|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
29.3.2012 13:36:48   
DM

IZVORNA PORUKA: tajra

Kakav mu je jezik?

Meni izgleda normalno, boja standardna!

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1326
29.3.2012 13:38:46   
R&T@
Citajuci o sarlahu, skontah da tvoje dijete nema nijedan simptomuser posted image

Osip treba biti kao brusni papir, a ti kazes da ne mozes opipati... nema grlobolju, nema temperaturu...malinasti jezik...

Bojim se da su pogrijesili i da ces djetetu ukljuciti antibiotik nepotrebno...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1327
29.3.2012 13:39:25   
Dalila Sa
Pošto vidim niko ne ide na temu krvna slika bebe pa možda da pitam ovdje ,vezano za nalaz krvi,da li možda znate šta bi moglo biti u pitanju kad su limfociti povišeni vrijednost je 81 a inače treba da budu od 15-55.
Maleni je povraćao i iz tog razloga smo radili nalaze krvi urina i briseve nosa i grla.čekamo nalaze brisa sutra su gotovi pa idem pedijatrici,ali me brinu ovi limfociti,a ostale vrijednosti su sve u normali.A da naglasim ovo što je povraćao trajalo je četri dana i samo po jednom bi povratio negdje popodne,nema temperaturu ni proliv.

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1328
29.3.2012 13:41:08   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: doublemum

Mozda da uradite odmah danas nalaz privatno, cijena 10 ili 15 KM...
Je li misliš na briseve ili CRP?

Ja sam mislila da brisevi neće biti gotovi do iza vikenda!
Koliko treba da bude zasiajan podloga da bi oni očitali nalaz?

i nece gdje god da ih uradis

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1329
29.3.2012 13:43:10   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: Dalila Sa

Pošto vidim niko ne ide na temu krvna slika bebe pa možda da pitam ovdje ,vezano za nalaz krvi,da li možda znate šta bi moglo biti u pitanju kad su limfociti povišeni vrijednost je 81 a inače treba da budu od 15-55.
Maleni je povraćao i iz tog razloga smo radili nalaze krvi urina i briseve nosa i grla.čekamo nalaze brisa sutra su gotovi pa idem pedijatrici,ali me brinu ovi limfociti,a ostale vrijednosti su sve u normali.A da naglasim ovo što je povraćao trajalo je četri dana i samo po jednom bi povratio negdje popodne,nema temperaturu ni proliv.

ne mogu ti odgovoriti ali ovo kad procitas bice ti lakse user posted image
http://www.cybermed.hr/forum/specijalizacije_medicina/pedijatrija/poviseni_limfociti_a_leukociti_u_normali

(odgovor članu Dalila Sa)
Neposredna veza do poruke: 1330
29.3.2012 14:02:32   
DM

Citajuci o sarlahu, skontah da tvoje dijete nema nijedan simptomuser posted image

Osip treba biti kao brusni papir, a ti kazes da ne mozes opipati... nema grlobolju, nema temperaturu...malinasti jezik...

Hvala tajra za info-nemadoh vremena iščitavati!
I ja doc glatko rekoh da ne treba propisivati zinnat-vidjećemo poslije ovih nalaza, ali me bi strah -šta ako jesteuser posted image
Ma znate onaj osjećaj kad vam milion upitnika iznad glave.....
Javim vam ishoduser posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1331
29.3.2012 14:07:28   
Hanady RR
čekaj nalaze...nema niti jednoga simtoma šarlaha...
zašto niti išla pod cito raditi nalaze na kilniku...
traži da ti na uputnicama napišu cito i idi na kliniku...nke traže uzok , ipak kod obojiece s ejavilo d aznate na čemu ste...
oni i natibitoci...smao još fali da djeci srokaš imunitet pa da se tek počnu osipatiuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1332
29.3.2012 19:25:43   
DM
Eh mi smo se vratili....Hanady-nije isti osip(kod starijeg je samo vidan-purpurne boje tačkice, a kod manjeg je opipljiv rukom)

Prvo smo na infektivnu kliniku i tu me prvo prepadoše(sumnjali na trobocitopeniju)ali smo uradili nalaze i rezultati su dobri-ttrombociti normalni, CRP -normalan, leukociti u granici....mikroanemijauser posted image -došlo mi da se derem na sve one borovnice , kupine, maline, cvekle......e pa stvarno...
Ali hB nek' je dobro ostalo.
Da li da idem raditi briseve?! Doktorica mi reče da ona ne bi -s obzirom na ove nalaze koji su OK...
Moji problemi su mi danas tako mali-nakon što pročitah za malog Arianauser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1333
29.3.2012 21:56:17   
malena.

Eh mi smo se vratili....Hanady-nije isti osip(kod starijeg je samo vidan-purpurne boje tačkice, a kod manjeg je opipljiv rukom)

Prvo smo na infektivnu kliniku i tu me prvo prepadoše(sumnjali na trobocitopeniju)ali smo uradili nalaze i rezultati su dobri-ttrombociti normalni, CRP -normalan, leukociti u granici....mikroanemijauser posted image -došlo mi da se derem na sve one borovnice , kupine, maline, cvekle......e pa stvarno...
Ali hB nek' je dobro ostalo.
Da li da idem raditi briseve?! Doktorica mi reče da ona ne bi -s obzirom na ove nalaze koji su OK...
Moji problemi su mi danas tako mali-nakon što pročitah za malog Arianauser posted image

ja se ovdje moram javiti,kada si spomenula petehije po cijelom tijelu,odmah sam ono rekla bas kao u moje malene.uzimajuci u obzir da nasi doktori nisu neki strucnjaci cudno mi je da kazu da je to mikroanemija,kada je dijete dobilo petehije koje se pojavljaju samo u slucaju potkoznih krvarenja,odnosno zbog niske vrijednosti trombocita.
nasi doktori su za A. trombocitopeniju prvo rekli da su pljuskavice,i pljuskavice je vukla mjesec dana...
da li su tvom malenom prosle petehije,da li ima jos tackica.u 90%slucajeva trombociti spadnu jako nisko iz nepoznatog razloga,al dignu se i dijete nikad vise s tim nema problema.mislim da je to slucaj kod vas.
kada je A.dobila petehije jedan dan,otisla sam kod doktora i sutradan joj radili nalaze,bili65...znaci porasli sami od sebe,sa65ne moze dobiti petehije,oni jako brzo variraju.
sve najbolje malenom,,,da glupe tackice sto prije prodju.user posted image

mamina princeza stigla na svijet 24.8...i od tada mami uljepsava dane...
:-)))))

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1334
29.3.2012 23:13:01   
mama75

Evo ako vam moze pomoci moj slucaj: dijete bilo bolesno, nista strasno, mala temperatura 2-3 dana, nos curi, uglavnom kao neka blaga prehlada. Dobije osip ispod pazuha, na preponama i pomalo na ledjima. Posto znam za da je ovaj osip karakteristican za sarlah odlucim da je odmah ujutro odvedem na bris. Medjutim, ujutro se osip povukao, djetetu bilo bolje i nisam je ni odvela dr. Ipak, uradim bris nakon 2 dana i dobijemo nalaz: hemoliticki streptokok. Objasnjenje dr: mozda uopste nije bila bolesna od toga, mozda je "zdravi nosioc" ali se osip aktivirao zbog pada imuniteta i prehlade. Mora naravno piti ospen 10 dana i nakon toga ponovo da radimo bris. Ja inace djeci vrlo cesto radim bris, kad gos su bolesne to je prvo sto uradim. HB nalazi su uglavnom dobri, tako da rijetko piju antibiotike. I ako dijete ozdravi a bris pokaze streptokok, antibiotici se moraju piti jer streptokok ostavlja posljedice na srce i zglobove.

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1335
30.3.2012 8:35:28   
DM
Mama75-nije doc rekla da je osip od te anemije, to sam ja navela u svom nabrajanju rezultata nalaza.
Nj trombociti su 265.
Zaključak infektologa je bio da je od nekog virusa-s obzirom na nalaze

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 1336
30.3.2012 9:30:08   
Malenaoduvijek
dm kakva je situacija jutros ?

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1337
30.3.2012 9:35:32   
damma
pitanje za majke koje su davale djeci sirup imunoglukan, koliku pauzu treba pravit kod davanja ovog sirupa?
ja sam davala 1,5 mjesec, kako mi je rekla dr, sad ne znam jel trebam pravit pauzu pa ponovo pocet s davanjem ili ..?
kako ste vi radile? dijete ima 3,4 godine.

2004.
2008.

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 1338
30.3.2012 9:38:12   
DM

IZVORNA PORUKA: MALA1994

Čini mi se da počinje blijediti! Otišao je sa dedom uraditi bris(da ipak provjerimo)-da li da ga pošaljem u školu-jer je on sasvim OK?!

