RE: Anksioznost (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

jaca76 -> RE: Anksioznost (15.1.2015 22:34:06)

https://www.facebook.com/video.php?v=10152443945934608&set=vb.101769679607&type=2&theater

flatron -> RE: Anksioznost (17.1.2015 12:20:49)

Kako su drage zene danas?? Ja rašolozenjem malo bolje,al titranje isto! Pusaaa

jaca76 -> RE: Anksioznost (18.1.2015 10:52:38)

ja sam danas ko da me voz pregazio nakon panicnog napad sinoc [sm=smiley18.gif]

flatron -> RE: Anksioznost (18.1.2015 11:23:22)

Vjerujem ti...imala sam ih i ja prije,al mene kad prodje nemislim o njima,interesantno mene nisu uznemiravali.. jel imas samo panicne??? Ja sam ovako ok al jucer i evo sad ko da mi gmize nesto po nogama,e tako mi je vec dugo,titra,gmize fuj...

koka i po -> RE: Anksioznost (18.1.2015 18:03:40)

IZVORNA PORUKA: jaca76

ja sam danas ko da me voz pregazio nakon panicnog napad sinoc [sm=smiley18.gif]

izadji...natjeraj se...prosetaj...obraduj sebe sitnicom....

pokazi sama sebi koliko si vrijedna...ako vec nema ko da te podsjeti.
nedaj da zivot prolazi pored tebe a da ti stojis...
i dok se okrenes u mjestu vidjet ces da su najbolje godine zivota vec iza tebe.
poslusaj me....

jaca76 -> RE: Anksioznost (18.1.2015 19:35:43)

Da flatiron,imam samo panicne I ne uznemiravajume vec me iscrpe jer se trsem od njih 20minuta ko prut...I nemam ih cesto,al primjetila sam da se ponavljaju svake godine oko januara...dali je vrijeme,,,sta li je,nemam pojma vise....Inace imam ponekat to trnjenje u prstima I po obrazima a imam I ja skoliozu,pa ne znam ima li veze sa tim.
Mene opet zanima dali je neko imao takav problem da ga mala prpirka sa nekim toliko uznemiri da preraste u panicni napad???Jednostavno ne mogu podnjeti neciji bezobrazluk a svadjat se ne mogu jer dobijem tahikardiju...dali je to sve anksioznost ili je neka druga dijagnoza?

Koko,ne pomaze nista kad je ovakvo tmurno vrijeme....samo namaz mi je spas...[sm=smiley19.gif]

jaca76 -> RE: Anksioznost (18.1.2015 19:39:06)

I zaboravila sam pitat te flatiron ,I meni je neki dan dala dr tablete za tahikardiju cardioprol pola tablete ujutro.Interesuje me kako djeluju,jesu ti pomogle?

flatron -> RE: Anksioznost (18.1.2015 19:44:44)

Ako ti trnu obrazi nema to veze sa skoliozm vec sa anex.a tabl.za tahikardiju meni nisu pmagale,jer je na nervnoj bazi bilo,samo kao stite te tabl srce od ubrzanog pulsa al meni nije smanjilo lupanje...e sad sve zavisi,vidjet ces.pitaj sta god treba jos tu sam

Mamica24 -> RE: Anksioznost (19.1.2015 10:11:32)

Jaca ono sto bih ti ja preporucila jesu neki sedativi na biljnoj bazi npr. Alora, vamex i cim osjetis da ce rasprava poceti pokusaj se iz tog izvuci.. A ako osjetis da ces se poceti tresti popij odmah nesto al na biljnoj bazi.. I nemoj al zaista potrudi se i nemoj tome pridavati toliku paznju jer nije vrikedno tog..
I ja se tresem kad se s nelim posvadjam bude mi muka fuj al drago mi je da to ne ostane u meni..
Nadjem sebi zanimaciju nesto sto volis da radis.. Pn je bezveze mozda to i nije pn ali mu ti pripises sve te osobine.. Mpzda jednostavno nisi svadjalic [sm=smiley1.gif]
I ja kad se s muzem raspravljam posle budem lose volje ma sva fuj al uzmem nesto da radim zabavim se sa djecom i pdvucem sebi misli..
Ne bi bilo lose da se posavjetujes sa nekim psihologom o metodama relaksacije i ja sam skoro sve smo ovdje to uradile..
Meni je pomoglo al moras svim srcem zeljeti da se promjenis.. Meni je jako pompgao tekst na anksipznost.net i knjiga panic away
I uvijek se rado vratim i citam sve ponovo i primjenim to sto procitam.

Hvala Bogu meni sve bolje. Bude i onih ruznih momenata kad me anks zagrli al ko sto kazemoja doktorica ako mislis da to nije normqlno onda se varas samo se opusti i ne pridaji tome znacaj.. Proci ce... Vi niste bolesne niste depresivne samo pod streson i isprepadane... Sve se to da srediti ako zelite..

HNF, inko, Dina, entesare, prix, moram biti jaka, lajlac sve vas puno pozdravljam i saljem puuuuno :-*:-*

flatron -> RE: Anksioznost (19.1.2015 11:51:23)

Drage zene ja sam danas nervozna neznam sta je ovo,znoje mi se dlanovi,ruzan neki osjecaj u meni..cesto se javljam jer nemam s kim podjeliti ovo svoje stanje kad kazem nekom svi kazu tipa opusti se,nije ti nista itd...trnu mi noge i taj pulsirajuci osjecaj u nogama. Zar ovo moze toliko trajati?? 5 mj svaki dan?? Brine me ovo pulsiranje...sta je ovo vise??? Nikakva sam i neznam vise sta da radim :-(

priks1 -> RE: Anksioznost (19.1.2015 16:57:47)

Draga moja, sve je to anx.Cupajmo se, koprcajmo se, borimo se...
to nam je jedini put ka izlasku.Bit ce bolje!

flatron -> RE: Anksioznost (19.1.2015 17:00:02)

Zar moze ovoliko dugo trajati???

koka i po -> RE: Anksioznost (19.1.2015 17:02:54)

flatron pokusaj sa magnezijem.
magnezij opusta misice i dobar je protiv grceva.
s obzirom da je kod tebe tegoba psihosomatske prirode nisam sigurna da ce pomoci....ali probaj nista te ne kosta.

flatron -> RE: Anksioznost (19.1.2015 17:05:47)

Probala i nije pomoglo :-(...

koka i po -> RE: Anksioznost (19.1.2015 17:06:23)

koliko dugo si trosila?
ne moze to odmah da djeluje.

flatron -> RE: Anksioznost (19.1.2015 17:08:54)

Skoro dva mjeseca sam uzimala i prestala...koristila Bioelektra pod jezik...

jaca76 -> RE: Anksioznost (19.1.2015 17:37:51)

Mamica24 sto ja tebe nemam vise na fb [sm=zmeden.gif]
Meni magnezijum pomogne,pila sam taj isti,a sad sam nabavila od 600 mg sa dodatkom D i B6 vitaminom.
Koko,od toliko hvale pocela sam se crveniti heheee

flatron -> RE: Anksioznost (19.1.2015 20:47:39)

Jaca 76,sto pijes magnezij?? A gdje si kupila taj od 600mg s tim dodacima?? Koliko dugo ti pijes??

koka i po -> RE: Anksioznost (20.1.2015 8:50:37)

Koko,od toliko hvale pocela sam se crveniti heheee

zasto[sm=smiley1.gif]
najlakse je nesto napraviti...treba imati smisla i osmisliti.
to sto radis je neobicno....bas...ne znam da iko radi stvarcice kao ti.
jos kad bi nasa balkanska svijest bila drugacija.....mogla bi da uspijes sigurno.

jaca76 -> RE: Anksioznost (20.1.2015 12:38:44)

Kako sto pijem,to je vitamin protiv stresa,...ovaj sto ja pijem je iz Australije,a ovdje ne znam dali ima bas u toj kombinaciji..Pokusaj da nabavis ovakav,jer je najbolji!
Koka,ne znam kako da ti se zahvalim,toliko komplimenata...ideja je dobra,trudim se da ne kopiram nikoga,al uvjek moze bolje...hvala ti punoooo,punoo

flatron -> RE: Anksioznost (20.1.2015 13:03:19)

Nema to kod nas u apoteci,nazalost! Ima li neka raspolozena cura za dopisivanje na fejsu...da se bolje upoznamo i postanemo prijateljice! Lakse cemo proci ovo sve :-)

priks1 -> RE: Anksioznost (20.1.2015 13:33:25)

ja sam za da budemo prijateljice na fejsu, za sve odavde.Vec sam bila
jednom to predlozila, ali nisu me bas poslusali...; (svatko zeli neku svoju privatnost
.Meni je to lijepo, uostalom ne mora biti samo ta tema, vec i druge
ljepse...
flatron kako da to napravimo?

flatron -> RE: Anksioznost (20.1.2015 13:34:55)

Cek da procm nesto

flatron -> RE: Anksioznost (20.1.2015 13:40:29)

Pokusala ti poslati privatnu por.al nece da ode...neznam ni ja kako cemo to izvesti,imas li ti prijedlog?

jaca76 -> RE: Anksioznost (20.1.2015 13:45:55)

Ja se izvinjavam,Mg nije vitamin vec mineral.Ima ga kod nas ali nisam sigurna da ima bas ta kombinacija sa ovim vitaminima,mozda sa C I B6,svejedno,samo ti nabavi te tablete,jer one sumece su bacanje para..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  251 252 [253] 254 255   Sljedeća stranica >   >>