RE: Anksioznost (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

flatron -> RE: Anksioznost (20.1.2015 13:47:36)

Ok pokusat cu nabaviti,hvala ti :-)

priks1 -> RE: Anksioznost (20.1.2015 13:51:45)

poslala sam ti i ja privatnu, jesi dobila? Ne znam kako bi
drugacije...

flatron -> RE: Anksioznost (20.1.2015 13:57:10)

Jesam dobila sam,nasla te,poslala sam ti poruku na fejsu,zastitila si pa te nemogu dodati,pokusaj ti mene!

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (20.1.2015 17:12:43)

Ćaooooo drage moje,ovo vrijeme izgleda nikom ne paše...Nisam se javljala jer vjerovali il ne malo sam putovala...U stvari nije to neko putovanje,mislim unutar granica je BiH,ali eto hodilo mi je.Prvo sam krenula vrlo nesigurno i umalo sam odustala,ali pošto su djeca bila sa mnom pošao je i moj tata.Anx. više nije bilo traga čim smo krenuli i nije je bilo sve do danas.U stvari nije ni anx. već ono neraspoloženje kad sam i pomalo plačna.Kontam uskoro će menzes pa to je :). Sve u svemu i nije tako loše (dokle li????).Nedajte se cure.I ja sam dok sam imala davno nekad te panične poslije bila iscrpljena kao da sam imala box-meč sve bi me boljelo i drhtala bih... No sikiriki,uzdajte se u dragog Boga,sebe i malo čajeva,minerala i vitamina i nadam se da ćemo biti ok :*

prepadnuta -> RE: Anksioznost (20.1.2015 21:57:13)

Zene,ima li jos neka trudnica ovde,kako se bori sa ovim sr... mene uhvatilo nocas plitko disem i tesko i ko neks zima a uz to nahladila sam se kasljem... kako ste vi,jel kod vas bolje?

Inkognito -> RE: Anksioznost (20.1.2015 23:34:42)

Prepadnuta, evo jos jedna trudnica. Nemam pojma sta bih ti rekla kako se borim..Ja na ovo gledam kao i prije trudnoce, samo sad kao imam izgovor kad se ne osjecam dobro, krivim hormone. Jedina razlika je u tome sto mi sad ova trudnoca malo skrene misli na ljepse stvari, iako se jos nisam povezala s trudnocom niti sam nesto posebno svjesna. Uglavnom, mozes kriviti hormone za takva stanja, dok se i organizam ne privikne na promjene i pruhvati ih.

koka i po -> RE: Anksioznost (21.1.2015 10:05:49)

evo i ovdje [sm=smiley1.gif]....da budete veselije[sm=rozica.gif]

https://www.google.ba/search?q=torte+slika&espv=2&biw=1024&bih=649&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei

prepadnuta -> RE: Anksioznost (21.1.2015 18:08:19)

Ma i ja sam ovo imala pre trudnoce,jedva u Boga iscekala da zatrudnim i sad se glupiram[sm=zmeden.gif]...da sve su hormoni krivi [sm=smiley13.gif][sm=smiley36.gif]

Inkognito -> RE: Anksioznost (22.1.2015 14:41:06)

Draga prepadnuta, najgore je stto smo mi s ovim stanjem usle u trudnocu, pa se valja sa svime boriti. Al sto kazes, uzdat se u dragog Boga, dao nam je ovo jer mi to mozemo podnositi, tako da cemo uspjeti aBd. Imam i ja promjena, budem nekoliko dana dobro, pa me spucaju neke tezine i strahovi, pa se borim i onda prodju i sve tako. Pa nemamo pms-ova da se mjesecno praznimo, nego ovako moramo do kraja trudnoce podnositi promjene. Meni je na pocetku trudnoce bilo mnogo teze, al nekako kako dani odmicu, sve je lakse. Naravno, bude svakakvih dana, al se prevazidju. Mene je vise strah perioda poslije poroda, kako cu ja to sve podnijeti, pa kako cu dijete prihvatiti jer i meni je prva trudnoca..Ma hiljadu nekih stvari, al prezivjet ce se, prezivio je Mujo i gore :D Eto ako te sta jos zanima, javi se, evo ima nas koji isto prolazimo :)

Ostale zenice, kako ste? Veliki pozdrrav :)

prepadnuta -> RE: Anksioznost (24.1.2015 14:13:31)

Inkognito,sve tako kod mene,bude dana super,pa onda opet ono nase sr...,pa onda strah neki kako cu ja to kasnije pa sve tako,al proce i ovo,koja si ti nedejja?Ja 12 sad tj od sjutra [sm=smiley1.gif]

Inkognito -> RE: Anksioznost (26.1.2015 14:39:08)

