala vam na odgovoru unaprijed.

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1492
14.5.2012 9:30:28   
ziki
mea29 normalno za bebe tog uzrasta, vjezba momak motoriku
Za zljezde iza uha ja bih odmah dr odvela jer me strah da nebude ne daj Boze zausaka a djecak. Javice se neka druga mama sa iskustvom

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 1493
14.5.2012 9:30:55   
Malenaoduvijek
mea29
a jeli drzi rukicu inac normalno ili u nekom grcu?

jeli se inace beba ponasa uobicajeno ili trza jos necim ili dali se izvija?

< Poruku je uredio MALA1994 -- 14.5.2012 9:31:46 >

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 1494
14.5.2012 9:33:04   
bebacha
Alen vec duze vrijeme ima uvecanu tu zlijezdu.i ja sam malo googlala i ima dosta slucajeva kod djecaka i to se samo povuce s vremenom

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 1495
14.5.2012 9:57:06   
Nedi

Hvala vam jos jednom na svemu..sad je trenutno temp. 38,2.. valjda nece biti visoka veceras..Ona spava, a ja je slusam i cujem dok dise da joj skripi negdje..user posted image

Želimo vam da sto prije ozdraviteuser posted image

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1496
14.5.2012 10:05:57   
damma

IZVORNA PORUKA: bebacha

Alen vec duze vrijeme ima uvecanu tu zlijezdu.i ja sam malo googlala i ima dosta slucajeva kod djecaka i to se samo povuce s vremenom

Jesil ti njega vodila dr?

2004.
2008.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1497
14.5.2012 11:46:26   
niki83
Evo nas..jutros na pregled, poslije relativno mirne noci, skidanja ture i preznojavanja..Kaze dr. nije dobro!
Moze biti, sumnja na upalu pluca! Presjeklo me u momentu..Nije joj jasno otkud poslije Azomexa opet temperaturauser posted image
Terapija Cefazolin injekcije (sa dexametazonom) 2 puta dnevno i inhalacije Ventolinom isto tako..
Nakon primljene injekcije mm joj se vrati i zatrazi da snimamo pluca..da ne idemo zbunjeni kuci..
Snimimo, i dr.pulmolog kaze jako los snimak jer je plakala i vrtila se, ali ipak bez vidljivih aktivnih patoloskih promjena..
Opet odnesemo pedijatrici nalaz i kaze OK, nastavit cemo s terapijom, a vi stalno pratite dijete, turu i disanje, jer preko noci moze upala biti, ujutro opet na kontrolu!

N&N

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 1498
14.5.2012 11:49:52   
damma

Evo nas..jutros na pregled, poslije relativno mirne noci, skidanja ture i preznojavanja..Kaze dr. nije dobro!
Moze biti, sumnja na upalu pluca! Presjeklo me u momentu..Nije joj jasno otkud poslije Azomexa opet temperaturauser posted image
Terapija Cefazolin injekcije (sa dexametazonom) 2 puta dnevno i inhalacije Ventolinom isto tako..
Nakon primljene injekcije mm joj se vrati i zatrazi da snimamo pluca..da ne idemo zbunjeni kuci..
Snimimo, i dr.pulmolog kaze jako los snimak jer je plakala i vrtila se, ali ipak bez vidljivih aktivnih patoloskih promjena..
Opet odnesemo pedijatrici nalaz i kaze OK, nastavit cemo s terapijom, a vi stalno pratite dijete, turu i disanje, jer preko noci moze upala biti, ujutro opet na kontrolu!

dusa draga, jest nadeverala user posted image
bit ce njoj nakon injekcija bolje, moj mali je isto tako u februaru dobio upalu pluca. prvo mu dala azomex, dijete preko noci gori od ture, sutrada pencilini i odmah mu je bilo bolje.

2004.
2008.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1499
14.5.2012 11:50:18   
Nedi
niki žao mi je maleneuser posted image I mi smo imali upalu pluća bas u tom uzrastu user posted image

Ali te injekcije su dobre i nama su pomogle, važno je da šlajm izbacuje da ne ostane unutra, zna zavarati malo se smiri a ne izbaci se i onda ste opet na pocetku.
Saljemo vam big hug

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *