|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
20.4.2012 15:36:28   
dinaa
rosemom starijem djetetu je jednom bilo tako,osip bezbojan samo se pod rukom mogle tackice osjetiti valjda me kontas o cemu pricam.
Kod njega je bilo od Nivea baby mlijeka kojim sam ga par puta namazala poslije kupanja.
Cim sam ga prestala koristiti povuklo se.
Da nisi i ti dijete mazala cim pa mu izbacilo osip,vise covjek nemoze bit pametan s ovim alergijama i osipima.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 1426
20.4.2012 15:38:26   
bananica

IZVORNA PORUKA: dinaa

rosemom starijem djetetu je jednom bilo tako,osip bezbojan samo se pod rukom mogle tackice osjetiti valjda me kontas o cemu pricam.
Kod njega je bilo od Nivea baby mlijeka kojim sam ga par puta namazala poslije kupanja.
Cim sam ga prestala koristiti povuklo se.
Da nisi i ti dijete mazala cim pa mu izbacilo osip,vise covjek nemoze bit pametan s ovim alergijama i osipima.

to izgleda kao kad se najezis??

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 1427
20.4.2012 15:41:15   
rose 87
jest i kod nas je takav osip vidi se samo na jacem svijetlu ali se osjeti pod rukom,mazala ga niveom poslije kupanja,kremom,user posted image ,dinaa hvala user posted image veceras cemo na kupanje pa ga necu mazati nicim valjda ce proci

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 1428
20.4.2012 15:41:31   
dinaa
user posted image e tako nekakouser posted image

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1429
20.4.2012 15:42:06   
rose 87

IZVORNA PORUKA: bananica

to izgleda kao kad se najezis??

jest tako nekako

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1430
20.4.2012 15:47:17   
sabinos
mi smo isto imali neki osip od tih krema poslije kupanja,ne znam vise ni koja je bila u pitanju zato sad ne koristimo nista.zapravo odavno ne koristimo nista.samo malo sampona u toku kupanja i to je sve...

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1431
20.4.2012 15:50:16   
dinaa

IZVORNA PORUKA: rose 87

jest i kod nas je takav osip vidi se samo na jacem svijetlu ali se osjeti pod rukom,mazala ga niveom poslije kupanja,kremom,user posted image ,dinaa hvala user posted image veceras cemo na kupanje pa ga necu mazati nicim valjda ce proci

probaj da ga ne mazes ni cim poslije kupanja pa vidjeces jel od kremeuser posted image da brzo prodje...

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1432
20.4.2012 15:51:59   
rose 87
hvala vam drage user posted image user posted image probacemo bez kremica nadam se da ce proci user posted image

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 1433
20.4.2012 15:53:17   
DM
Rose ovih dana se pojavio i neki virus-tako sa osipom-bez nekih drugih simptoma(od moje zaove djeca imala i nalazi svi OK-samo taj osip).
Oni su skontali da je to neki virus peta bolest...
Čekaju da nalaz krvi to potvrdi

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1434
26.4.2012 16:16:24   
Mirela_sa
. Molim Vas za savjete, iskustva. za dva dana ce nam biti 40 dana ( Ako BOgda) jucer smo isli na kontrolu sve je uredu dobio kilu, narasto, refleksi dobri, samo kada ga je dr pregledala njemu je zadrhtala brada i nogica. Inace to mu se desava kad se presvlaci ili kad se okupa. kaze ona meni to je tremor i uputi me kod neuropedijatra i nedade nam injekciju. jeli koja od vas imala ovo iskustvo?????? Ko je najbolji neuropedijatar u sarajevu i radi li privatno.. hvala vam punoooo

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1435
26.4.2012 16:32:06   
Malenaoduvijek
mirela

prvo nemoj se prepadati,bolj je biti oprezan nego da se nesto zakomplikuje.

ja ti mogu preporuciti dr Zubcevica koji vodi mog starijeg sina ,on radi i privatno a i na pedijatriji.

imaju jos dvije doktorice i ako zelis ti mozes zakazati na pedijatriji ali ces se gore nacekati .

evo ti mobitel ako zelis zakazati kod zubcevica privatno 062 255 011

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Mirela_sa)
Neposredna veza do poruke: 1436
26.4.2012 16:35:01   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Mirela_sa

. Molim Vas za savjete, iskustva. za dva dana ce nam biti 40 dana ( Ako BOgda) jucer smo isli na kontrolu sve je uredu dobio kilu, narasto, refleksi dobri, samo kada ga je dr pregledala njemu je zadrhtala brada i nogica. Inace to mu se desava kad se presvlaci ili kad se okupa. kaze ona meni to je tremor i uputi me kod neuropedijatra i nedade nam injekciju. jeli koja od vas imala ovo iskustvo?????? Ko je najbolji neuropedijatar u sarajevu i radi li privatno.. hvala vam punoooo

imamo temu...nema puno stranica a ima savjeta...
nemam lično iskustvo...
na temi imaš i određena mišljenja od ktorima i kako doći do kontakta istoga
http://www.ringeraja.ba/forum/m_598690/mpage_2/key_/tm.htm

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1437
26.4.2012 16:36:13   
Malenaoduvijek
i da sad mi kazi koliko je bebi ,jesu li to trzaji rukama kao da se prepao ili sta?
kako drzi glavicu kada ga dizete za rukice,kakve su sake,jeli palac uvucen u saku ?

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 1438
26.4.2012 17:35:46   
Emica_sa
nazovi neuropedijatriju na jezeru,zakazi termin,jedino tako mozes biti sigurna,jer mi sada mozemo nagadati koliko hocemo ali bez strucnog pregleda ne mozes nista znati Sretnouser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 1439
26.4.2012 17:46:51   
teacher75
ja ti mogu preporuciti dr catibusic, radi na jezeru, mislim da ne radi privatno

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1440
26.4.2012 18:05:54   
Honey3
draga Mirela,nemoj se sikirati,mojoj djeci kao bebama,redovno se desavalo da im brada drhti,i to veoma cesto,i proslo jeuser posted image Ja se nadam da ce i kod tvoje bebe pregledom ustanoviti da nije nista ozbiljnouser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1441
27.4.2012 11:07:00   
Mirela_sa
hvala vam puno. Bebi je 40 dana, i ne uvlaci palac, na kontroli sve ok bilo, samo sto se streso i njoj to sumnjivo. Pokusala sam doci do dr Catibasic ali ne radi majka joj umrla, a cula sam da ima dr Zupcevic privatno pa cu danas zvati. kazu i citala sam da je to normalno, on se strese kad se presvlaci, vise kada mi je hladno.... ne znam nisam pametna, ja sam samo nad njim i promatram i svaki trzaj mi nenormalan. Kad mase rukicama ( inace udara se stalno rukicama, ne da ih spustiti) ja se pitam jeli to ok...... SVakako da cu otici na pregled da budem mirna, a nadam se da ce samo od sebe proci......

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1442
27.4.2012 11:10:03   
Mirela_sa
Glavicu drzi supesebi i kad se dize i kad ga stavim na grudi ono premasebi, super drzi glavicu , sake normalne, palac nije uvucen, siri prste normalno, fata rukicama fino, fino spava ... nisam pametna... Na jezeru se pregled ceka 2 mjeseca, ja do tada mogu poluditi...... ganjam zupcevica ,a pokusat cu i doci do catibusicke, cula sam da su njeni nalazi najbolji... joj majko za sve ti treba veza.. uzas ili pare ili vezauser posted image

Neposredna veza do poruke: 1443
27.4.2012 11:22:44   
Emica_sa
Ja imam dosta iskustva sa neuropedijatrima,svi su strucni,tako da ti je svejedno kod koga god odes,pokusaj danas nazvati na 566457 izmedu 14:30 i 15:30 to ti je neurepedijatrisko savjetovaliste reci da je prvi pregled bebi,da imas uputnicu od pedijatra,i da vas zakaze sto prije,posto je prvi pregled ne bi trebala toliko cekati,jer kad je prvi pregled oni zakazu sto prije.Ako te nesto zanima slobodno pitajuser posted image

Hello, it's me...

Neposredna veza do poruke: 1444
27.4.2012 15:34:28   
kaktuscic
Nama je jos u bolnici dok smo lezali (5 dana, jer sam rodila carskim) drhtala brada, vala niko nije nista rekao na to, i kuci kad smo dosli znala mu je brada cesto drhtati i kod pedijatra na pregledima se to desavalo, mm i ja pitali zasto, dr.kaze normalno je to. Jel bilo normalno ili ne ja sad ne znam, ali hvala Bogu dijete nam je zdravo i zivo i uskoro puni 3 godine.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1445
27.4.2012 15:35:51   
felix

IZVORNA PORUKA: zaha

draga Mirela,nemoj se sikirati,mojoj djeci kao bebama,redovno se desavalo da im brada drhti,i to veoma cesto,i proslo jeuser posted image Ja se nadam da ce i kod tvoje bebe pregledom ustanoviti da nije nista ozbiljnouser posted image

i kod nas se ovo dešavalo isto kao kod zahe ja nisam nešto pridavala znacaja jer znam da mu je bilo hladno hahah kad sam ga presvlacila il pred kupanje i sl.
Sretno u svakom slucaju

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1446
27.4.2012 19:16:38   
Mirela_sa
Drage moje u ponedjeljak u 10 sam na pregledu kod Catibusicke , radit ce mu i ultrazvuk, ako Bogda vjerujem da ce sve biti ok. i da je ovo normalna pojava.... Danas mu se samo dva puta to javilo, sad cu ga kupati, pa vidjeti kakav ce biti. hvala vam punooooouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu felix)
Neposredna veza do poruke: 1447
10.5.2012 9:45:34   
dinaa
Molim vas pomoc ako neko zna.
Mojoj curici se pojavila krv u stolici jutros.Kad je kakila i kad sam je obrisala vidjela sam sluz u kojoj je bilo krviuser posted image bas sam se prepala,nije proljev nije ni tvrda stolica,normalna je ali ima sluziuser posted image .
Da napomenem ona je tacno prije 15 dana pila sumamed zbog kaslja i temp.pa neznam mogu li to povezati s tim.Tu sluz bi mozda mogla povezati sa slajmom koji nije znala iskasljati ali odakle krv.
Preksinoc se zalila sa je boli stomak,popila je caj i prestao je,normalno je spavala,juce se nije nista zalila osim to je imala cesce stolicu nego inace ali normalna stolica.
Odlucila sam da sacekam sljedecu stolicu da vidim pa bih onda isla doktoru ili da ne cekam,sta vi mislite,joj bas sam seprepalauser posted image

Neposredna veza do poruke: 1448
10.5.2012 10:03:20   
marinčii
dinaa ja nemam nekog iskustva što se toga tiče al znam da može biti malo krvarenja ako pukne kapilar prilikom nužde,ali koliko vidm kod vas nije probelem tvrda stolica tako da neznam jel ok,jeli krv svijetla ili?kad sam ja bila s M u bolnici ležala je jedna curica koja je isto imal krv u stolici ali je tada imala i neku stomačnu virozu i čula sam da su doktori spominjali neku bakteriju ,najbolje sačekaj ako se to ne bude ponavljalo i ona bude ok i nema nikakvi smetnji mislim da to nij e ništa

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 1449
10.5.2012 10:05:47   
Vinetu
Ako je bilo puno krvi ja bih je svakako odvela odmah doktoru, ali ako je bilo malo, kao kod posjekotine... možda joj je pukao neki kapilar ili je iritirala debelo crijevo čestom stolicom koju si rekla da je imala jucer.

Nisam imala takvo iskustvo sa svojom curicom. Moda e ti druge ene rei neto korisnije.

< Poruku je uredio Vinetu -- 10.5.2012 10:06:18 >

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 1450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *