RE: Anksioznost (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

Mamica24 -> RE: Anksioznost (2.9.2014 7:16:52)

Drage moje zenice evo i mene malo... Isla sam na kratko putovanje na selo ispocetka me trwma uhvatila strahota u autu mi se pocele noge tresti :-) al haj izgurala sam nekako... Na selu bilo super milina vrijemw odlicno raje neke bilo td..

Eh jutros se spremamo na more i mene opet trema spucala nemam pojma sto.. Neke misli po glavi. Pa me prepadnu jos vise ali odlucila sam idem pa kud puklo da puklo.. Mada znate onaj ruzni osjecaj "ne ude mi se" uzasan je evo nikako da ga se rijesim.
Valjda popusti sam..

Valeral sam pila i godio mi je sad sam uzela Vamex ponekad... HNF i mene pusa pms pravi nekih 7 dana pred menstr...

Nove clanice dobro na dosle :-)

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (2.9.2014 11:13:12)

Draga sretan put,odmori se i potrudi se da uzivaš.... [sm=bravo.gif] danas me opet hvata onaj ružni osjećaj nekog iracionalnog straha od ovog onog ,šta ako itd [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] najgore od svega što me steže u vratu (pretpostavljam da je od anksioznosti) pa me to dodatno unervozi i odvraća od silnih napora da se opustim...Možda i nije od anxioznosti jer pomalo i kašljem i sinusi me bole,možda je zbog prehlade...svakako idem ljekaru da mi pogleda grlo... :( ali fakat nervira to stalno prisusutvo stezanja u grlu...

Dina2 -> RE: Anksioznost (2.9.2014 11:45:15)

evo i mene drage moje, vodila djecu na pregled doktoru zbog vrtica!
ja sam dobro, malo neke misli po glavi lutaju al navikla ja da su tu pa me bas nesto i ne nerviraju ;)...
Ti bolovi draga moja u vratu sto kažeš i sto te grlo steze to ti je zbog anx. vjeruj mi, nista strasno, pridajes puno pažnje i zato se zadrzalo, meni dosta pomogne oko fizički simptoma bolovi neki npr. kad kazem " ma boli vise,..ebe mi se nek crknem" i necete vjerovat da popusti :D!
il kad su oni psihički prisutni onda " de vise da poludim il me se kani, goni se u vraga vise i misli i do misli" ono kao iznerviram se sama na sebe! pomaze dosta!
HNF imam i ja pms tu sam najgora saama sebe nevolim ;)
mamice zivot je jedan iskoristi ga, ne troši vrijeme na ovu glupacu (anx), nije vrijedna :)

Inkognito -> RE: Anksioznost (3.9.2014 11:15:41)

Gdje ste zenice moje drage? Evo dosla i mlada s ljetovanja, hvala Bogu bilo je lijepo. Normalno ona pocetna stega prije i u toku putovanja, al poslije je polako popustala. SUnce i plaza cine cuda, lezanje, citanje, druzenje su mi ovog ljeta bas isli od ruke i godili mi. Cak i putovanje nazdad mi nije bilo lose. Malo me hvata nervoza, mozda i ovo vrijeme, a i normalno da me hvata jer se nisam jos rjesila ovog staanja i s.anja do kraja. Uglavnom zenice moje, vrijeme nam ide u korist, postaje sve lakse, hvala Bogu dragom. Imam dosta posla po kuci, raspremanje stvari, i tako, al uglavnom sam sama pa mislim da i to ima neke veze s hvatanjem ovog s.anja. Ponavljala sam vise puta, dal mi imamo posao koji volimo i dal smo okupirane, ovo cudo nam ne bi puno smetalo. Bilo kako bilo, nama je boriti se, a ove kise smetaju svakome, a mi se evo opet borimo bolje od svih :)

Mamice, jesil otputovala? U pravu si, koliko god je tesko odluciti se na putovanje i putovati, omjer zadovoljstva zbog suocavanja s tim i pobjeda je neuporediva! Zato naprijed mala, uzivaj, skupljaj snagu za predstojecu godinu, koja ce akoBogda opet biti lijepa, jer cemo mi biti dobro :)
HNF draga, kako ide? Dina, dobro si u ovoj zadnjoj poruci opisala borbu, da cure, mi to mozemo, i pobijedit cemo vala do kraja. Priks zeno, sta ima kod tebe? Gdje nam je sct31? Kako se snalazis mala? Pozdrav i za nove clanice. nove znajte da nije toliko strasno koliko izgleda, i da ste pola posla obavile time sto ste porepoznale sta je u pitanju i time sto ste dosle ovdje, jer ova forum bas bas pomaze. Dok sam bila na moru jednom prilikom sam onako ovlas pricala s jednom mladom majkom dvoje djece, bila je priicno nervozna, onako pricala o bolovima u zelucu i posjetama doktorima, al sam prepoznala znake anksioznosti, sad ih znam prepoznat iz aviona, al nisam imala hrabrosti da joj kazem jer je kroz pricu govorila da nisu bolovi na nervnoj bazi. A toliko sam joj to htjela reci, al eto, nisam, plasila sam se kako ce reagovati, jer nije bas jednostavno nekome to reci. Sad mi je zao, jer bi i ona sama mogla sebi bas puno pomoci. Al eto, mozda joj dragi Bog pokaze put.

Ja nisam skoro pola godine bila psihologu, ne osjecam sad neku posebnu potrebu da idem, al moram radi procesuiranja zivotnih trauma, al eto trebam se nakaniti. Nasla sam neki novi hobi, a kontam i upisati neki sport ili rekreaciju, pa eto mozete i vi, da se vratmo zajedno u formu.

Eto imate puno poljubaca od vase Inko i grlim vas jaaako jaaako :****

priks1 -> RE: Anksioznost (3.9.2014 13:12:07)

Draga Inkognito drago mi je da ti je bilo lijepo, ja evo isto guram.Znate
sto sam shvatila, kako mi pocne jutro(ako je tesko) e onda je cijeli dan u kur*u.
Najgori je onaj pesimizam, pa daj vise me pusti na miru ti glupaco!! I onda
si sam sebi najgori...Al idemo dalje bit ce bolje, mora!!! I te misli glupe, da vas pitam,
da li vi tokom dana sto se tice tih misli, kao da kad mislite nesto lijepo odjednom
se u glavu vrati misao tipa kako ste bili anksiozni tijekom jednog dana, prije
dva tjedna, jucer, i to vam pokvari sve, kao da prizivate...pozdrav svima i ivdje
je vrijeme grozno, dolazi nam jesen.Ja redovito idem kod psihologa, i on
kaze da sam ja sasvim ok bez obzira koliko mu ja trabunjam o simptomima.
Da on mene vidi bolje nego ja sebe...A sto si rekla sto se tice obveza to je ziva
istina, sto manje misliti...al nekad stvarno ne mogu nista, najgore je kad radim
ko robot pa neku stvar stavim na krivo mjesto s onom kiselom facom ba sebi haha...

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (4.9.2014 9:50:27)

jutro dage moje....opet sam u haosu [sm=smiley19.gif] bila sam sasvim ok 2 dana i onda sinoć kao grom iz vedra neba bum moje crne misli strah.....imam osjećaj da me držalo cijelu noć jer i probudio me neki nemir,tako da sam loše spavala...stezanje u vratu me popustilo,napokon...
da li sam sma prizvala taj haos sinoć ne znam...znate ono kad ste sasvim ok pa se počnete pitati o tome,i onda se anxioznost vrati baš kao da vas opomene da se ne opuštate....užas...
pojma nemam kakav ce mi dan biti ,ali ne smijem se predavati (iako ni ta borba nije lahka).... razmišljam da pokušam ovu terapiju kantarionm još nekih 15 dana i ako zaista ne bude uspjeha da odem do psihijatra.... nemam pojma koji je vrag...[sm=zmeden.gif]
je li ima neko iskustva s lijekovima i kojim....kako su utjecali na vas.. ljubim vas podrška mi znači puno,jer ovako ne razgovaram ni sa kim osim s vama...

Mamica24 -> RE: Anksioznost (4.9.2014 14:06:50)

Zdravo lavice drage evo i mene... Uhh bilo je guravo :-) put do tamo ok prosao eh tamo dam se malo teze opustila jer sama pomisao da sam daleko od kuce mi nije bas prijala al et... Nekako sam se opustila uz djecu... Malo sam plivala pa me evo listovi upalili.. Al eto ok je valjda... Mene inace putovanja malo iscrpe pa sam dan.posle umorna i nikakva ...

Joooj imam posla po kuci kamaru a djeca samo u kucu iz kuce skacu... Drmnucu jedan neofen da me noge ne bole...

Inko draga hvala ti na ovako divnom postu zaista imas smisla za pisanje i uvijek me nekako raspolozis...

Odoh ovo poraditi neki me srklet hvata od nereda pa cu vam se javiti opet.. Kiss

HNF -> RE: Anksioznost (4.9.2014 14:24:49)

ej drage moje, evo i mene. mamice odlicno da si bila na moru, eto hvala bogu sve je proslo ok,savladala si jos jedan strah. znam kako ti je bilo, i meni se ta misao stalno vrtila na moru da sam daleko od kuce., inkognito draga, ti si sve bolja i bolja kako se meni cini, ne urekla mi se.
priks to se i meni desava, npr. sve budem odlicna i onda odjedanput se sjetim neke situacije kad sam bila losa i onda mi nekako sav dan propadne. ali polako se rjesavam i toga. kazem sebi, proslost je prosla, ne mogu je promjenit, buducnost ce tek doci, i ne znam sta ce mi donijeti, to zna samo dragi bog, jedino sto mogu je zivjeti sad i ovdje u ovom trenutku. moram biti jaka, takav je zivot nas anksioznih, taman kad mislis da si prevladao strah ili problem, pojavi se novi, ja znam po mjesec dana biti odlicno, i onda tri, cetri dana ma uzas, plakala bih po vazdan, ali to je normalno. kaze meni moja psihijatrica, pa jel ti mislis da mozes uvijek biti super, odlicno, reko pa naravno da ne mogu, kaze ona pa ja kao doktor, strucnjak u svom poslu, imam krizne dane, tako da draga moja nemoj se ni ti toliko sikirat. kako dodju misli i strahovi, tako ih izignorisi, i nestat ce. sto im vise budes davala znacaja oni ce biti jos jaci. ja sam hvala bogu sad dobro, osim sto sam jutros dobila, pa me stomak boli, puno mi pomaze i psihoterapija, radim jako puno na sebi, i hvala bogu rezultati se vide. mada opet ponavljam i ja imam dana kad sam nikakva, nervozna, placljiva itd, ali prevazidju se nekako. odoh sad skuhat kaficu, ljubim vas sve

Dina2 -> RE: Anksioznost (5.9.2014 9:15:11)

jutricc drage moje!
ja sam par dana bila ok, i juce legnem u podne sa djecom, nisam mogla odmah zaspati, i nako oci zatvorene kad odjednom neki osjecaj ko da mi glava natekla i jezik, ko tezina neka ne znam opisati ugl. ružan osjećaj, otvorim oci nista sve normalno, zatvorila ono opet i tako par min trajalo i nije se vise vracalo!
sinoc muz otiso u krevet ja ostala gledala film neki, kad odjednom me zignu glava, joj odma misli povezu se sa onim sto mi se desilo preko dana uh reko mozdani i pobjegnem u krevet nisam smjela sama biti :(!
dokle ovako vise uvijek nesto novo sto čovjeka muci i neda mu mira!
jutros sam opet ok al i dalje preradjujem ono od juce i tako uvijek iz pocetka, samo se u krug vrtim!
Ali ipak ne predajem se, imam nadu, moja djeca me cine jačom, njih kad pogledam imam neku snagu i borim se i BORICU SE!
Pusa za sve :*

Inkognito -> RE: Anksioznost (5.9.2014 11:26:49)

Upravo sam napisala poruku od kilometra i taman da je postavim, kazu vrijeme mi je isteko...aaaa...ne da mi se ponovo pisati, mozda nekad kasnije. Uglavnom vas grlim puno :****

Dina2 -> RE: Anksioznost (5.9.2014 11:33:44)

to se meni znalo vise puta desiti :)! Vratiš se nazad, kopiras, odjavis se i prijavis ponovo i ond tu istu poruku sto si kopirala postavis ;)...

priks1 -> RE: Anksioznost (5.9.2014 13:59:44)

Draga Dina2 sve je to normalno, sta si rekla borimo se najvise radi ove djece
koja koliko nas god izlude nakad isto tako daju nam nadu za borbu!!
Draga Inkognito dobro je rekla Mamica stvarno imas smisla za pisanje...
bas sam to promislila par puta.Vidim ja da tebi dobro ide ka pobjedi ove glupace.
Hnf i ti si mi nekako dobro postavila "temelje" za dobro razmisljanje kako
joj se suprostaviti.Moram biti jaka nedaj se, bit ce ruznih i tuznih dana, ali
poslije svake kise dolazi sunce zato glavu gore...Ja evo veceras idem na jedan
rodjendan od prijateljice, idemo na veceru nas par.Ide mi se da se malo
opustim, a opet onaj osjecaj ajme sta ako ovo, ono...al idem bema sanse da ostanem
doma.Dina2 jesi li depresivna zbog svega toga, mene najvise muci
ta depresivnost, ne znam kako bi opisala...sve je nekako podredjeno toj anksioznosti
i onda ti o tome varira raspolozenje....drago mi je sta smo prijateljice, makar
virtualne.Ja bih osobno voljela ako ima ko facebook da se dodamo kao
prijatelji, ali naravno svak ima pravo da sadrzi svoju privatnost, ljubim vas sve;)))

enastare -> RE: Anksioznost (5.9.2014 17:50:45)

Eh zene evo i mene ...borim se znate koliko dugo ...stanje je podnosljivo bilo do juce kad sam otisla kod neuropsihijatra privatno neki kazu super strucnjak i odem sa ubjedjenjem da ce mi rec trebas dolaziti godinu na razgovore i sve cemo rijesiti..al jok kaze odma pocni pit zoloft pit ces ga najmanje godinu i dolazit kod mene na razgovore i rjesit cemo to.Pitam ga mogu li dolazit a da ne pijem zoloft kaze nemoze.....E sad iz iskustva znam da ako pocnem pit tablete ne treba mi on onda to sve tableta rijesi ....evo pila sam ga 2 puta jednom godinu pa se vratilo drugi put dvije godine pa se opet vratilo...meni treba da se jednom toga rijesim bez tableta.....I sad sam totalno zbunjena [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]
[sm=zmeden.gif]

koka i po -> RE: Anksioznost (5.9.2014 19:32:47)

a da posjetis psihologa[sm=smiley1.gif]
ovi prvi spas vide u lijekovima...doduse ,tako ih uce.

lijek je u tebi...zapamti.
nikakvi medikamenti nece postici dugotrajan efekat .
hoce oni pomoci....ali pravi lijek nalazi se u tvojoj glavi..tacno onoliko doziran koliko tebi treba.
ali ga trebas naci.,

i vjeruj mi na rijec.....sve sam ja to prosla nekada davno.

Dina2 -> RE: Anksioznost (5.9.2014 20:10:23)

slazem se sa kokom! Nista ti nemoze pomoci osim sama sebi!
meni prvi panicni kad se desio prije 2 godine mislila sam da mi spasa nemnegativno lepresiju, djeci svojoj nisam mogla ustati! Malo dosla sebi i odem kucnoj doktorici da mi da kalvu uputu, objasnila joj sta mi je sve, nervoza, osjecaj da ludim, depresivnost!
žena me samo pomilovala po ruci i kaze, dosla si do stepena gdje je kap prelila casu ali neces ni umrijeti od toga ni poluditi, negdje je moralo izbaciti, promjeni sebe i sve negativno oko sebe , budi sebi na prvom mjestu, kani se doktora i psihologa onda se nikad neces toga rijesiti, tako mi rekla!
Znaci nikad nisam isla psihologu, sve sto sam uspjela uspjela sam sama, svojom voljom, zato sto sam sebi vrijedna i ovoj djeci najpotrebnija, uvijek mi je u glavi nezelim da me se sjecaju kroz njihovo djetinjstvo da sam bila depresivna ljuta i ne raspoložena, i kad mi se place ja im se smijem, kad mi je najgore izvedem ih vani idemo setati, mislim to je proslo sve, nem depresivnih faza vise hvala bogu to sam uspjela pobijediti, samo anx je jos tu ali trudim se ignorisati je, normalno idem na posao , odmore, druzim se, i uvijek volim narod oko sebe.desavanja... mislim da me to dosta drzi! Zelim ti sve najbolje, zapamti jedini lijek si sana sebi !!!

Dina2 -> RE: Anksioznost (5.9.2014 20:13:42)

Izvinjavam se na greskama pišem preko moba

HNF -> RE: Anksioznost (5.9.2014 23:14:23)

dina 2, pokusaj ignorisati i to ziganje glave, neces dobit mozdani vjeruj. kao i svaki drugi simptom sto mu vise posvetis paznje on je sve jaci. ja sam nekako naucila da se nosim sa tim simptomima, puno mi pomazu razgovori i psihoterapija.ali eto ono sto mi nekako najvise stvara strah je , a pisala sam to vec jednom ovdje, sto kada legnem navece, ili kada ne razmisljam ni o cemu, odjednom mi odzvoni neka rijec u glavi, isto kao kad ti se iznenada javi neka pjesma pa ti se vrti po glavi. eh tako se meni iznenada javi neka rijec ili recenica, na sekund i to me preplasi. kaze mi psihijatrica to je zbog prevelikog stresa i preopterecenosti mozga. ne znam dal se ikome jos to desava, dammy mi je rekla da se njoj to desavalo od prevelike anksioznosti. enastare, ja idem psihijatru, i vjeruj nikad mi nije dala nikakvu tabletu. po njenom misljenu tablete ti dodju kao štake, koje koristis jedno odredjeno vrijemo. tako i terapiju koristis je samo u situaciji ako apsolutno nikako ne mozes da se izboris sa simptomima. ali kad tad moras odbacit te stake i stati na vlastite noge, odnosno moras odbacit terapiju i sama se borit. rjesenje je samo u nama, dosta rada na sebi, pozitivnih stavova i pogleda na zivot, prestat ocekivat od drugih, naucit reci ne, ugodit sebi, stavit sebe na prvo mjesto, itd.

HNF -> RE: Anksioznost (5.9.2014 23:16:25)

[sm=smiley31.gif] koka i po, stvarno sam osjetila potrebu da ti se iz sveg srca zahvalim, sto si ti jedna od rijetkih starih clanica, koja se cesto javi i podjeli nam savjet. bilo bi bas lijepo kad bi se i ostale clanice javile, da vidimo bar kako su sad.

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (6.9.2014 14:05:32)

HNF u pravu si isto mi se dešava,sasvim sam ok i samo neka rečenica ili vijest me uplaši i milion misli u glavi....koka u pravu si ....imala sam priliku da upoznam mlađeg čovjeka koji je godinama pio antidepresive (inače živi u Njemačkoj) ali slabo je osjetio poboljšanje....onda mu je jedan stari psiholog rekao da 70 % naše stanje zavisi od nas samih...i da ne dužim čovjek je po nagovoru tog psihologa insistirao da mu se vremenom smanjuju doze lijekova,a u međuvremenu se počeo baviti ribarenjem...kaže borba jest bila teška i duga,ali danas je sasvim ok bez lijekova.... vjerujem da se možemo izboriti (a kad me uhvati strah onda baš i nisam sigurna u ovo [sm=smiley36.gif]) s ovom napasti i pobijediti je samo ukoliko se istinski potrudimo i okupiramo.... dosada i dokolica su izvor svakog belaja....
Ljubim vas divne ste i hvala što ste tu... :*

Mamica24 -> RE: Anksioznost (6.9.2014 22:38:06)

Veceeer dragice moje evo i mene nesto ovih dana zauzeta oko raspremanja kuce i podruma... Haos!!

Ja uglavnom ok tu i tamo provrti se koja ruzna misao po ovoj blentavoj glavi al sta ces.. Pokusavam da je se ne plasi.... Pa me ponekad uhvati neka nervoza kao da drhtim u sebi ... Bas bude onako ruzan osjecaj.. To me uhvatilo ono jutro posle kad smo se vratili s mora al ja sam odmah popila Vamex mogu vam reci da mi je bolji od Valerala a na biljoj je bazi i popijem mg sumeci ma ja odma druga prica... Znaci da ipak nedostatk tih nekih minerala utice na mene pa bos uz ovaj mahniti pms svasta se svezalo..

Eh HNF apsolutno si u pravu Koka i po je zaista predivna i od srca joj se zahvaljunem sto nam se javi i daje nam savjete pogotovo jer je sve to prozivjela i sad je tu uz nas... KOKA ne znam te ali opet hvala ti...

Dina zaista zu djeca veliiiiika inspiracija za borbu i ja uvijek kazem Hvala Bogu pa ih imam... A te fizicke simptome draga pokusaj malo cajevima smiriti ja npr svako jutro popijem kamilicu nekako me i opusti i ugrije stomak.. Nekad sam je i navecer pila..

Ja sam uprafila svoj menstr kalendar evo skoro godina dana i vjerujte da se simp vrte stalno al ja sam zapisivala sve od bolova gdje koliko traju do misli koje se javljaju pa kakav je apetit i td znaci skinula apl menstr kalendar i pratila sad kad pogledam unazqd skontam jel pms jeli neki stres od prije par dana i td..

