|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
10.5.2012 10:26:40   
ziki
Najverovatnije da je povrijedila neki kapilar. Mi smo prosle godine sa tim imali problema i kad je bilo bas puno krvi odveli dr i receno nam da je  crna stolica bio bi alarm al ovo samo kapilar. Svakako casecak sledecu stolicu pa ako bude puno krvi odvedi je dr

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1451
10.5.2012 10:32:31   
dinaa
Krv je crvena znaci nije tamna,i krv je samo u toj sluzi,nije je bilo puno nije samo i iskljucivo krv nego umijesana u sluz,neznam sta da mislim,sacekat cu da ponovo kaki pa cu ici dr.ako se ponovi.
Hvala vam puno,ja sam ko na iglama.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1452
10.5.2012 10:35:50   
babina beba
Ako nedaj boze bude ponovo u stolici obavezno tu stolicu ponesi doktoru!

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 1453
10.5.2012 10:38:12   
dinaa
Eh da to sam i mislila i pripremila posudu u koju ce kakiti da bih mogla ponijeti doktoru.

(odgovor članu babina beba)
Neposredna veza do poruke: 1454
10.5.2012 10:42:05   
Semica
dina-slicno se desilo mojoj Sarah prije par dana...njoj ce sada 15-tog 8 punih mjeseci...ali par dana je cesto kakila ( i stolica joj bila poprilicno tvrda)...nakon sto je kakila ja posla prvo da je obrisem maramicama ( pa na pranje)...kada sam pogledala maramicu crvenkast trag na njoj..pregledam joj cmar i vidim da kao da ju je kaka ogrebala ( bas kao ogrebotinicu da ima)...nije se vise ponovilo to pa nisam ni neku frku pravila a bila sam se pravo uplasila...sretno i javljaj kako je malena

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 1455
10.5.2012 10:42:59   
Semica
a je li pila ili jela nesto crveno...mozda nije krv???

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 1456
10.5.2012 10:46:44   
marinčii
ako je svijetla krv pretpostavljam da je to pukao neki kapilar,ali ako se bude ponavljalo odvedi je doktoru bit ćeš mirnija,abd sve će to biti uredu

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 1457
10.5.2012 10:48:22   
dinaa
Nije nista ni jela ni pila crveno,a i nije mi jasno sto cesto kakiuser posted image ma sva sam zbunjena.Pregledala sam i ja njoj guzu nema nikakvih tragova.

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 1458
10.5.2012 10:49:49   
marinčii
IZVORNA PORUKA: dinaa

Nije nista ni jela ni pila crveno,a i nije mi jasno sto cesto kakiuser posted image ma sva sam zbunjena.Pregledala sam i ja njoj guzu nema nikakvih tragova.

pa rekla si da je pila antibiotik možda zato često kaki ,daj joj onaj prolife ako imaš da joj malo regulira probavu

< Poruku je uredio marinčii -- 10.5.2012 10:50:12 >

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 1459
10.5.2012 10:50:18   
Semica

Moja je isto cesto kakila...skoro svaka 2-3h---i to ne proliv nego potvrda stolica...ali sam skuzila da joj je to od mlijeka iz tetrapaka na koje smo presli...izvini-nisam upratila kolika je djevojcica?

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 1460
10.5.2012 10:54:12   
dinaa
Ona ce sad u julu napuniti 5 godina.
Probat cu sa prolife,joj Boze samo da covjek nije miran.
Hvala vam puno,divne steuser posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 1461
10.5.2012 11:02:49   
Semica

Ona ce sad u julu napuniti 5 godina.
Probat cu sa prolife,joj Boze samo da covjek nije miran.
Hvala vam puno,divne steuser posted image

ljubi nasu veliku drugaricu ...i javi kako je :*

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 1462
13.5.2012 12:20:28   
Bebica11
potreban savjet vezan je za dojenje, pogledajte:

http://www.ringeraja.ba/forum/m_119606/mpage_136/key_/tm.htm#1304306

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 1463
13.5.2012 13:48:38   
niki83
Je li moguce da dijete kod upale pluca nema bas visoku temperaturu? Otprilike do 38 stepeni? I ono škripanje u plucima dok dise? Nervoza, slab apetit, itd..user posted image Ja vise ne znam sta mi je sa djetetom, ne znam vise ni sta da mislim..user posted image

N&N

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1464
13.5.2012 13:49:59   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: niki83

Je li moguce da dijete kod upale pluca nema bas visoku temperaturu? Otprilike do 38 stepeni? I ono škripanje u plucima dok dise? Nervoza, slab apetit, itd..user posted image Ja vise ne znam sta mi je sa djetetom, ne znam vise ni sta da mislim..user posted image

pa jesi li bila kod doktora

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1465
13.5.2012 13:51:41   
Hanady RR

u zavisnoti do upale pluća draga moja...
mislim neko može imati upalu pluća uz kosnatanu ''hinjsku'' turu od 37 stepeni...
a neko ima one visoke 39-40...

al jeste li vi išli doktoru...

ovo što ti opisuješ kao temperaturu , škirapnje u plučima, slab apetit, nervoza itd...karakteristike su i brohitisauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1466
13.5.2012 14:12:13   
niki83
Ma cijelu smo sedmicu bile kod doktora..raznih..
Isprimale 7 pencilina, jer je imala jako visoku temperaturu od proslog petka navecer..u meduvremeu radile nalaze urina i krvi..
Pa temp. spala nakon tih boca i presle tri dana na sirup Azomex, isto antibiotik..
Ali ona je tek onda pocela da kaslje, da slini, kise, kao jaka prehlada, ne znam kako bih drugacije opisala..apetit 0 itd.
Jucer bile na kontrole, sirup za iskasljavanje..i od sinoc opet ova dosadna temperatura, dijete nervozno, nece da jede, ne moze se smiriti, tek smo je u 2h sinoc uspavali..ne znam stvarno sta raditi..
Bronhitis!?user posted image

N&N

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1467
13.5.2012 14:37:50   
Hanady RR
što su pokazali nalazi urina i krvi...

povrat temperature nije baš pozitivna nakon azomexa...a prije toga pencilina...
naime jeste radili CRP...
jer izolovana bakterija neka kod vas ili je virus u pitanju...

ako je bakterija, niste primali djelotvorne antibiotike...
ako je irus onda nisu imali ni na što isti djelovati...

ne znam, ne bih se posebno pravila pametna ni igrala doktora la mislim da bi trebal uraditi nalaze konkretnije...
sa virusom ako s eborite sada da znaš što je činiti...
jer me čudi d ankon ovih antibiotika temperatura se vraćauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1468
13.5.2012 14:42:13   
teacher75

Ma cijelu smo sedmicu bile kod doktora..raznih..
Isprimale 7 pencilina, jer je imala jako visoku temperaturu od proslog petka navecer..u meduvremeu radile nalaze urina i krvi..
Pa temp. spala nakon tih boca i presle tri dana na sirup Azomex, isto antibiotik..
Ali ona je tek onda pocela da kaslje, da slini, kise, kao jaka prehlada, ne znam kako bih drugacije opisala..apetit 0 itd.
Jucer bile na kontrole, sirup za iskasljavanje..i od sinoc opet ova dosadna temperatura, dijete nervozno, nece da jede, ne moze se smiriti, tek smo je u 2h sinoc uspavali..ne znam stvarno sta raditi..
Bronhitis!?user posted image

uradite vi ipak rentgen pluca, ima atipicnih upala pluca. kad se samo sjetim kako je lanu hinjski uhvatila i kako joj ni pencilini ni nekoliko antibiotika nije pomagalo...user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1469
13.5.2012 14:42:23   
Skvo RR
Slazem se sa hanady, nije dobro sto se tura vratila.user posted image I ja bi opet kod doktora.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1470
13.5.2012 14:50:07   
hatepsut

Niki,hajte vi teti doktoru ,neka ona nju poslusa i vidi da snimte pluca,neka vas u bolnicu posalje.upala pluca se vrlo lako razvija s tim "hinjskim" temperaturama.Veliki zagrljaj ljepotici N, zelimo joj sto skoriji oporavak user posted image

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1471
13.5.2012 15:31:47   
dinaa

Nazalost moguce je.Mozda je tek pocetak upale pluca kao sto je bio slucaj kod mog sina kad je bio beba od 10mjeseci.Temperatura mu je tada bila od 37.4 do najvise 37.8.
Otidjite vi draga ponovo doktoru pa bolje da kazu da nije nista nego nedaj Boze da predje u upalu pluca.Sretno.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1472
13.5.2012 15:32:01   
azra I ADI
Mene to škripanje podsjeća na bronhitis, brzo doktoru na ponovno preslušavanje..

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1473
13.5.2012 15:54:27   
teacher75

IZVORNA PORUKA: azra I ADI

Mene to škripanje podsjeća na bronhitis, brzo doktoru na ponovno preslušavanje..

napisala je da nema skripanje u plucima, al moze biti upala pluca bez skripanja, ni lana nije skripala kad je imala upalu, a temperatura joj je varirala, nekad visoka a nekad ne, ona cak nije ni kasljala ni slinila, niti je dr cula ista sa slusalicama, samo je rentgen pokazao upalu pluca

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu azra I ADI)
Neposredna veza do poruke: 1474
13.5.2012 16:01:56   
henna ze
Niki dušo hajd pliz samo odzvoni kad budeš kod kuće da se čujemo..pusa za vas dvije moje pahuljice..duša me boli za vama

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *