Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 10.5.2012 10:26:40
ziki
Najverovatnije da je povrijedila neki kapilar. Mi smo prosle godine sa tim imali problema i kad je bilo bas puno krvi odveli dr i receno nam da je crna stolica bio bi alarm al ovo samo kapilar. Svakako casecak sledecu stolicu pa ako bude puno krvi odvedi je dr
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 10.5.2012 10:32:31
dinaa
Krv je crvena znaci nije tamna,i krv je samo u toj sluzi,nije je bilo puno nije samo i iskljucivo krv nego umijesana u sluz,neznam sta da mislim,sacekat cu da ponovo kaki pa cu ici dr.ako se ponovi. Hvala vam puno,ja sam ko na iglama.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 10.5.2012 10:42:05
Semica
dina-slicno se desilo mojoj Sarah prije par dana...njoj ce sada 15-tog 8 punih mjeseci...ali par dana je cesto kakila ( i stolica joj bila poprilicno tvrda)...nakon sto je kakila ja posla prvo da je obrisem maramicama ( pa na pranje)...kada sam pogledala maramicu crvenkast trag na njoj..pregledam joj cmar i vidim da kao da ju je kaka ogrebala ( bas kao ogrebotinicu da ima)...nije se vise ponovilo to pa nisam ni neku frku pravila a bila sam se pravo uplasila...sretno i javljaj kako je malena
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 10.5.2012 10:50:18
Semica
IZVORNA PORUKA: dinaa
Nije nista ni jela ni pila crveno,a i nije mi jasno sto cesto kaki ma sva sam zbunjena.Pregledala sam i ja njoj guzu nema nikakvih tragova.
Moja je isto cesto kakila...skoro svaka 2-3h---i to ne proliv nego potvrda stolica...ali sam skuzila da joj je to od mlijeka iz tetrapaka na koje smo presli...izvini-nisam upratila kolika je djevojcica?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 13.5.2012 13:48:38
niki83
Je li moguce da dijete kod upale pluca nema bas visoku temperaturu? Otprilike do 38 stepeni? I ono škripanje u plucima dok dise? Nervoza, slab apetit, itd.. Ja vise ne znam sta mi je sa djetetom, ne znam vise ni sta da mislim..
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 13.5.2012 13:49:59
Mirkica
IZVORNA PORUKA: niki83
Je li moguce da dijete kod upale pluca nema bas visoku temperaturu? Otprilike do 38 stepeni? I ono škripanje u plucima dok dise? Nervoza, slab apetit, itd.. Ja vise ne znam sta mi je sa djetetom, ne znam vise ni sta da mislim..
pa jesi li bila kod doktora
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 13.5.2012 13:51:41
Hanady RR
u zavisnoti do upale pluća draga moja... mislim neko može imati upalu pluća uz kosnatanu ''hinjsku'' turu od 37 stepeni... a neko ima one visoke 39-40...
al jeste li vi išli doktoru...
ovo što ti opisuješ kao temperaturu , škirapnje u plučima, slab apetit, nervoza itd...karakteristike su i brohitisa
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 13.5.2012 14:12:13
niki83
Ma cijelu smo sedmicu bile kod doktora..raznih.. Isprimale 7 pencilina, jer je imala jako visoku temperaturu od proslog petka navecer..u meduvremeu radile nalaze urina i krvi.. Pa temp. spala nakon tih boca i presle tri dana na sirup Azomex, isto antibiotik.. Ali ona je tek onda pocela da kaslje, da slini, kise, kao jaka prehlada, ne znam kako bih drugacije opisala..apetit 0 itd. Jucer bile na kontrole, sirup za iskasljavanje..i od sinoc opet ova dosadna temperatura, dijete nervozno, nece da jede, ne moze se smiriti, tek smo je u 2h sinoc uspavali..ne znam stvarno sta raditi.. Bronhitis!?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 13.5.2012 14:37:50
Hanady RR
što su pokazali nalazi urina i krvi...
povrat temperature nije baš pozitivna nakon azomexa...a prije toga pencilina... naime jeste radili CRP... jer izolovana bakterija neka kod vas ili je virus u pitanju...
ako je bakterija, niste primali djelotvorne antibiotike... ako je irus onda nisu imali ni na što isti djelovati...
ne znam, ne bih se posebno pravila pametna ni igrala doktora la mislim da bi trebal uraditi nalaze konkretnije... sa virusom ako s eborite sada da znaš što je činiti... jer me čudi d ankon ovih antibiotika temperatura se vraća
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 13.5.2012 14:42:13
teacher75
Ma cijelu smo sedmicu bile kod doktora..raznih.. Isprimale 7 pencilina, jer je imala jako visoku temperaturu od proslog petka navecer..u meduvremeu radile nalaze urina i krvi.. Pa temp. spala nakon tih boca i presle tri dana na sirup Azomex, isto antibiotik.. Ali ona je tek onda pocela da kaslje, da slini, kise, kao jaka prehlada, ne znam kako bih drugacije opisala..apetit 0 itd. Jucer bile na kontrole, sirup za iskasljavanje..i od sinoc opet ova dosadna temperatura, dijete nervozno, nece da jede, ne moze se smiriti, tek smo je u 2h sinoc uspavali..ne znam stvarno sta raditi.. Bronhitis!?
uradite vi ipak rentgen pluca, ima atipicnih upala pluca. kad se samo sjetim kako je lanu hinjski uhvatila i kako joj ni pencilini ni nekoliko antibiotika nije pomagalo...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 13.5.2012 14:50:07
hatepsut
Niki,hajte vi teti doktoru ,neka ona nju poslusa i vidi da snimte pluca,neka vas u bolnicu posalje.upala pluca se vrlo lako razvija s tim "hinjskim" temperaturama.Veliki zagrljaj ljepotici N, zelimo joj sto skoriji oporavak
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 13.5.2012 15:31:47
dinaa
Nazalost moguce je.Mozda je tek pocetak upale pluca kao sto je bio slucaj kod mog sina kad je bio beba od 10mjeseci.Temperatura mu je tada bila od 37.4 do najvise 37.8. Otidjite vi draga ponovo doktoru pa bolje da kazu da nije nista nego nedaj Boze da predje u upalu pluca.Sretno.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 13.5.2012 15:54:27
teacher75
IZVORNA PORUKA: azra I ADI
Mene to škripanje podsjeća na bronhitis, brzo doktoru na ponovno preslušavanje..
napisala je da nema skripanje u plucima, al moze biti upala pluca bez skripanja, ni lana nije skripala kad je imala upalu, a temperatura joj je varirala, nekad visoka a nekad ne, ona cak nije ni kasljala ni slinila, niti je dr cula ista sa slusalicama, samo je rentgen pokazao upalu pluca