Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 14.5.2012 14:46:26
henna ze
ehh dobro je..mislim nije...ali cefazolin i ventolin to je već nešto drugo i to se daje za upalu pluća..samo reci mi jesu li joj ostavili braunilu ili je bodu..te se injekcije po pravilu da kroz braunilu... sad će ona Ako Bog da progledati..šaljemo vam puse..i tebi njoj
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 14.5.2012 15:47:44
niki83
Ma kakvi draga moja..bodu je..Ona palce jutros, vristi, ona sestra daje i govori: Joj ova injekcija bas boli.. Nego evo sad mene moja dr. poslala na komisiju za bolovanje..kaze duze od 7 dana odlucuje komisija nisam znala..to tako po zakonu!?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 14.5.2012 17:42:31
Alma_27
Drage moje zene bas sam otvorila temu da vas pitam da li je moguce da beba od 6,5mj proguta poklopac od flomastera a da nema nikakvih simptoma (gusenje, kasalj). Stariji sin bacio i nisam mogla naci.
Hvala Bogu dragom da sam nasla poklopac. 2 sata sam ga trazila po sobi. Moj otac cak dizao ugaonu seciju. Morala sam se izjadati jer sam se bas bila uplasila i vec sam vidjela svoju bebu na snimanju i gusenju...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 15.5.2012 9:34:36
Nedi
IZVORNA PORUKA: niki83
Ma kakvi draga moja..bodu je..Ona palce jutros, vristi, ona sestra daje i govori: Joj ova injekcija bas boli.. Nego evo sad mene moja dr. poslala na komisiju za bolovanje..kaze duze od 7 dana odlucuje komisija nisam znala..to tako po zakonu!?
Niki moraju je bockati jer nema drugog nacina za tako malo dijete koje je na kucnom lijecenju a te boce bole uzasno, sjecam se kako je N plakao
A sto se bolovanja tice pedijatar moze otvoriti samo 7 dana
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 15.5.2012 10:11:25
henna ze
ček..ja sam neki dan bila na bolovnaju sa henom 7 dana..meni je otvorila moja dr..pedijatrica mi u knjižicu napisala da je dijete bolesno..i moja dr me pitala jel ti dosta 7 dana?..sad ne znam.. a mogli su joj ugraditi braunilu..koliko injekcija ima? pitaj za to..ako oni nemaju da ti kupiš..mnogo će je manje boljeti...hena ih je tako primala i moja mama...te boce su užas..a ona duša draga i peniciline prošle sedmice primala..i onako joj je guza ko fildzan... na komisiju se ide u stacionar..brzo to ide...ujutro odeš prvi ulaz i odmah desno..to ide kao na traci...50 ljjudi na minutu...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 15.5.2012 14:18:59
niki83
Ja zavrsila s komisijom.. Joj oni meni dali do kraja mjeseca maja, i opet nisu zakljucili, kazu dodji ti nama i tad pa cemo vidjeti sta dalje... Neka doktorica starija (baka) pa se raznjezila, kaze neka tebe s djetetom kuci Opasno je to, nikad se s tom upalom ne zna..a dr. Maja nam napisala na misljenju dg. Bronchopneumonia.. Jos veceras imamo ovaj Cefazolin sa Dex. sa primimo, pa ujutro na kontrolu prvo i onda cemo vidjeti dalje.. Nego dala nam je i Nistatin kapi da joj sprijecimo kao candidu jer je vec vise od 10 dana na antibioticima silnim..sta kazete na to? Je li ko koristio za dijete Nistatin kapi?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 15.5.2012 14:23:15
henna ze
to je pametno..nismo koristili ali ja svakako odmah uvodim mjere..mlijeko ni pod razno..slatkiše izbacujem..jaja i kljukam je onom aktiviom i pro lifeom...do sada je primila antibiotika tonu, ali nikad nije imala crvenilo..niti svrbež..iako je dijete bolesno i znaš da bi trebalo da ojača..ti moraš provesti to radi candide...daji joj u bijelog luka što više u hrani.. hajde taman je uskoro kraj godine..odmori malo godiće ti..samo da maca ozdravi
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 15.5.2012 14:26:19
niki83
Joj nemoj mi sad..evo ja joj skuhala pola litra kozijeg mlijeka da pocne piti..svekar odmah jutros kad je krenuo na posao donio odnekud sa sela, sa nekog brda kaze samo neka pije, cisto je gore gdje ove koze borave..to ce N ojacati..
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 15.5.2012 14:30:06
henna ze
ne znam ti odluči. ne bih da pametujem..ja sam počela davati kozije mlijeko kad je prestala antibiotike...i stvarno se Hena ubucila za 10 dana se nije mogla poznati...mlijeko i jaja su za kadidu kao germa hljebu..samo bujaju... ja ti predlažem sljedeće..pošto si kod kuće..pravi što masnije supe..dakle..koljenicu raskuhaj..što više luka i mrkve unutra..pa za njom po cijeli dan..kašiku- dvije...samo nek jede.. ili od piletine svejedno..ako hoćeš imam još malo guščje masti popolovićemo pa naveče u čaj da joj stavljaš....
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 15.5.2012 14:31:32
niki83
Prosle smo sedmice kad je primala penciline pili Prolife, super njoj to, bas voli.. A znaci Nistatin jos i bolje da sprijecimo to. OK. Hvala vam.. Ona izgleda bolje..nema ture od one noci sa needjelje na ponedjeljak.. S tim da evo spava vec 3h u komadu, i samo se znoji, nevjerovatno..
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 15.5.2012 14:33:26
henna ze
kaže neki dan..joj mama da mi je mlijeka od crno-bijele krave- ono što si mi kupovala kad sam izašla iz bolnice..jest bilo lijepo - ne zna da je bilo kozije..ne bi htjela
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 15.5.2012 14:36:10
niki83
IZVORNA PORUKA: henna ze
ne znam ti odluči. ne bih da pametujem..ja sam počela davati kozije mlijeko kad je prestala antibiotike...i stvarno se Hena ubucila za 10 dana se nije mogla poznati...mlijeko i jaja su za kadidu kao germa hljebu..samo bujaju... ja ti predlažem sljedeće..pošto si kod kuće..pravi što masnije supe..dakle..koljenicu raskuhaj..što više luka i mrkve unutra..pa za njom po cijeli dan..kašiku- dvije...samo nek jede.. ili od piletine svejedno..ako hoćeš imam još malo guščje masti popolovićemo pa naveče u čaj da joj stavljaš....
Ma hvala ti draga..Znas da joj dajem ovaj puter isto domaci i med.. Dobro si, mozda bolje da sacekamo dok prekinemo s antibioticima, pa onda mlijeko.. Ma ganjam je po cijeli dan, masaze, inhalacije, cajevi, dr. Theiss balsam, Bisolvon kapi..sad i taj Nistatin jos.. Kuham supe, jer ona jedino to hoce jesti kad je bolesna, doduse jucer i grah jela, dva puta u toku dana, i supe pilece isto tako.. Danas evo kuham junetinu u pretisu..tako su mi i rekli, neka je jaka hrana ali na kasiku, da nije kruta..