Andj -> RE: Anksioznost?? (23.6.2022 8:28:25)
|
Cao Mina 😻I ja sam nova ovdje, ali moja anksioznost je slavila i rodjendan skoro. Sa mojim drugim porodjajem (sa kratkim razmakom dva carska reza, korona u drugoj trudnoci, pojava neke tahikardije, visociji srcani pritisak, i jako lose opste stanje nakon porodjaja - okidaci vjerovatno za anksioznost). Kraj trudnoce sam provela bezvoljna i u strahu ali doktor je to pripisao svakako navali hormona koji su u trecem trimestru najjaci. Svaki put kad te to uhvati ti reci: Okej, evo sta sad? Ne ustajem mi se, ne hoda mi se, e sad cu namjerno i nece mi biti nista. - Ovo ti je najtezi ali ujedno najucinkovitiji nacin. Ja sam toga svjesna, ali moji simptomi nisu takvi sad evo godinu nakon porodjaja. Ja sam sebi svezala razne bolesti, srce provjerila cca 100 puta... svaki novi simptom vezem za bolest neku. Pojave mi se nesvjestice, omaglice, neki oblici pred ocima, glavobolja, bol u vilici ili vratu- ja letim na google i onda uzas... svi me uvjeravaju da su moji bolovi produkt krive kicme i nepravilnog polozaja u kojem sam stalno, ali ne. Kad boli lijeva ruka i strana to je srce. Ja sam ti najgori oblik anksioznosti. Moji ukucani su izgubili svako strpljenje. Nila sam na terapiji AD ali kod mene je mozak govorio: Pijes te tablete i dalje tako razmisljas to nema efekta, jer kod mene nije realno da imam ove simptome a da mi nije nista i doktori mi ne valjaju jer ne nadju nista, ili im ja ne znam objasniti dobro i tako... i evo svega svjesna, a opet svaki dan pakao. Postala sam nervozna i sebi i svojoj djeci. Ne dopusti da te pobijedi to sto te muci.
|
|
|
|