Samo se treba navinkuti na ove promjene stanja i raspolozenja, i kad su losi dani reci samoj sebi da je prolazno, da nije nista strasno. Obicno kad se ne osjecam dobro onda za sobom povlacim hiljadu nekih strahova kako cu i sta cu, a kad imam dobre dane onda sam tako optimisticna, vjerujem u sebe i nadam se najboljem...Ja sam oko 17. sedmice, skoro na pola trudnoce. aBd da nam bude sve kako treba :)

prepadnuta -> RE: Anksioznost (26.1.2015 22:09:31)

Bice dobro nego sta,akb,ma ja sam ovo imala i pre trudnoce nista ovo nije za mene samo sto opet cim naidje tu su i strahovi moji...ah kad nas dragi Bog obradovao prebrodicemo ovo

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (27.1.2015 22:56:37)

Pozz drage moje,kako ste...vidim i ne javljate se često...Kako vam se ćine ovi zimski dani....Ovih dana nekad sam ok nekad nisam ,nekad me spuca neki strah pa ga otjeram,nekad sam tako suuuper da nema traga ni strahu ni slabosti...Imam osjećaj da me neka viroza uhvatila,jutros sam se digla iz kreveta i sva drhtim i nemoćna,bolno tijelo ali nisam imala temp.Pijem čaj i jedem voće jer kao majki dvoje male djece meni se "luksuz" razboliti ;)... Stanje mi je tako da mogu izignorisati te svoje strahove i pitanja i hvala Bogu da je tako... Inko i prepadnuta proći će to vjerujte mi..Ne znam ja kad sam bila u drugoj trudnoći(to sam pominjala) bila sam tako blago anx. ali imam osjećaj da mi je tosve ublažila i ona folna kiselina odnosno preparat folne kiseline koji sam pila tokom trudnoće..Ma joj i tada je bilo čas ovako čas onako ali istrajala sam i više se i ne sjećam tih loših raspoloženj :D tako će biti i kod vas...proći će samo pokušajte izignorisati ...Uživajte u trdnoći ljubim vas hrabrice.. Gdje nam je flatron? Kako ona istrajava u borbi :). Ćao pisat ću opet [sm=smiley31.gif]

flatron -> RE: Anksioznost (27.1.2015 23:25:53)

Evo mene,tu sam! Ma sta da vam kazem,vise sam lose nego dobro. Misici tj noge jos uvijek titraju,dan za danom guram pa vidjet cemo..cuvajte se :-*

HNF -> RE: Anksioznost (28.1.2015 15:34:19)

pozdrav drage zene. moram biti jaka, ja mislim da smo svi u ovim zimskim i hladnim danima vise nikakvi nego sto smo dobri. Ja iskreno vise volim sunce kad sija, toplo, dug dan, izadjes napolje, ovako si po citav dan skoro u kuci, ili je prehladno ili nesto pada itd.bitno je samo zivjeti u sadasnjosti, u ovom trenutku, a ne razmisljati sta ce biti za sat, dva,jer niko od nas ne zna sta nas ceka za minut. zivot je pun uspona i padova, MORAMO razmisljat pozitivno, trenirat mozak da misli pozitivno, nadat se najboljem, pouzdat se i vjerovat u boga, i bit ce sve ok. ja kad se sjetim sebe prije godinu, dvije,ma katastrofa sam bila. strahovi uzas, misli crne po 24 sata dnevno, stalno sta ako ovo, sta ako ono, sta ako poludim, pa joj ma znate i same kakve sve misli, ali stalnim radom na sebi,sad sam hvala bogu dobro. jos sam preselila i u drugi grad nedavno, svasta se izdesavalo, ali eto covjek se uvijek bori i nada najboljem[sm=smiley1.gif]

leptiricamala -> RE: Anksioznost (29.1.2015 3:30:17)

eeeej drage zene evo citam vas,Nisan SE odavno javljala al sam ulazila ponekad...ja evo obicno u ove kasne sate napravim sebi Problem,i evo veceras je ra noch...zaspim pa SE probudim pa Oper zaspim pa SE trznem i Sven tako....srce Kao SA zastane pa me to uplasi pa GA oslzskujem ...ma joj Opet gluposti a eto vecinom sam dobro i svo vrijeme SE eto sama tako borim,pomocu cajeva i pokusaja nametati sebi pozitivne misli Ali ovo no no budjenje nah vise mrzim...i ÖVP tipkanje,zato sto je SA tableta pa sve nesto preskace i sam ubacuje slova...dusa mi spava Ali me strah zaspati,glipe Mislii kontam srce CE mi stati,ajoj boze vise...i nikad Jos nisam otisla doktoru za ÖVP,Tod heißt psihijatru nego sama ili kupim Persen ili je To svakodnevna kamilica.Ali eto uglavnom sam OK.preko Dana .Kada CE ÖVP zauvijek proci?jjs

leptiricamala -> RE: Anksioznost (29.1.2015 3:35:10)

Eto opet mi sve pobrka tablet!Nista dragee moje samo sam SE htjela ja it da van kazem da nustecsame u tomevima nas koliki höchste,da bogdo nije tako,al Stadt SE moze...vice valda,nad am SE svecok.Mein moja curica najvise Energie i pozitive daje kroz nju sam ja ca sunce mamino.Vama Sven nah ljepsevzelim Sven vas pozdravljam cmokaca vrlika

priks1 -> RE: Anksioznost (29.1.2015 17:52:59)

Bok svima,ja vam moram reci da su i meni noci sad katastrofa,cim zaspem neopisiv strah
i plitak san,sta je ovo vise,pomagajte,ima vec dvi noci.Sutradan budem nikakva,uf...
Hvala svima od srca na odgovoru...

leptiricamala -> RE: Anksioznost (30.1.2015 2:59:57)

evo mene opet drage cure...neznam sta mi je opet i sto se ovp vrati kada je sve bilo.proslo...evo je druga oc zaspim i onda me mala nesto probudi i automatski krece srce da udara ko lzdo,preskace a ja se uplasim odmah mislim evo nedaj boze...i tako se pocnem i tresti...joj pa zar opet napad panike...fuj...kontsm se spremit i do hitne,nek mi urade ekg.neznam,dvoumim sr.Kisa pada.Recice suprug,ma daj vise...a valja mi zaspat,sada opet,kako?!-Nesmijem.A spava mi se.Eh boze vise,pa imal ovpme kraja.Imal.ko od vas budan?Dusa mi spava,a bojim se zaspati.

priks1 -> RE: Anksioznost (30.1.2015 3:22:32)

A sta da ti kazem nadajmo se boljem

leptiricamala -> RE: Anksioznost (30.1.2015 13:29:35)

Cao drage,ja prezivila noc :)) ali evo ustala jutros nikakva,a kako i nebi 2noci zaredom isto sranje da prostite.Imal iko od vas ove iste simptome kao ja?Htjela sam danas ici doktiru,ali mi se neda Da pregleda srce,ekg i to Ja sam sada umislila da imam neki problem sa srcem.Neznam.Dal ekg moze sve pokazati?Inace je kod mene sve u sustini ok,malo sam nervoznija,pred menzis pigotovo...malo sam i panicar.Ali isim ovog navecer sto mi se evi desava nema nista drugo.Da mi se veceras naspavati...pozz

koka i po -> RE: Anksioznost (30.1.2015 17:33:46)

IZVORNA PORUKA: leptiricamala

Cao drage,ja prezivila noc :)) ali evo ustala jutros nikakva,a kako i nebi 2noci zaredom isto sranje da prostite.Imal iko od vas ove iste simptome kao ja?Htjela sam danas ici doktiru,ali mi se neda Da pregleda srce,ekg i to Ja sam sada umislila da imam neki problem sa srcem.Neznam.Dal ekg moze sve pokazati?Inace je kod mene sve u sustini ok,malo sam nervoznija,pred menzis pigotovo...malo sam i panicar.Ali isim ovog navecer sto mi se evi desava nema nista drugo.Da mi se veceras naspavati...pozz

prezivjet ces sve ne brini[sm=smiley1.gif]
udahni duboko i disi...zamisli da si na nekom mjestu koje najvise volis...gdje se osjecas sigurno i gdje si opustena.
stopi se sa trenutkom i misli kako ti je lijepo,toplo i opusteno.imaginarno ukljuci sva svoja cula i uzivaj .
psiha ce dalje uciniti svoje[sm=smiley1.gif]

prepadnuta -> RE: Anksioznost (1.2.2015 22:50:04)

Inkognito,trudnjaco kako si? ostale zene kako ste? Uh mene opet veceras uhvatilo kao da ima pet kg na plucima !:-(...ufff

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (2.2.2015 17:17:57)

Ćao cure...šta radite ..ah ovi tmurni dani...danas sam [sm=smiley19.gif] baš kao i ovaj stiker.muž mi je sinoć otputovao na put.Nećemo se vidjeti jaaako dugo.Mislim posao mu je takav, i na neki način sam navikla,ali eto ne mogu protiv sebe.Sinoć nisam jako dugo zaspala;a danas kao da me tenk pregazio.Na rubu plača i ne znam kakva još.Sinoć me opet uhvatio snažan strah da neću uspjeti sama s djecom dok se ne vrati.Milion i jedna u glavi skoro pa napad panike :( .Užas.Dnasa sam malo bolja i evo očekujem da mi se javi,odmah će mi bti lakše. [sm=smiley19.gif] sorry ja po crnjaku,ali eto malo mi se skupilo pa da podijelim svama. Ljubim vas :* :* :*

HNF -> RE: Anksioznost (2.2.2015 22:19:51)

moram biti jaka [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]. cuvaj se draga. vjerujem da ti je tesko, ali nemoj samo o tome mislit. malo se fokusiraj i na druge stvari. citaj, pisi, pleti, izadji napolje, brze ce vrijeme proci.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  252 253 [254] 255 256   Sljedeća stranica >   >>