Entesare u pravu je koka pokusaj otici kod psihola i ja sam isla i sto puta mi bilo bolje nego kod psihijatra i meni su biki prije god dana uvalili ad al ja ih nisam pila.. Bila pocela i nakon dvije hefte javi mi se alergija i ja prekinem... Glavu gore mila ja vjrujem da se ovo moze prevazici bez hemikalija mada nekad su i one neizbjezne al kolio vidim pila si ih pa sve opet jovo na novo... Znaci ipak ti mozda treba samo doooobar psiholoski razgovor da te malo ljuljn e kao sto je mene moja :-)

Haha kaze meni moja daaavno kad sam bila "pa hajde da izazovemo pn da vidis da nije strasno" hahaha necu nikad zaboraviti to...
Al sve to bude i prodje pa i ovo ce... Zivot ide dalje bice svega djeca rastu :-) i mi sa njima :-) treba se spremati zasve njihove zavrzlame i ideje u zivotu... Bicemo ako Bog da dobro jer vec sad i jesmo Hvala Bogu..

Uh nasara svasta ... Ljubim vas..

enastare -> RE: Anksioznost (7.9.2014 11:16:49)

Ja stvarno neznam sta je ovo trnci po cijelom tijelu ...budjenje u 5 ujutro..pritisak u plucima svaki dan evo vec 3 mjeseca iz dana u dan .....jel se to vama desava ovako dugo al svaki dan...smrsala 10 kg.....

enastare -> RE: Anksioznost (7.9.2014 11:48:19)

Ima li neko ovdje da je pio ad pa prestao pa se sve vratilo i sad nepije bori se sam...molim vas da se javi....

Crnkica -> RE: Anksioznost (7.9.2014 16:56:47)

IZVORNA PORUKA: enastare

Ima li neko ovdje da je pio ad pa prestao pa se sve vratilo i sad nepije bori se sam...molim vas da se javi....

Pila sam ja al ne neko duže vrijeme,ko malo bilo bolje a i nisam ih najbolje podnosila,zanosilo me previše....u suštini sam sebi najbolje možeš pomoći-svaka od vas...
Izbjegavanjem onoga što vas dovodi do depresije i anksioznosti,što više razgovora i druženja sa dragim ljudima koji vas razumiju,raditi stvari koje vam pomažu i još mnogo toga.[sm=smiley1.gif]

Mamica24 -> RE: Anksioznost (7.9.2014 18:09:44)

Draga entesare reci mi da li si ikad radila hormone stitne zlij. Jer oni znaju dosta tih simptoma izazivati pogotovo mrsavljenje i to drhtanje i trnce... Ako si u Sarajevu imas pravo jeftino laboratorij mogu ti poslati u pp da uradis hormone nalazi odmah sutra gotpvi mpgu ti ih poslati na email tako su i meni.. Ja sam takve simptome imala zbog anemije koju sam.lijecila tri mjeseca i simp se skroz smanjili neki i prestali... Zako da ako nisi ne bi bilo zgoreg da odradis tu krvnu sliku i hormone.. To ti je moja preporuka..

Kao su druge zenice kako podnosite ove promjene?!

Mamica24 -> RE: Anksioznost (7.9.2014 18:22:02)

Entesare ja sam zimuz tako smrsala skprp 5 kg uzas me bilo gledati ali sam aebi rekla e neces vala vise..

Odem u market kupim kg oraha badema grozdjica kupina visnji u tegli cvekle i kupim one Omega kapsule, c vit u tableti, hurme..

Poredam.svega po malo na sto... Jela vjeruj mi nazor trpala... Imala nagon na ppvracanje posle svakog zalogaka ali sam kroz suze trpala.. I tako svaki dan... Tjerala sama sebe ujutro sa sjecom vjeruj mi nazor jaja jela kad dusu nisam ispovracala al sam jela ... Kad bi mi bas bilo muka popijem controloc nek zeldac vari... Jedan mjesec dana sam sama sebe silila da jedem.. I kad se apetiti otvorio Hvala Bogu jedem normalno..

Al opet ja sam uz to pila tothema ampule zbog anemije i Mg sumeci njega i sad pijem..

Zato ti kazem ako zadnja tri mj nisi radila krv ili hormone uradi ih mpzda bas anemija te tako ljulja ili hormoni..

Eh ja bih ti od biljnih tabl preporucila ili Valeral ili Vamex ovaj drugi je meni bolji a ni jedan ne izazivaju naviku...

Meni je dosta pomoglo iscitavanje literature o anksi i shvatanja tih.simp i sta se ustvari desava..

Nek ti ad budu zadnji na listi jer ti si jaka mlada zena hrabra i otporna na sve.. To sto te je anksiuhvati kao i sve nas to ce proci jedino znaci trebala bi provjeriti da li je mozda izaziva taj neki nedostatak vit ili mali disbalans hormpna..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  239 240 [241] 242 243   Sljedeća stranica >   >>