Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.4.2012 21:33:04
dinaa
nakon 4 sata smijes paracetamol,pa opet nakon 4 po potrebi cepic voltaren ali ako je bas visoka temp.ako nije onda iboprufen sirup,tako je meni jednom davno rekla pedijatrica.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.4.2012 21:40:08
dinaa
Mislim da nebi smjela jer kratak je razmak a to dvoje se ne kombinuje u kratkom razmaku. Koliko je dijete i kolika je temp? Da probas u razmaku izmedju paracetamola i voltarena stavljati obloge???
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.4.2012 21:44:53
Majčica
3 godine, danas je imao u rasponu od 36,9 do 39,7 večeras, baš sam se prepala, nije odavno imao tako visoku... Ustvari samo jednom do sad je bila tako visoka i to kad mu je bilo godinu i po. Vodili smo ga doktoru, kaže da nema ništa, misli da je viroza neka, a on samo uz to kašlje baš ružno i ima providne slinice, ali malo skroz. Mi smo mu dali čepić i tuširali ga i spala mu je, ne znam koliko, ali čini mi se skroz. Sad spava pa hoću da znam šta smijem dati jer idemo u noć. A poslije čepića nekih pola sata se kakio i vidjela sam u tuti djelić čepića, ne znam da li je to ok... Hvala puno.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.4.2012 21:45:13
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: Majčica
Da li se smiju kombinovati Voltaren čepići i ibruprofen i paracetamol? Dječak je imao večeras temperaturu 39,7 i dali smo mu Voltaren čepić, zanima me šta mu smijem dati i nakon koliko ako se tura vrati...
Ovako tvom djecaku je 3,5 godine - koliko kg ima? Obzirom da voltaren ide oko 1mg po 1kg tezine, ako npr ima 17kg njemu je jedan cepic od 12,5mg "malo".
Kazem "malo" jer u slucaju kada dijete primi adekvatnu dozu tipa 1mg po 1kg tezine, voltaren cepic realno moze drzati do 12h.
Ja ne bih kombinovala voltaren sa drugim lijekovima, ako pocne tura rasti i pored cepica ja bih isla u hitnu.
A sto se kombinovanja tice, inace koliko ja znam se kombinuje ibuprofen i paracetamol na 4h do 6h naizmjenicno.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.4.2012 22:02:08
Malenaoduvijek
kod tako visoke temp slabo ce ti paracetamol pomoci ,bolje da stavis neke obloge i da ga hladis,tusiras ili hladis peskirima .a ja licno ne dajem brufen i voltaren u roku kracem od 6 sati.
kad bas prigusti onda na 4 ali to mi se do sada nije desilo .
< Poruku je uredio MALA1994 -- 9.4.2012 22:05:44 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.4.2012 22:14:08
Romali
dinaaa, razumijem tvoj strah zbog bola u kuku... Znaš to. Nadam se da će bol do ujutro nestati i da je samo posljedica istezanja nekog mišića. Majčice, zar nam je d'ug bolestan?? Kako je sada?? Jubni nam ga.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.4.2012 22:21:07
Majčica
Evo sad spava, nema i nadam se da će barem pola noći proći ok. Baš me strah ove visoke temperature. Znači ne ibuprofen, jedino paracetamol i to nakon 4h (nadam se da ni to neće trebati).
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.4.2012 22:25:47
hatepsut
Nama najbolje pomogne Dalsy (ibuprofenum) sirup ,uvijek ga imamo.Pomaze kako kod skidanja temperature,onako i kod bolova (nakon operacije krajnika uopste nije imao jake bolove) . Dince,kako je djevojcica ?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 14.4.2012 15:19:26
canim
Da vas pitam, moja cura se nekako spetljala i pala izmedju stolova i zagrebala bradu na dva mjesta, na jednom mjestu je samo kao crvenilo a na drugom je kao skinula gornji sloj kozice, duzine oko 1 cm a debljine nije puno mozda milimetar ili milimetar i po. Malo je krvi bilo i ja sam to malo saprala i namazala bepantenom, jeli je trebam ja sta voditi nekom doktoru ili dermatologu ili nekome da to pogleda, hoce li joj se taj sloj koze obnoviti ili sta da radim, da mazem necim drugim
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 14.4.2012 15:42:33
DM
Canim-imaš li rivanola da joj očistiš? ja bih očistila rivanolom i ako je samo ogrebotina-ne bih mazala kremom u to prvoj fazi-možda kasnije kad se već osuši?!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 14.4.2012 15:54:39
canim
Sad mi je muz dao na tel. zenu iz apoteke i njoj sam rekla sta se desilo i da mazem bepanten plus i pitala sam je jeli trebam jos nesto koristi, kaze to mi je najbolje jer bepanten plus je upravo dobar protiv infekcija a koristi se za zagrebane povrsine pa vidjet cemo, aBd nece biti problem, hvala na savjetima.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 14.4.2012 16:28:43
Amam
IZVORNA PORUKA: doublemum
Canim-imaš li rivanola da joj očistiš? ja bih očistila rivanolom i ako je samo ogrebotina-ne bih mazala kremom u to prvoj fazi-možda kasnije kad se već osuši?!
Isto,ocisti i pusti da malo uhvati,poslije tretiraj bepantenom,on ce obnoviti povrsinski sloj,ili ako vec mazes odmah,bolje nekom antibiotskom mascu(bivacin,garamicin)kad vec nije duboko.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 14.4.2012 16:33:18
nanika
IZVORNA PORUKA: canim
Sad mi je muz dao na tel. zenu iz apoteke i njoj sam rekla sta se desilo i da mazem bepanten plus i pitala sam je jeli trebam jos nesto koristi, kaze to mi je najbolje jer bepanten plus je upravo dobar protiv infekcija a koristi se za zagrebane povrsine pa vidjet cemo, aBd nece biti problem, hvala na savjetima.
Bepanten je super, kad je meni pomogao kod opekotine drugog stepena pomoci ce i njoj
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.4.2012 13:15:04
palachinken
Trebala bih odvesti bebu (9mj) da izvadi nalaze (ima šlajm već 8 dana, kašljuca, zadnja tri ima i temperaturu, pedijatrica jučer gledala i samo propisala prospan i panadol za temp preko 38) ali ja bih mu uradila nalaze da vidim ima li neka bakterijska ili je virusna upala prije sutrasnje konstrole. Eh sad, šta tačno da tražim (idemo u privatnu polikliniku samoinicijativno) CRP, leukocite, treba li još šta?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.4.2012 13:20:00
Hanady RR
CRO pod obavezno i zamili da ti bude prije ostalih nalaza...jer se nekada ostali iz krvi čekaju do sutra dan... leukociti naravno... al kad već vadite krv uradi i željezo, hemoglobin,