|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
15.3.2012 9:31:56   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Vinetu

IZVORNA PORUKA: MALA1994

a jeli u pitanju dr knol?ona je radila u cemalusi i zasto ne odete tu kod nje da ne placate?mislim jati ovo govorim dobronamjerno jer sam ja svog starijeg sina vodila kod nje

A je li ona pedijatrica ili šta već?  Ima li i ona privatno ordinaciju?
Ne mogu da nađem info na internetu... ima samo KnoR a ne KnoL

greska sorry na nju sam mislila user posted image

meni u glavi logopedica koja se preziva knol izvini unesoh zabunu bezveze

< Poruku je uredio MALA1994 -- 15.3.2012 9:35:11 >

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1276
15.3.2012 9:39:34   
Hanady RR
Vinetu
Tanja Knor, dermatolog 061 509 104

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 1277
20.3.2012 13:40:38   
megi
Nije hitno al ne znam gdje da pitam

od koliko godina djeca smiju piti neke tablete il nesto protiv mucnine u voznji

mi cesto idemo negdje ali adna skorz lose podnosi voznju i uvijek povrati
i pitam se kako cu sad kad dodje beba da se organizujem

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1278
20.3.2012 13:42:59   
felix
megi moze mislim od 2 il 3 god al moze i od 2 god po pola tablete Ja anelu uzimala , sad kad smo isli na more

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 1279
20.3.2012 14:03:56   
tajcika
imam isti problem Jusuf ne odnosi voznju,kada smo isli u januaru na more u apoteci pitala oni rekli da uzmem Dramina tablete i da dam cetvrtinu, a onda opet tamo negdje u putu mogu dati jos cetvrtinu...ja sad da ga ne sopam tabletama dala samo tu cetvrtinu i izdrzali smo do Neuma znaci pola tablete moze sigurno jer je Adna starija od Jusufa,a i ja cu ubuduce davati pola

(odgovor članu felix)
Neposredna veza do poruke: 1280
20.3.2012 14:08:45   
niki83
Megi, mi smo mladji malo od vas, ali ljetos kada smo isli do mora, ja sam joj dala 1/4 tabletice u caju, onaj Rodavan, ja ga isto godinama koristim,jer i sama imam problem user posted image

N&N

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 1281
20.3.2012 14:41:06   
megi
e hvala vam user posted image

Niki ljubi curicu

ma mi cesto se vozamo, a ide ljeto pa cemo jos cesce samo da nismo kuci user posted image
a nju ta vozna bas iscrpi, bude poslije blijeda ko krpa, drhti, ma bas mi je bude zao
odoh koliko sutra u apoteku

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1282
23.3.2012 16:06:50   
Vinetu
Trebam kćerkicu voditi u ponedjeljak na testiranje za salmonelu. Nije ništa hitno niti opasno. Neko dijete prije dvije sedmice u vrtiću navodno je dobilo, pa roditelji poslali inspekciju. Iako je sve uredu, djeca se moraju testirati. Zanima me kako se obavlja taj nalaz... putem stolice, urina, krvi... Zna li neko?

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 1283
23.3.2012 18:36:20   
Vinetu

IZVORNA PORUKA: Vinetu

Trebam kćerkicu voditi u ponedjeljak na testiranje za salmonelu. Nije ništa hitno niti opasno. Neko dijete prije dvije sedmice u vrtiću navodno je dobilo, pa roditelji poslali inspekciju. Iako je sve uredu, djeca se moraju testirati. Zanima me kako se obavlja taj nalaz... putem stolice, urina, krvi... Zna li neko?

Već sam saznala da se radi preko uzorka stolice. Eh, sad... malena nema svaki dan stolicu, otprilike svaki drugi dan u poslijepodnevnim časovima, kad dođe iz vrtića. Zvala sam DZ i rekli su mi da moram donijeti svjež uzorak najkasnije do 12h, što znači da uzorak ne smije prenoćiti. Šta da radim???

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1284
23.3.2012 19:33:11   
mama75
Vinetu ja znam da onaj uzorak stolice koji se testira na parazite smije prenociti ali na hladnom ( u frizideru npr user posted image ). E mozda za to specificno testiranje na salmonelu mora biti svjez. Jedino ti preostaje da cekas neku jutranju stolicu. Ne znam koliko ti je dijete. Ako jos kaki u pelenu to ti ne bi trebao biti problem. Odvedes ga u vrtic ili kod nekoga i zamolis da kada kaki uzme mali uzorak u onu bocicu. I onda da te zovu da odneses. Ili pokusaj sutra ujutro nekako da to obavis i odneses dole na Ilidzu (rade do 11h).

