|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
13.3.2012 9:41:38   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: škorpija

Hej žene hitno mi treba objašnjenje, od prijateljice mala (1,5 godinu) povrijedila je malo nogu, stavili joj longetu, ali dijete dobilo temperaturu, i našli joj povišen CRP 150, šta tp znači da li je moguće da je to dvoje povezano i je li to visok crp, koje su normalne vrijednosti

CRP je definitvno previsok ....
to je znak infekcije praćene bakterijom...

dali je povezano sa tom povredom ne znam zaista...možda i nije, ne mora ni biti al opet
ali ako je bilo otvorene rane trebali bi uraditi bris rane ...

ovaj CRP ukazuje na prisustvo bakterije user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1251
13.3.2012 10:29:57   
Lady26
CRP 150, nije malo povisen, on je ogroman.... user posted image user posted image
Pod hitno neka ispituje to....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1252
13.3.2012 11:07:41   
nanika
Uh pa bas je visok CRP, moj maleni je imao upalu pluca pa je CRP bio 32 . Nadam se da ce curica biti dobro, javi nam

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1253
13.3.2012 12:03:53   
škorpija
joooj sad ste me zabrinule, idem da provjerim da se nije zeznula za brojuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 1254
13.3.2012 12:06:09   
Lady26

IZVORNA PORUKA: nanika

Uh pa bas je visok CRP, moj maleni je imao upalu pluca pa je CRP bio 32 . Nadam se da ce curica biti dobro, javi nam

Mi smo sa 30 zaglavili u bolnici, upala mokracnih kanala....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 1255
13.3.2012 12:06:48   
Lady26

joooj sad ste me zabrinule, idem da provjerim da se nije zeznula za brojuser posted image

Jesu li joj doktori sta rekli, je li nosila nalaze?
Ovo je ogromna cifra, ako nije greska

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1256
13.3.2012 12:54:55   
škorpija
provjerila sam, CRP je ipak 150, ostali su na pedijatriji, ali dr. kažu da to nije nešto opasno i neobičnouser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1257
13.3.2012 13:00:04   
M kao Mama

provjerila sam, CRP je ipak 150, ostali su na pedijatriji, ali dr. kažu da to nije nešto opasno i neobičnouser posted image

Blago nama sa našim dr.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1258
13.3.2012 13:03:36   
Malenaoduvijek
a sto se toliko cudite mom I.je bio nedavno CRP 51,a kod jelenine Ane je znao biti tako visok na zalost

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 1259
13.3.2012 13:07:53   
Hanady RR
i nije opasno...la treba se utvrditi što je urok istom....

CRP 150 može biti i upala pluća...
može biti i mrsa na rani ako je dijete imalo otvorenu ramu pri povredi nogice...

u svakom do ova dva slučaja ili trećem rekacija će biti antibiotik koji će pokazati antibiogram..
Crp i njegovu visinu smao treba pratiti u fazi dali je infekcija bakterijska ili virusna....
ako je bakterijska u odnsu na roganizam takav će nivo visine i pokazati...

pa i baketrija u nosu ili grlu nekome može pokazati ovu visinu CRP_a.

dobro je da je dijete na pedijatriji i ja vjerujem otkirt će dodatnim pretragama što je u pitanju i na to djelovati na vrijemeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 1260
13.3.2012 20:20:16   
madam x
Skoro sam primjetila kod mlađe kćerke ( 3 godine) crvenu kožu na pupku i neki iscjedak, ustvari, najprije sam primjetila mrlju na potkošulji. Prije 3 sata sam je komplet presvukla jer se upiškila, znači mrlja je nastala skoro. Nju ništa ne boli, vesela je, raspoložena. Šta da radim? Šta bi to moglo biti?

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1261
13.3.2012 20:31:14   
Rabi

IZVORNA PORUKA: zinanina

Skoro sam primjetila kod mlađe kćerke ( 3 godine) crvenu kožu na pupku i neki iscjedak, ustvari, najprije sam primjetila mrlju na potkošulji. Prije 3 sata sam je komplet presvukla jer se upiškila, znači mrlja je nastala skoro. Nju ništa ne boli, vesela je, raspoložena. Šta da radim? Šta bi to moglo biti?

Meni se jednom davno desilo ovo isto, ali nikad vise! Isla sam dr, cini mi se da sam dobila neku mast da mazemuser posted image
Nemoj paniciti, vjerujem da nije nista strasno ali je sutra odvedi odmah dr. oni znaju bolje od nas u svakom slucajuuser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1262
14.3.2012 8:32:51   
hampsi
I kod nas problemcic user posted image Mala se zali vec dva dana da je boli ispod lijevog pazuha. Ne znam da li sam je ja mozda nezgodno uzimala za taj dio ili sta vec. Sinoc sam pokusala vidjeti da nisu neke zlijezde ispod natecene a u stvari sumnjam da bi znala i da jesu kad nikad nisam imala priliku to vidjeti. Ja sam mislila da je boli rucica na misici ali ona kaze ispod.
Je li se ikome ovo desilo? Da li da je vodim dr-u ili da sacekam jos malo?

Takva sam kakva sam

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1263
14.3.2012 16:21:37   
reallove

IZVORNA PORUKA: hampsi

I kod nas problemcic user posted image Mala se zali vec dva dana da je boli ispod lijevog pazuha. Ne znam da li sam je ja mozda nezgodno uzimala za taj dio ili sta vec. Sinoc sam pokusala vidjeti da nisu neke zlijezde ispod natecene a u stvari sumnjam da bi znala i da jesu kad nikad nisam imala priliku to vidjeti. Ja sam mislila da je boli rucica na misici ali ona kaze ispod.

ne znam,ne mogu ti pomoci,javljam se da podignem temu,valjda se javi neko sa vise iskustva

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu hampsi)
Neposredna veza do poruke: 1264
14.3.2012 18:44:46   
Vinetu
Evo i mene s pitanjem.  Nije hitno, al' da vas ipak pitam za mišljenje.
Moja curica ima mali ben (madež) na stidnom mjestu, veoma je blizu usnica.  Kad se rodila, ben je bio veoma mali, kao vrh igle.  Vremenom sam primijetila da raste i sada je veličine pola zrna riže.  Nije ispupčen, ravan je sa kožom.
Ono što me brine je što ben raste i što bi možda mogao rasti i u visinu  (tj. ispupčiti se).  Pretpostavljam, ako zaista bude tako narastao, može joj u budućnosti smetati, prilikom odnosauser posted image , depiliranja i sl.
I ja imam jedan veći ben, ali s unutrašnje strane prepone, ne smeta mi toliko, samo moram paziti kakve gaćice nosim, jer ako su preuske, guma me "reže" preko bena.  Neke od vas znaju da sam ja već odstranila dva bena (sa glave i stopala), jer su suviše narasli i smetali su mi.
Šta da radim?  Da li da je uskoro vodim doktoru zbog toga.  Kontam, bolje dok je mala, jer će uskoro biti svjesnija stida i neće meni ni doktorima dati da joj to pogledamo.  Drugi problem, šta ako ga uklonimo, a drugi se pojavi još na gorem mjestu (kao što se meni desilo).
Uhhh... kako god okreneš - problem!
Ima li neko slično iskustvo?

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1265
14.3.2012 18:46:24   
Vinetu
IZVORNA PORUKA: hampsi

Ako si primijetila da je zaista boli, obavezno je odvedi doktoru.  I moja se curica često žali da je nešto boli, ali ja znam da me folira, jer to govori samo kad želi nešto od mene dobiti!  Pravu bol mogu prepoznati.

(odgovor članu hampsi)
Neposredna veza do poruke: 1266
14.3.2012 18:52:42   
Malenaoduvijek
vinetu ja bih se posavjetovala sa pedijatrom i trazila mozda uputnicu da ti to pogleda ili plasticar ili hirurg.da vidis sta oni misle.

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1267
14.3.2012 19:02:13   
Vinetu
Mislila sam otići privatno dermatologinji user posted image ... već sam neko vrijeme išla kod nje sa kćerkicom, jer je imala bradavicu na glavi.  Doktorica i ona su uspostavile divan odnos, pa sam zato i mislila prvo pitati nju za mišljenje.  Onda bih išla dalje.  Kontam, malenoj bi bilo lakše ako bi je prva pregledala ova doktorica koju pravo voli.

< Poruku je uredio Vinetu -- 14.3.2012 19:03:02 >

Neposredna veza do poruke: 1268
14.3.2012 19:06:44   
Malenaoduvijek
a jeli u pitanju dr knol?ona je radila u cemalusi i zasto ne odete tu kod nje da ne placate?mislim jati ovo govorim dobronamjerno jer sam ja svog starijeg sina vodila kod nje

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1269
14.3.2012 19:17:26   
Vinetu
Ova radi u Eurofarm-u.  Nije mi problem plaćanje... veoma često nam nisu ni naplatili preglede, a išli smo možda i pola godine, svake 2-3 sedmice.  Malena je svaki put uzbuđena bila kad zna da idemo kod dr.  Uvijek bi se sa njom ispričala, baš je bila opuštena i dobro raspoložena, pa sam zato i mislila da to tako uradim.
Ne znam... vidjet ću prvo šta će pedijatrica reći.  I ona je super, a kćerkica i nju voli, pa ćemo to i iskoristiti.
Hvala ti puno na savjetu.  Gledat ću ove ili sljedeće sedmice da to pokrenemo.

Neposredna veza do poruke: 1270
14.3.2012 20:04:32   
Vinetu
IZVORNA PORUKA: MALA1994

a jeli u pitanju dr knol?ona je radila u cemalusi i zasto ne odete tu kod nje da ne placate?mislim jati ovo govorim dobronamjerno jer sam ja svog starijeg sina vodila kod nje

A je li ona pedijatrica ili šta već?  Ima li i ona privatno ordinaciju?
Ne mogu da nađem info na internetu... ima samo KnoR a ne KnoL

< Poruku je uredio Vinetu -- 14.3.2012 20:06:48 >

Neposredna veza do poruke: 1271
14.3.2012 20:22:34   
M kao Mama
PA dr. je konor i radi privatno

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1272
14.3.2012 20:24:56   
Rabi

IZVORNA PORUKA: Vinetu

IZVORNA PORUKA: MALA1994

A je li ona pedijatrica ili šta već?  Ima li i ona privatno ordinaciju?
Ne mogu da nađem info na internetu... ima samo KnoR a ne KnoL

Dobro si napisala ime dr.user posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1273
14.3.2012 20:26:47   
Visnja RR
dr. Tanja Knor

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1274
15.3.2012 9:28:50   
Vinetu
E hvala, pretpostavljala sam da je to pravo prezime, jer sam jedino o njoj i našla info na internetu, a i ona je dermatologinja.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Musko ime
adissa_

Koje od navedenih vam je najlijepse?

Davud (30%)

Ahmed (38%)

David (8%)

Adin (11%)

Ismail (8%)

Danijal (4%)

Broj svih glasova: 306

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *