RE: Anksioznost (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

mamiconi -> RE: Anksioznost (3.3.2015 13:54:49)

Glavobolja, osjecaj kao da cu "otici negdje", bolovi u kičmi i vratnoj i donjem dijelu, jedno vrijeme je bila svakodnevna mučnina, sad je hB nema, ponekad, noge nekad kao da nisu moje,svaki dan neki novi simptom i onda googlam i nadjem sto bolesti sa mojim simptomima, poslednji je da me bole kosti i zglobovi i stomak ispod desnog rebra, ma ni sama više ne znam šta nije....

flatron -> RE: Anksioznost (3.3.2015 13:58:25)

Pola od toga sto si napisala imam ja,plus titranje misica po tijelu...odvratno bas...zadnje vrijeme me zeludac boli...

mamiconi -> RE: Anksioznost (3.3.2015 14:04:39)

I meni ponekad titraju mišići, ne baš često, ali dešava se...jeste ružan osjećaj, ali što više obraćaš pažnju na to, kao da namjerno neće da prestane, baš odvratno..

flatron -> RE: Anksioznost (3.3.2015 14:07:32)

Ah prva na forumu kojoj titraju misici kao meni,ja se s tim borim vec 6 mj. Meni ti to svaki dan po cijeli dan fuj fuj...

mimi_2in1 -> RE: Anksioznost (3.3.2015 14:15:38)

Cao vam,
evo i mene da pridodam na spisak simptoma. imam ugklavnom ove koje ste pisali, nemam to titranje u misicima..ali imam nesto..ne znam kako to da opisem. kao da vam stotine mrava mile tijelom..uzas..najgore je kada legnem i umirim se. kazu mi to su zivci...to kad me uhvati moram popiti tabletu za smirenje da bi mogla zaspati. [sm=smiley13.gif]

od ovih fantomskih bolova po tijelu, nema sta nisam imala...vise ne gulam jer sam skontala da samo gore pravim.iskreno vise ne mogu da razgranicim jel me boli ovo sto inace treba da me boli, tj sto imam stvarne fizicke smetnje ili me boli "u glavi"...i tako...uglavenom veselo.

ovo o strpljenju...pih... o tome necu ni da pricam. nemam ga ni za sebe ni za ljude oko sebe vise. planem u sekundi..a nikad nisam bila takva.

ovih dana mi se samo place..a ne mogu da placem. imam osjecaj crci cu od ove nekakve tezine u sebi..a ne mogu da se isplacem nikako...

flatron -> RE: Anksioznost (3.3.2015 14:21:44)

To sto govoris ko mravi da hodaju,imam i ja to,najvise po nogama,tj stopalima,al nije stalno,pojavi se s vremena na vrijeme,pijel iko ista od tableta?

mamiconi -> RE: Anksioznost (3.3.2015 14:24:46)

Flatron, jesi li išla doktoru zbog tog titranja, meni je najgore što ja i dalje mislim da imam neku tešku bolest (već sam prije pisala), radila sistematski prije jedno 2,3 mjeseca, sve ok, a stalno me nesto boli.....Mimi, i ja nikad nisam bila takva, mislim što se tiče strpljenja, uvijek sam bila staložena, a sad užas, planem za svaku glupost. I meni se plače, ja zaplačem sad pa sad, vozim se do posla samo počnem plakati, kaže muž što sad plačeš, reko ne plačem, sunce pa mi smeta očima......ne mogu više da ga operećujem svojim boljkama...

flatron -> RE: Anksioznost (3.3.2015 14:30:05)

Ah da ja sam bila umislila da imam multiplosklerozu itd...googlala bla bla...jesam isla sam doktoru,al niko nista mi konkretno nisu rekli,ugl reakcija na stres,vadila elektrolite,bio smanjen kalij i zeljazo,odem ponovo nakontnekog vremena sve ok,a opet titra,hajd sad znaj,i ja ponekad kontam da imam neku bolest..

mimi_2in1 -> RE: Anksioznost (3.3.2015 14:58:28)

ja sam kada je najogre bilo, kada so imali u porodici konstantno neke katastrofe, znala popiti apaurin da zaspem. sada kada me ti mravi uhvate popijem persen..ili leksilijum. drugacije ne mogu. vala od persena slabo fajde ima.
gledam da pijem neke cajeve, mlijeko i med...i tako..kobajagi nesta pomogne.

ja nemam koncentracije niti smire ni seknde. vrlo tesko kontrolisem misli, i tesko se smirim. to mi smeta za klanjanje, grijesm pa moram ponovo, pa se iznerviram, pa sam umorna tesko mi se nakaniti..i sve tako. bojim se da od toga nista nema [sm=smiley19.gif] meditaciju pokusala 0 bodova..nema sanse.

ja pored tih bolescura u glavi imam i tromb u nozi, i diskus herniju i herniju zeluca koja me tako sporadicno gusi..pa ne mogu da skontam jel umisljam bolove il su stvarno tu...

a za plakanje, ne znam sta je..zacepilo. mislim da bi mi lakse bilo...al ne ide...a vala sam se isplakala u ovu godinu i po za cijeli zivot...

flatron, moj mm ima trzanje misica desne noge. isto isao dr sve oke. al njemu se noga stalno grci, tj misici butine i lista...prosto strasno kad legnes do njega. on pije ponekad onaj magnezij direkt..pa ko malo bilo prestalo sad opet pocelo. pa eto, mozda da pokusas..ne znam..

flatron -> RE: Anksioznost (3.3.2015 15:02:38)

jel imas neku terapiju za diskus herniju?

mimi_2in1 -> RE: Anksioznost (3.3.2015 15:04:38)

ma nista sto se terapije tice, isla na fizikalne jedno vrijeme..imaju te nekakve vjezbe koje treba raditi..al iskreno ne stizem uvijek, jedino kad me bol bas uhvati da ne zna kud cu sta cu pijem musko flex, i ketonal za bolove...i to je to.

flatron -> RE: Anksioznost (3.3.2015 15:10:07)

Ja sam slikala ledja zbog bolova,imam skoliozu i spinu bifidu slali me na magnetnu ja nisam htjela...tako da hajd znaj kakva je tacna situacija,ugl sve se svodi radi vjezbe cc

mamiconi -> RE: Anksioznost (3.3.2015 15:10:42)

Ja izbjegavam tablete koliko mogu, mada kada prigusti popijem lexilium, dva. Mimi, kad spomenu klanjanje i ja više nemam koncentracije, prije me to smirivalo, sada, da mi Bog oprosti, misli su mi svugdje samo ne u namazu, tečko mi se nakaniti...

mimi_2in1 -> RE: Anksioznost (3.3.2015 15:21:12)

meni govorili poslije poroda MR da radim, da vidim da se nije pogorsala. al ne smijem. prosli put mi je tako strasno bilo, ama jedva sam izdurala, tri puta pritiskala ono panic dugme..sad mi me srce strefilo.

sto rece u sustini ti, sve se svede na vjezbe :) i tablete protiv bolova. otisla jednom na inekciju jer me boljela noga..nakon nje su me boljele obje, jedna od onako bolova, druga od inekcije[sm=smiley36.gif]

joj mamiconi, ja ne znam sta da radim. to je zacarani krug. pokusavam, pa me savjest pece sto ne mogu fino da kalanjam..pa se onda i zbog toga osjecam uzasno... eeelem jos jedna stavka na spisku zbog koje se osjecam kriva i zbog koje mi je tesko..

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (4.3.2015 10:41:18)

Ja to mravinjanje imam po ramenima i glavi,ali ujutro najčešće....problem koji sam ja imala je i taj da sam nakon što mi je muž otišao pojačala mi se anx. i imala sam proliv ne tako čest punih 15 dana.Pila sam lijekove za proliv i onda sam pročitala da su to nervozni prolivi i da treba popiti nešto za smirenje.Kupim apaurin od 2 mg. i popijem jedan ujuteu jedan pred večer. I smirilo se,ali i sad ako sAM jače anx. osjetim stomak. Samo da mene nije strah tih lijekova koje bi i propisao psihijatar :(. javila bih se odmah. Ružno sanjam i najčešće mrtve... A koncentracija i je nula nekad bubnem riječ koja nema veze s onim što sam htjela reći....I najčešće mi se motaju po glavi misli tipa o ljudima koji su obolili akoje znam,kako su završili itd

mamiconi -> RE: Anksioznost (4.3.2015 10:47:23)

Jutro cure drage,
moram biti jaka, apsolutno identično ovo što se tiče snova, koncentracije i razmišljanja o bolesnim, kao prepisano [sm=smiley1.gif]...