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1285
23.3.2012 20:44:42   
Vinetu
Ma kakvi da čekam jutarnju stolicu... to bi moglo potrajati i godinama...user posted image Malena ima tri godine i taman smo se riješili dnevne pelene.
Ona se u vrtiću stidi kakiti pa zato čeka da dođe kući i to obavi između 5 i 6h... a i to svaki drugi dan. Bila sam sad u apoteci i posavjetovala se. I oni misle da bi se moglo pohraniti u frižider, ali su me uputili da zovnem Higijensko-epidemiološku službu u Domu zdravlja Ilidža (gdje pripadamo) i da tamo iz prve ruke dobijem informacije.

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 1286
23.3.2012 21:02:01   
felix
mi hb nismo bolesni al , ja neznam dje da pitam na kojoj temi advekatno da bi dobila odg . vezano za ovo .
Moje djete ima ruznu naviku dernjaveeeeeeeeeeeeee vriskeeeeee sto me naprosto izludjuje .
Neznam koji mu je klinac vise kak da to mu izbijem iz navike ajmo rec .
Primjer on se igra il neznam sta vice me mama dodji amo, reko et me mama pere sudje (zadesi se da nesto radim ) .On opet mamaaaaaaa dere se vristiiiiii reko ne vristi et me vidis me nisam na kraj svjeta da me ne vidis,
Onda trce ko muha bez glave i vristi iz cista mirauser posted image ode na kraj stubista vice sveki dadaaaaaaaaaaa dozove je ona se javi on se nadere hahahhahahah vrisne user posted image (zna da ona to ne voli isto da ga opominje ) kao da namjerno radi i pobjeze .
Kad smo van , baca kamencice ja vicem ne A. udariceš se ne smiješ to raditi ne valja on mi se u brk nadereeeeeeeeeeeeee vrisne .
Ja sam luda iz cista mira se dereeeeeeeee
vristiiiiiiiiiiiiiiiiii ko blesav
Jel ovo faza il, sta vec ocel proci user posted image ovo dernjava
Probala sam na sve moguce nacine da ga opomenem da to ne valja i puc, i rijecima al ne pije vode nijedno ......
Poslusa malo za sat ko da sam zidovima pricala .
Imal još neko ovako sl. da mu se djete ponaša il se samo mi deremo tj.vristi iz bezzzz rezloga iz cista mira .
Il kad mu nešto nije po volji .? .

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1287
23.3.2012 21:11:06   
Visnja RR
ima mama s atim "problemom" vjerujem da ce ti se javiti ubrzo...
a sigirno je je da je samo faza koja ce prici...cuvaj zivce

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu felix)
Neposredna veza do poruke: 1288
23.3.2012 21:19:27   
felix
uh nadam se da je faza majkemi Bog da me oprosti jedva cekam da zaspi user posted image user posted image samo da usta zatvori brblja kao da je jeo sto se kaze iz "ciganske torbe"user posted image al sve to kroz dernjavu .
Neznam kak ga presvucem , kod njega nema ništa polako smireno sve nešto vrcavo , skoro pempu presvukla on fol nesto nabraja pjeva na svom jeziku na sav glas i + sa dernjavom na kraju HAHHAHAH
bas mi ponekad trebaju cepici za uši

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1289
23.3.2012 22:14:50   
reallove
Ameen je danas cijeli dan ovakav,frka citava s njim,valjda je to samo faza,proci ceuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu felix)
Neposredna veza do poruke: 1290
24.3.2012 6:45:01   
Vinetu
Felix, pade mi nešto na um... ne znam jesi li pokušala i da li uopće djeluje (na moje učenike djeluje 100% kad se raspričaju neposredno prije početka časa) - kad on tako vrišti, umjesto da se ti nerviraš, pokušaj da šapćeš, da mu veoma tiho govoriš da to ne valja... ili bilo šta drugo... recimo da mu kažeš da ti moraš tiho pričati jer te boli grlo zato što si galamila... možda ne bi bilo loše da nagovoriš sve ukućane da tako govore! user posted image

Moja je curica bila promukla od prehlade i ja je tako nagovorim da počne šaptati... ahhhh meraka!!! Cijeli dan je šaptala!!! Njeno grlo se oporavilo, a ja uživala u tišini!!! user posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1291
24.3.2012 6:54:01   
ElmaB
IZVORNA PORUKA: felix

mi hb nismo bolesni al , ja neznam dje da pitam na kojoj temi advekatno da bi dobila odg . vezano za ovo .
Moje djete ima ruznu naviku dernjaveeeeeeeeeeeeee vriskeeeeee sto me naprosto izludjuje .
Primjer on se igra il neznam sta vice me mama dodji amo, reko et me mama pere sudje (zadesi se da nesto radim ) .On opet mamaaaaaaa dere se vristiiiiii reko ne vristi et me vidis me nisam na kraj svjeta da me ne vidis,
Onda trce ko muha bez glave i vristi iz cista mirauser posted image ode na kraj stubista vice sveki dadaaaaaaaaaaa dozove je ona se javi on se nadere hahahhahahah vrisne user posted image (zna da ona to ne voli isto da ga opominje ) kao da namjerno radi i pobjeze .
Kad smo van , baca kamencice ja vicem ne A. udariceš se ne smiješ to raditi ne valja on mi se u brk nadereeeeeeeeeeeeee vrisne .
Probala sam na sve moguce nacine da ga opomenem da to ne valja i puc, i rijecima al ne pije vode nijedno ......
Imal još neko ovako sl. da mu se djete ponaša il se samo mi deremo tj.vristi iz bezzzz rezloga iz cista mira .

Felix, u pitanju je faza i kako ja volim reći, ifrizluk. Ja sam tri puta prošla kroz te faze i ignorisala sam. Jer kada ti galamišna njega on će još više. Ako pokuašš da ga smiriš, on ide u kontru, tako su radili moji. E ja onda kažem, hajd probaj glasnije, i okrenem glavu. I vjeruj mi nakon nekoliko dana, prestalo!

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu felix)
Neposredna veza do poruke: 1292
24.3.2012 14:08:59   
hampsi
Da li iko zna smije li se balzam dr Theiss upotrebljavati ukoliko dijete ima temperaturu? Na ambalazi nema nekog posebnog upozorenja vezanog za to

Takva sam kakva sam

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 1293
24.3.2012 14:11:42   
emma.L
Ako misliš na Mucoplant balzam, onda ne jer je jako masan i samo bi grijalo kožu još više.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu hampsi)
Neposredna veza do poruke: 1294
24.3.2012 14:26:57   
hampsi
Ma da to je taj. A ja sam namazala i jos mi se ucinilo da joj je bolje user posted image sta da radim? Da brisem to?

Takva sam kakva sam

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1295
24.3.2012 14:36:59   
škorpija
baš smo mia i janedavno o tome raspravljali, nigej ,baš nigdje ne piše da ne smije kad dijete ima temperaturu, to je valjda neko usmeno predanje, od onoga da se ne smije svinjska mast mazati ili guščja, pa valjda ne smije ni tauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu hampsi)
Neposredna veza do poruke: 1296
24.3.2012 14:40:17   
nanika

IZVORNA PORUKA: hampsi

Da li iko zna smije li se balzam dr Theiss upotrebljavati ukoliko dijete ima temperaturu? Na ambalazi nema nekog posebnog upozorenja vezanog za to

Meni je doktorica rekla da nista od krema i masti ne koristim ukoliko je prisutne temperatura

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu hampsi)
Neposredna veza do poruke: 1297
24.3.2012 14:47:01   
hampsi
iskreno nije imala kad sam namazala, mozda 36,7 ali sad mjerim 38,4. Ne znam da nisam ja nesto pogorsala sa balzamom user posted image Nema mi druge nego to pokusati sto prije ukloniti s koze. Hvala vam
skorpijo, tek sad vidim da si se javila, ma negdje am davno citala da je Apotekarka nekome pisala da smije ali znas kad si totalno nesiguran. Znam i ja da te masti ne smiju kad je temp prisutna ali na ovom bas nista ne pise. Evo se ubih tragajuci i nista

< Poruku je uredio hampsi -- 24.3.2012 14:48:38 >

Takva sam kakva sam

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 1298
24.3.2012 14:52:04   
ElmaB
IZVORNA PORUKA: hampsi

Ne, ne smije se mazati ako diejte ima temperaturu. Niti jedan balzam koji se stavlja na prsa ne smije u koliko je osoba pod temperaturom.

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu hampsi)
Neposredna veza do poruke: 1299
24.3.2012 15:02:53   
Mya_81 RR

IZVORNA PORUKA: ElmaB

IZVORNA PORUKA: felix

Felix, u pitanju je faza i kako ja volim reći, ifrizluk. Ja sam tri puta prošla kroz te faze i ignorisala sam. Jer kada ti galamišna njega on će još više. Ako pokuašš da ga smiriš, on ide u kontru, tako su radili moji. E ja onda kažem, hajd probaj glasnije, i okrenem glavu. I vjeruj mi nakon nekoliko dana, prestalo!

Bas ovakve stvari treba ignorirati. To je najbolja taktika!
Niti objasnjavanje, niti pokusaji da je smirim ne funkcioniraju nikako. Treba bas ignorirati i ne obracati paznju user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za majke sa dvoje i više djece..
Marija13

Da li ste tek sa drugim djetetom shvatile koje ste greške pravile sa prvim (briga, odgoj itd)?

Da (57%)

Ne (20%)

Nešto treće, pojasnit ću! (24%)

Broj svih glasova: 127

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *