Andj -> RE: Anksioznost?? (13.4.2022 17:03:58)
|
Pozdrav svima. Imam 27 godina i citam vase postove. Imam ogromnih problema sa anx. Imam dvoje djece. Curicu (2 ipo godine) i djecaka (10mj). U trudnoci sa njim dobila sam koronu, i ubrzan rad srca. Porodjaj mi je bio traumaticno iskustvo. Carski rez. Veoma lose stanje posle porodjaja. Na odjeljenju mi je jos bilo lose, i poslije toga krece anksioznost. Svaki dan mislim da li ce nesto da mi bude, da li cu da umrem i sta ce moja mala djeca bez mene. Sa njima sam cijeli dan, i jedva cekam da mi muz dodje sa posla da pobjegnem tim mislima makar malo. Njega sam slomila sa svojim ubrzanim okucajima (najvise 125 su bili), dobila sam Byol da pijem. Ekg svaki put uredan sem ubrzanog rada. Bolovi u prsima, u ruci, pozadi kod plecke, zgaravica s vremena na vrijeme. Svaki dan vise vrtoglavice, mucnine povremene, probadanja... dosadilo mi je. Pila sam Eliceu i Xanax jedno vrijeme, sad po potrebi popijem lexililum. Ali mene ubi taj osjecaj u prsima nekog stezanja, pa i malaksalost. I non stop gledam kao neke znakove da ce nesto da mi bude. Uradila sam more nalaza, nista zabrinjavajuce. Imam krivu kicmu, moji bolovi mozda poticu i od toga, ali ne. Kod mene je sve srce. A kad me zaboli jako glava onda je tumor. I samo razmisljam da li mogu nesto sprijeciti, da li sam nesto propustila, i zivim svaki dan lose, jer me moja glava slomi. A ja samo ne mogu da vjerujem da sve ove simptome proizvodi neki strah, to mi je nerealno. Kad god cujem nesto lose ja to odmah svezem za sebe. I evo cijelo popodme mislim da ce da me udari srce, cak i dok pisem, jer me probada u prsima, pa u ruci, pa sam se preznojila jednom, pa mi se manta.. i tako u nedogled. I samo da mi nesto ne bude dok sam sama sa djecom... zaboga vise... molim vas pomozite makar da mi kazete kako da ove misli prestanu. Veliki pozdrav svima.
|
|
|
|