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (4.3.2015 23:06:52)

Iskreno treba mi i neki trenutak dnevno malo i tišine...jer s djecom (nek su zdravi i živi) to i nije lahko...Imam školarku koja je pametna ali lijena,i svaki pisanje zadaće je ono hajde,pa hajde dok stvarno ne vrisnem,nikad ih ne šibam,pa me onda tat kritikuje ispucaj ih ponekad neće im ništa faliti ako ih malo udariš šipkicom po guzi,a ja onda hoću da explodiram.Mlađa opet je ok kad se igra igra se,ali kad joj je dosadno u svakom trenutku i na svaki način privlači pažnju na sebe pa makar da pravi vratolomije po namjštaju,a ja ludim...Iskreno majkama s malom djecom nije lahko priuštiti relax trenutke...Pa me uhvati očaj,onda počnem plakati jer ponekad imam utisak da i one koristetrenutke moje slabosti :).Ali u stvari nije to tako,ipak deca su to ... <3.Zato uvečer kad pospu skuham čaj i cijelih sat i po uživam piljeći u tv jer nemam konc. za čitanje :( mada sam nekad obožavala čitati...I tih sat i po ne bih mijenjala ni za što...A to kad kažem da mi se mislima vrte ljudi koji su psihički obolili,koji su se ubili,počnem se porediti s njima da ću završiti kao oni i onda počne napad panike... :( .Pokušavam se nekad riješiti tih misli,ali teško....Nadam se boljem i molim Boga da mi olakša,u Njegovu se pomoć uzdam... a opet kad čujem neko mlad umro ili teško obolio,pogledam svoju djecu i kažem sama sebi da se moram izboriti s ovom glupom anx...

prepadnuta -> RE: Anksioznost (5.3.2015 22:05:45)

Kako ste,zenice? Ja onako,nekad dobro nekad ne... nocas mi takva tezina na plucima bila uzas... Sve to nekako zbog trudnoce mozda teze podnosim.... Strah me kako li bice posle trudnoce,strah me da necu biti spremna za bebu...jel imao neko slican strah.
?

priks1 -> RE: Anksioznost (6.3.2015 9:14:54)

bok svima,evo da se i ja malo javim...Mbj sve sto si rekla o djeci
istina je...ne znam visesta da kazem o ovom stanju,ponekad
sam tako umorna od svega,kad pomislim konacno se slazu kockice,
ja opet padnem ko kruska.Tako se razocaram i mislim evo na ponovno
iz pocetka.Najgore od svega je ta tezina na prsima,kao jedna velika
tuga i onda ignoriram,ignoriram al dzabe,puknem onda ko cvrcak.
Stalno neko osluskivanje sebe,analiziranje,kako sam danas?Kako cu biti
sutra?Ma sve u svemu stalno izmjenjivanje simptoma.Snovi svskakvi,
uz stalno neko budjenje.A jutro po meni nekako najteze..i to sto ste govorile
o strpljenju i zivcima...ajme identicna stvar.Planem na svaku,sve mi je
uvreda,a planem na djecu bzvz nekad pa mi bude zao...nista drage moje
kako ste mi vi?Prepadnuta to ti je sve normalno sto se tice strahova,
kome nije bilo?

mimi_2in1 -> RE: Anksioznost (6.3.2015 11:43:16)

DD zenice,

kako se nosite sa ovim vremenom? ja sam vala fuj..malo me raduje sto je petak, sto cu subotu i nejdeljku konacno provesti sa svojim piletom. od juce popodne su me "mravci" izludili [sm=hudicek1.gif] jos sam dobila pa sam totalno bljakava.

kaze mi mm neki dan, vozimo se sa posla, zao mi je sto si nesretna samnom. reko molim?? kaze zao mi je, prije nisi bila takva, pa zakljucujem da si samnom nesretna, a ne znam sta da radim. [sm=smiley19.gif] bas mi je krivo bilo, ne na njega, nego na sebe. nisam znala da se sve ovo tako odrazava na njega..u toj nekakov borbi sama sa sobom nisam ni pomislila kako je njemu i sta misli...tako me to zaboljelo..jer stvarno on nema nista sa tim. mrzim to u sta sam se pretvorila...sta ce onda moja A misliti. da ima vjecito tuznu i umornu, uplasenu mamu. [sm=smiley19.gif]

malina22 -> RE: Anksioznost (6.3.2015 14:33:22)

Drage forumasice,
surfajuci i trazeci preporuku za psihoterapiju u Sarajevu naletila sam na ovaj forum i procitala niz postova. Lijepo je osjetiti da nisi sam, da postoje i drugi sa slicnim problemima, sa kojim se covjek nekad jednostavno ne moze tako lako izboriti sam.
Ja sam borac, ali nekad posustanem, kao i svi mi, i dosta mi je tuge ne srcu, zelim da prodisem punim plucima, da neke stvari poslozim u svojoj glavi i postanem otprinija na probleme i brige... Djelomicno sam procitala kroz sta su prosle neke od forumasica, i to me je jako ganulo. Svima zelim puno snage i vedrine, nekad mi se cini da najsenzibilinije duse najvise i pate, i najveci teret nose...
Bila bih vam zahvalna ukoliko biste podijelile sa mnom vasa iskustva sa psihoterapijom u Sarajevu i preporucili dobrog psihologa ili psihijatra. Veliki pozdrav svima!

koka i po -> RE: Anksioznost (6.3.2015 19:11:17)

kaze mi mm neki dan, vozimo se sa posla, zao mi je sto si nesretna samnom. reko molim?? kaze zao mi je, prije nisi bila takva, pa zakljucujem da si samnom nesretna, a ne znam sta da radim. bas mi je krivo bilo, ne na njega, nego na sebe. nisam znala da se sve ovo tako odrazava na njega..u toj nekakov borbi sama sa sobom nisam ni pomislila kako je njemu i sta misli...tako me to zaboljelo..jer stvarno on nema nista sa tim. mrzim to u sta sam se pretvorila...sta ce onda moja A misliti. da ima vjecito tuznu i umornu, uplasenu mamu.

zagrli tog svog muza najace sto mozes i zahvali Bogu sto ga takvog imas.
sve mu lijepo objasni i on ce ti biti najveca podrska u svemu.
nebi valjalo da za tvoje stanje krivi sebe...nikako.

ti ces aBd jednog dana biti sretna i nasmijana i sve ovo sto ti se desava biti ce ruzna uspomena...
ali i velika skola ..
ja nekako smatram da svako ko se suocio sa ovim poremecajem,i koji ga je na kraju pobijedio ima na ovom dunjaluku posebnu misiju...
jer mi ljudi u ovakvom vremenu smo izgubili ono sto bi trebalo da krasi svakog covjeka...razumjevanje i empatija.
utopljeni u svim zivotnim problemima i ne primjecujemo stvari koje zivot cine ljepsim...
ono nesto sto ostaje isto iza svih zivotnih iskusenja.

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (7.3.2015 16:50:19)

Pozz drage moje,malina dobro došla....Koka i po ti si uvijek u pravu ...ovo si tako lijepo rekla...u ovom ružnom vremenu kad je biti čovjek teška misija,mislim da mi još uvijek imamo sve karekteristike finih časnih emotivnih ljudi,pa zbog toga naše duše ispaštaju...Beskrupuloznost i bezosječajnost pojedinih uvijek su me zbunjivala pa se često pitam zar takva vrsta uopće postoji..Milion puta su me znali rasplakati tuđi problemi,za moje ko zna da li iko zna i da li koga briga :(. Ali nije bitno mislim da sam dobra osoba,uvijek spremna za pomoći,saslušati i to mi je drago...Nekad kažem željela bih da sam ovakva ili onakva,ali neka drago mi je da nisam izgubila ljudskost :).Ljubim vas sve...

koka i po -> RE: Anksioznost (8.3.2015 9:56:09)

sretan 8 mart svim mojim drugaricama ...
da budu lijepe,sretne,zadovoljne i zdrave svaki dan ...
da im se sve zelje ispune .user posted image

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (9.3.2015 0:03:04)

Pozz drage moje,pridružujem se čestitkama,a tebi koka i po hvala...kak ste provela ovaj dan...jeste se danas makar malo pustile.Ja sam kuć provela cijeli dan jer je vani užasno hladno e onda kod djece malo prehlade i tako...svakodnevnica...Raspoloženje promjenjivo ali podnošljivo,kad bi ostalo ovako još dugo valjalo bi... Ljubim vas

Stranica: <<   < Prethodna stranica  255 256 [257] 258 259   Sljedeća stranica >   >>