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 1339
30.3.2012 10:19:58   
Dida79
Pozz zene..Kakav se je ovo crni oblak nadvio nad nama samo lose vijesti citam cijelo jutro.
Ja sam nikakva cijelu noc nisam oko sklopila..Juce mi je stariji sin slomio nogu tako da je cijelu noc peplakao od bolova.
Dr nam je rekao da mu smijem paracetamol dati da mu malo olaksam ali njemu to ne pomaze.Pojma nemam sta mu smijem dati jer kako vidim paracetamol je blag.On je krupan djecak 13 mu je godina i ima 58 kg.
Sta mislite smijem li mu dati neofen ili mozda pola analgina?

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1340
30.3.2012 10:21:40   
veeseelaa
Juce mi je stariji sin slomio nogu tako da je cijelu noc peplakao od bolova.

Didi žao mi je draga user posted image pa kako se to desi? user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 1341
30.3.2012 10:24:41   
Dida79

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

U skoli na malom odmoru..Jedan ga je djecak gurnuo i on se ruzno docekao na nogu.Napukla mu je cjevanica uzduz oko 6 cm user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1342
30.3.2012 10:25:42   
DM
Dida imaš li dalsy sirup? I on je za bolove(samo doziraj prema uputama)!

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 1343
30.3.2012 10:25:51   
Lady26
Joj Dida.... user posted image user posted image user posted image
Jesu mu sta radili? Hoce li?

Neofen smiju djeca starija od 12 godina
3. KAKO UZIMATI NEOFEN
Odrasli i djeca starija od 12 godina
Poetna doza je 1 tableta. Ako je potrebno, tabletu moete uzeti svakih 4 do 6 sati. U sluaju jaih bolova ili vruice moete uzeti dvije tablete odjednom. Unutar 24 sata nemojte uzeti vie od 6 tableta. Tabletu moete uzeti s hranom ili nakon obroka, s dosta tekuine.

Djeca mlaa od 12 godina
Ne preporuuje se primjena u djece mlae od 12 godina bez savjeta lijenika.

Evo procitaj http://www.belupo.hr/Default.aspx?sid=488

< Poruku je uredio Lady26 -- 30.3.2012 10:28:16 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 1344
30.3.2012 10:27:05   
hanabanana
Voltaren čepići.....isto doziraj po kilogramima.
PO sjećanju, ja sam u njegovim godinama imala manje kilograma, ali sam pila analgin kod bolova.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1345
30.3.2012 10:27:10   
Emmy
IZVORNA PORUKA: Dida79

Pozz zene..Kakav se je ovo crni oblak nadvio nad nama samo lose vijesti citam cijelo jutro.
Ja sam nikakva cijelu noc nisam oko sklopila..Juce mi je stariji sin slomio nogu tako da je cijelu noc peplakao od bolova.
Dr nam je rekao da mu smijem paracetamol dati da mu malo olaksam ali njemu to ne pomaze.Pojma nemam sta mu smijem dati jer kako vidim paracetamol je blag.On je krupan djecak 13 mu je godina i ima 58 kg.
Sta mislite smijem li mu dati neofen ili mozda pola analgina?

Možda prije neofen? Mislim da mu možeš davati svakih 4-6 sati. Za početak je dovoljno samo da mu olakša bol, nakon dan-dva bit će lakše, neće mui ni trebati tablete protiv bolova.

Mamina radost 20.12.2006.
Druga radost stigla 20.08.2010.

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 1346
30.3.2012 10:27:51   
hanabanana

U skoli na malom odmoru..Jedan ga je djecak gurnuo i on se ruzno docekao na nogu.Napukla mu je cjevanica uzduz oko 6 cm user posted image

Dida, tražite odštetu. Znam da ti nije do toga, ali profesionalno ti kažem da imate pravo na naknadu od osiguranja.

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 1347
30.3.2012 10:29:56   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Dida, tražite odštetu. Znam da ti nije do toga, ali profesionalno ti kažem da imate pravo na naknadu od osiguranja.

baš tako hanabanana

Didi jako mi je žao, savjet nemam niti iskustva ikakva sa lomovima

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1348
30.3.2012 10:30:02   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: MALA1994

Čini mi se da počinje blijediti! Otišao je sa dedom uraditi bris(da ipak provjerimo)-da li da ga pošaljem u školu-jer je on sasvim OK?!

ostavi ga danas pa vidi kako ce se ponasati za vikend pa onda moze u pon jos uvijek u skolu

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1349
30.3.2012 10:30:46   
Dida79
Imam dalsy ali mislim da mu ni on nece pomoci krupan je on user posted image
U toku noci sam mu dva puta davala paracetamol tabletu ali nista...Kontam da ga ponovo vodim nije mu jasno zasto ga boli ovoliko.Nisam nikad bila u ovoj situaciji ali mm jeste i on kaze da ga nije bolilo.
Juce su mu slikali i odmah mu stavili gips

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *