Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.4.2012 13:25:40
Hanady RR
canim zavisi što treba od nalaza... al covo što ja nabrojah može iz prsta
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.4.2012 23:34:23
reallove
Zenice,molim vas za savjet..Maloprije kad sam htjela Ameen uspavati,popio mlijeko i samo sto je ostavio flasicu,ustao,kaze mi mama hocu vode i povratio,ali cini mi se sve sto je popio povratio je odmah..Puno sam se prepala..Otrcim kod svekra,kaze da mu je on davao bademe i da je puno pojeo,pa kao kad je popio mlijeko,muka mu bila ..Umili ga,popio vode i dobro je..Evo opet ga probala uspavati,nece gleda crtani,prica,kao da nista nije bilo..Sta vi mislite?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 20.4.2012 0:11:37
DM
Reallove-po ko zna koji put pišem ovaj post-pa izbrišem, vagam da li trebam napisati ili ne.. Koric abadema sdarži amigdalin(vitamin koji razlaganjem u organizmu postaje otrovan ako se unese u većoj količini)-stoga provjeri koliko je pojeo..... Ne nih da te prepadam, ali mislim da trebaš znati....
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 20.4.2012 0:16:33
reallove
IZVORNA PORUKA: doublemum
Reallove-po ko zna koji put pišem ovaj post-pa izbrišem, vagam da li trebam napisati ili ne.. Koric abadema sdarži amigdalin(vitamin koji razlaganjem u organizmu postaje otrovan ako se unese u većoj količini)-stoga provjeri koliko je pojeo..... Ne nih da te prepadam, ali mislim da trebaš znati....
pa ne znam sada,nije previse valjda,nekoliko komadica,sta da radim sada,nije vise povracao,kako cu znati jeli mi naskodio ..sta da radim,evo hocu ga uspavati i mm na putu
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 20.4.2012 0:16:54
hatepsut
reallove,pa nije mogao pola kg pojesti.ipak je on malen.A eto i sama kazes da je povratio.prati kako ce se ponasati,ako bude vise povracao odnesi ga na hitnu neka ga pregledaju sompo mali,volim i ja bademe
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 20.4.2012 0:19:25
DM
Pa nije to ništa strašno-do trovanja dolazi ako se u kratkom periodu pojede veće količina....+ povratio je -tako da je to ništa, ne sekiraj. Ovo je samo usputni info MOlim te , nemoj mi zamjeriti, ali sam napisala samo da imaš info ako bude pretjerao....
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 20.4.2012 0:22:30
reallove
IZVORNA PORUKA: doublemum
Pa nije to ništa strašno-do trovanja dolazi ako se u kratkom periodu pojede veće količina....+ povratio je -tako da je to ništa, ne sekiraj. Ovo je samo usputni info MOlim te , nemoj mi zamjeriti, ali sam napisala samo da imaš info ako bude pretjerao....
mila.hvala tebi,trebam znati i to,ovdje djeci normalno daju te grickalice i sve to,Ameenu nije prvi put da ih jede,ja nisam bila tu,inace ne dam mu,bojim se da mu ode na stranu
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 20.4.2012 0:24:02
Medić*
Draga nemoj se nervirati i zabrinjavati toliko, vjerovatno je previse jeo, povrh svega mlijeko pred spavanje i onda je povratio. Bolje sto je povratio.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 20.4.2012 0:24:58
DM
Gledaj na to drugačije-ako je povratio, još nedugo nakon konzumiranja badema-znači da ih je izbacio( ne mogu ni biti komadići,jer ga mora sažvakati podobro da bi ga progutao)a i koju je količinu mogao pojesti pa da mu naškodi toliko?! Ja sam znala po cijelu kesicu pojesti-pa ništa.... Mlim te ne sekiraj(i izvini po milion puta) da se tako lahko zatruje bademom-pa bilo bi nas svako malo u bolnici zbog trovanja... Daj mu malo čaja da smiri želudac
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 20.4.2012 0:28:07
reallove
On je i prije jeo bademe,pistacije,kikiriki i te gluposti i ja nikad nisam za to,bojim se..Ali oni djeci ovdje daju sve,normalno,bude i slano,ali oni jedu..
hvala vam puno na odgovorima
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 20.4.2012 0:29:56
Visnja RR
logicno da se brines ...ko svaka majka ...ali ja mislim da se njemu samo sve smuckalo s mlijekom... i da je sve iza njega ... probaj se smiriti i lijepo pajkite
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 20.4.2012 0:32:40
reallove
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
logicno da se brines ...ko svaka majka ...ali ja mislim da se njemu samo sve smuckalo s mlijekom... i da je sve iza njega ... probaj se smiriti i lijepo pajkite
nadam se,on se smirio,cim je povratio,kao da nista nije bilo,bit ce uredu aBd..
hvala na lijepim rijecima
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 20.4.2012 8:18:55
bebacha
mislim da nemas razloga za brigu.Alen je vise put tako povratio poslije mlijeka. ja to gledam ovako jede,skace,urburka zeludac i onda ta flasica mlijeka samo dodatno pogorsa.bice to sve ok a ja nisam znala ovo za bademe vjerovatno zato sto ih nevolim
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 20.4.2012 11:39:16
reallove
On je sinoc bio bas nemiran,pretjerao je,skakao previse,a jos jeo te bademe ..Poslije toga mlijeko,pa mu se valjda smucilo..Spavao je fino,evo sad je otisao sa dedom u setnju,nadam se da je proslo i da nece vise povracati,Ja ga sada stalno pratim..
hvala vam drage moje
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 20.4.2012 15:12:51
rose 87
E. se zadnjih dana pojavio osip,sitni,nije crveno nego kao mala ispupcenja sitna na kozi,ne svrbi ga koliko primjetim,dobro se i ne vidi osim kad predjem rukom preko koze pa osjetim,prvo sam mislila da mu je bilo vruce i da ce proci,pa sam mu prosle sedmice oprala svu odjecu bez omeksivaca nadajuci se da mu to smeta ali nista,cini mi se da se siri ili samo umisljam vise od brige,ima ga po rukicama,licu,ledjima,nista novo nije jeo ,dajte mi savjet ako se nekome desilo slicno,cime da probam to da namazem pa ako se ne povuce do pon. idemo ped.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 20.4.2012 15:15:43
hatepsut
Rose,mislim da jos imas vremena da odes pedijatru.ja iskreno nisam pametna sto se tice tih alergija.pa neka pedijatar pogleda za svaki slucaj ,jer kako pises vec duze vrijeme osip se ne povlaci.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 20.4.2012 15:35:15
rose 87
hvala draga,ma neznam ni na sta bi bio alergican,nismo nista novo uvodili a omeksivac sam izbacila ali eto ne povlaci se nema nam druge vec da odemo ped. izgleda